Boli by ste radi, keby sa práca v nedeľu zrušila zákonom?
Potešia hlavne odpovede ľudí, ktorých sa to priamo týka.
@tykat nežijem na svk tak až tak podrobne neviem kt obchodné centrá banky majú a kt nie. A hlavne nie v BA.
Napr u nás sú lekári do 18.00 niekt aj 18.30. Za to majú niekt doobedie zavreté ale niekt doobedie zavreté. Banky takisto pošta je zavretá 2 hodiny cez obed a otvorená do 18-18.30
Veľmi hlúpo položená otázka. Najmä ak sa nik nechystá zakázať/zrušiť zákonom prácu v nedeľu! Vieš koľko profesií pracuje aj v nedeľu? Lekár, rušňovodič, policajt, kňaz, hasič, elektrikár, vodár, technik (kdekoľvek), novinár, učiteľ, upratovač, pokladník, predavač, colník, záhradník, .... etc..
Nie.
Jasne, ale potom pre všetkých- farár doma, lekár doma, pumpy zatvorené a pod.
Nie, pretoze poobedia vikendy je cas kedy vie byt manzel s detmi a ja mozem aspon trochu pracovat, aj ked "len" v obchode. A vikend mi vyhovuje uplne najlepsie. Kedze mi dieta zrejme normalne na 8 hodin do skolky nevezmu pre zdrav.stav tak by som bola rada keby mi nebrali aspon tu moznost zarobit z byt aj inde medzi ludmi. To iste plati pre studentov, slobodny rodic kt rodina tiez pracuje cez tyzden a s detmi vedia pomoct cez vikend atd. Je vela ludi kt prave cez vikend pracovat chcu lebo cez tyzden nemozu, alebo pracuju v druhej praci aby vyzili atd.
@heni79 vsetci diskutujuci pod touto otazkou pochopili o co sa jedna, iba ty nie. Kedze navrh zakona o ktorom sa hovori sa tyka len obchodov. Pre hlupeho vsetko hlupe.
Nie nesúhlasím s tým, aby boli obchody zatvorené v nedeľu. Prečo sú výnimočné práve predavačky a nie iné povolania? Predavacky maju este aj relativne normalnu pracovnu dobu narozdiel napr od takych casniciek, ktore maju pracovnu dobu do 11 a polhodinu pred zaverecnou sa im tam dotrepe expert, ktorého sa nemôžu zbaviť. Tiez pracujem v sektore, ktory ma otvorene prevádzky aj cez vikendy a teda nikto nikoho vikendy nenuti robit. Vikendy robia iba ti, ktori ich chcu robit, vzdy sa ich dost najde. Je pravda, ze na prevadzke mame pocas vikendov 90% dôchodcov a znudenych vyryvacnych ľudí, ktori nevedia svoj volny cas travit inak alo prechadzkami po nakupnom centre,no aj tak tu nedelu so 100% priplatkom rada odrobim.
Ako nechápem koľké ste tu také čo ste vyrastali v čase keď v sobotu poobede zavreli obchody a bol pokoj, a neumreli ste predsa. Teraz sa len vyhovárajú na to ako cez víkendy dobre zarobia, lebo príplatok, a čo cez týždeň robí ťa predavačka zadarmo. Ale keď sa jedná o predavačky tak by ich tu polovička žien na MK ukameňovala. Najlepšie by bolo keby páni v parlamente robili aj nedele a za taký plat ako predavačky!!! Veľmi smutné 🥺🥺🥺
Ach, ty si úplne mimo. Mimochodom, nie som jediná, ktorá ti vytkla hlúpo položenú otázku. 😉 Nemáš argumenty, tak opakuješ repliky z filmov. Veľmi inteligentné. 😉😂
@kikuska624 tak to hovoria samotne predavacky, ze si zarobia a nie, nerobi zadarmo cez tyzden, ale za nedelu su vyborne priplatky, to snad vies.
dalsia vec, ja som vyrastla v obdobi, ked v nedelu bolo zavrete, ale rovnako v tom obdobi sa nepracovalo v tolkych zamesntaniach cely den, bez moznosti nakupit si. sama som zacina a v mojomzamestnani s tym, ez som robila cez pracovne dni 8hod sichty, sem tam celodennu a cez vikendy celodenne. no uz vela rokov robime len celodenne. a ak mi vyjde v piatok a sobotu takato sichty, potom v nedelu volno a v pondelok utorok opat taka sichta, tak nemam problem s jednym dnom bez obchodu,a le rovno s piatimi.
