Alkoholik je už 5 rokov evidovaný na úrade práce. Platia za neho stále zdravotné poistenie?
Prosím vás mám znameho, ktorý už 5 rokov chodí na úrad práce, je alkoholik a prácu sú nehľadá. To akože za neho stále platia zdravotku? Alebo na čo tam chodí?
@tiezjedna tak v tom prípade prídem s deťmi ale nesťažujem sa na šikanu na úrade. Tá pracovníčka tiež robila iba svoju prácu. Ona nemôže za to, že autorka príspevku má deti, ktoré nemá kam dať. Cche byť z určitého dôvodu evidovaná na úrade, a takým sa ponúkajú aj pohovory
@akje v mnohych pripadoch su ludia na urade len kvoli zdravotke
@kvetinka75 to súhlasím, šikanou by som to nenazvala. Ono asi ide aj o to, akým spôsobom to bolo podané...
Autorka No gro ľudí dlhodobo evidovaných na úrade práce má psychické problémy a kvôli tomu nepracujú, A ono je to ťažké, invalidný dôchodok nedostanú ak nie sú úplne mimo a nie sú tam aj hospitalizácie na psychiatrii a tak, zamestnanie psychicky nezvládnu, zdravotku si z čoho platiť nemajú ako samoplatcovia. Tak jedine mať šťastie že na úrade práce neponúknu robotu a byť akože uchádzač o zamestnanie. Lebo štát na takéto prípady nemyslí ani im nepomáha začleniť sa do spoločnosti, lebo "papiere" napríklad v podobe invalidného nemajú, že to majú ťažšie v živote. Mala som tu česť stretnúť sa s takýmito dlhodobo nezamestnanými, možno 5 percent je lenivcov, 95 sú rôzne psychické problémy, pohnuté osudy a tak čo im neumožňujú normálne fungovať a zamestnať sa.
Raz to je tak nastavené a bohužiaľ nezmenis to. Radšej sa staraj o svoje veci nie o cudzie. A tiež máš možnosť voľby, choď aj ty na úrad a nič nerob 🤷

@kvetinka75 niekedy naozaj nemusí mať žena na výber... Nebola by som tak prísna. Ak nemá nikoho na opatrovanie, či už kvôli peniazom, alebo z iného dôvodu, tak proste tie deti musí zobrať so sebou.