Aktuálne premlčacie doby
Ake su aktuálne premlčanie doby v zdravotnej alebo dan ak niekto nezaplatí respektíve sociálna? Lebo niekto píše ze mu ani zásielka neprišla a hneď exekúcia. Ako sa brániť v takom prípade? Dakujem
Tak ked mas dlhy a vies o tom tak si to treba riesit hned, a necakat na exekuciu…
@chobotnica777 vo vseobecnosti je na odvody premlcacia dob 10 rokov, mozu sa ti pokusit dorucovat ak nepreberies a pod uplatni sa fikcia dorucenia a ano moze sa stat ze exekutor rovno zablokuje ucet a potom tinpriupovedomenie o exekucii
treba aktivne komunikovat ak mas dlhy a dohodnut si splatkovy kalendar
samozrejme ak mas dlhy a nesplacas tak nemas narok na osetrenie (mimo ohrozenia zivota) a ani na davky zo socialnej poistovne
lekar to vidi v systeme ze si neplatic
Ja som sa pýtala na premlcacie doby nie kto ma dlh a nemá
Môzu si vymysliet ze zásielka bola poslaná? A pritom by nebola?
Ja som sa pýtala na premlcacie doby nie kto ma dlh a nemá
Môzu si vymysliet ze zásielka bola poslaná? A pritom by nebola?
@chobotnica777 nemajú lepšie veci na starosti ako vymýšľať nepodané zásielky. Je tvoja povinnosť platiť odvody, oni sa môžu ozvať aj po rokoch, poslať list a platí fikcia doručenia aj keď nepreberieš.
Aj keď tu zásielku nepreberieš na pošte, berie sa to, že bola doručená (aj keby ti ju posielali na starú adresu a medzitým si sa presťahovala). Pravdepodobne dostaneš výzvu od exekútora a k dlžnej sume budú zarátané aj trovy.
@chobotnica777 Dlhy na zdravotke ti neodporucam mat, ex tak mal dost vysoky (co som ani nevedela) a uz ho nechceli ani osetrit, mal len neodkladne osetrenie-nieco zivotaohrozujuce na urgente, ale keby ho museli hospitalizovat, tak by si to musel ten pobyt platit. Exekutor si ho nasiel, zablokoval ucet...nechal si vyplatu posielat na jeho mami ucet, ale aj tak si ho nasiel, ten ucet nezablokoval, lebo sa dohodli na splatkach...chcel tomu utiect nejako, ale marne...Takze nespekuluj a radsej uhradzaj co mas, lebo si ta vyhrabu aj odkial to necakas🤷♀️
@chobotnica777 Dlhy na zdravotke ti neodporucam mat, ex tak mal dost vysoky (co som ani nevedela) a uz ho nechceli ani osetrit, mal len neodkladne osetrenie-nieco zivotaohrozujuce na urgente, ale keby ho museli hospitalizovat, tak by si to musel ten pobyt platit. Exekutor si ho nasiel, zablokoval ucet...nechal si vyplatu posielat na jeho mami ucet, ale aj tak si ho nasiel, ten ucet nezablokoval, lebo sa dohodli na splatkach...chcel tomu utiect nejako, ale marne...Takze nespekuluj a radsej uhradzaj co mas, lebo si ta vyhrabu aj odkial to necakas🤷♀️
@anonym_34c927 vsak jasne len stále som sa pýtala ake su premlčacie doby a všetci píšu kto kedy radsej nemá mat dlh

@chobotnica777 ak mas dlh na zdravotke si vobec osetrena? ak mas dlh na SP mas narok na pn ci ocr? a co tak podpora a dochodok? nemyslis vazne