Ja pracujem v obchode aj s manželom a my sme obaja za to, aby sa nedele zatvorili.
@hiro Nielen nabozenske ,ale 6 dni v kuse pracovat je az az nedela, by to byt taky kludny den kludny den .Konecne si pospime dlhssie, nemusime do ochodu ,na to je piatok sobota,samozrejme v zdravotnictve ,na farmach s hydinou ,dobytkom je to iste ako v zdravotnictve, zam sa musi,. ale pri terajsej situtuacii, kde mas nespocetne mnozstvo tovaru ,aj potravin ,nevidim dovod,preco by si aj predavacky, nemohli dovolit mat volny kludny den
@pribinak Nedala si dobry priklad, to co si uviedla ,to su sluzby, ale toto su obchody a to je velky rozdiel predavat,asluzit trebars v nemocke, ale ti polisi, (havarie) atd
@marhulka13 Vyborne aj ja som za to aby sa v nedelu nepredavalo,
@vorkola kde beries info ze vacsina? Pracujes v obchode? Tu sa zatial vacsina ludi vyjadrila v prospech prace v nedelu a moznosti zarobit si, neprist o pracu a dat moznost aj mladym… k tejto teme by sa mali/mohli predovsetkym vyjadrit ludia, co by ich to realne zasiahlo. My nimi nie sme
Od buka odpoved ale ja by som chcela 37,5 hod prac tyzden a viac skratenych uvazkov napriec roznymi odvetviami.
Ja pracujem v nedeľu ale v inej sfére a je to aj pekne vidieť na výplate. Predavacky majú biedne výplaty, tak nech si aspoň pomôžu nedeľným príplatkom.
Nebola. Poznám niekoľko predavačiek a ani jednej sa tento nápad nepáči. Nielen kvôli príplatkom (aj keď hlavne), ale aj kvôli tomu, že miesto tej nedele majú iný voľný deň v týždni, kedy si môžu vybaviť napríklad lekára, bez toho aby museli brať P/dovolenku alebo nejaké iné veci. Študentom nedajú plný DB, lebo veď si môžu privyrobiť, vzápätí im chcú jednu z najčastejších brigád odoprieť. Zákazníkom je to poväčšine asi jedno, aj ja by som bez toho prežila, netrhajú mi žily sviatky (okrem tej apokalypsy, ktorá nastáva v obchodoch deň predtým), netrhali by mi ani nedele. Lenže ja robím prevažne po-pia, takže mám čas. A narozdiel od niektorých politikov nevidím len seba a nepotrebujem naháňať bodíky k voľbám.
Za mňa veľmi hlúpy a sebecký návrh. Obzvlášť v dnešnej dobe. A keď už, prečo furt len predavačky? Čo také gastro? To tiež nie je potrebné k životu. Keď ide akože o to byť s rodinou, tak s tou môžem ísť aj do lesa či do parku a dať priestor byť s rodinou aj čašníčkam, pracovníkom v kinách, v zoo, v múzeách... Tí by sa tiež určite "potešili"
Bola by som rada, keby sa v parlamente riešili skutočne vážne a pre krajinu a obyvateľov dôležité otázky. Ja osobne som v nedeľu v potravinách nebola niekoľko rokov, ale nikdy mi neprekážalo, že sú otvorené.
@dreamss lepšie by som to nevystihla. Už som ti spomínala, ze ja teda pracujem v obchode, nie však v potravinách, ale pamätám si, že po jednom lockdowne boli nedele zatvorené na jeden mesiac a teda tržieb sa to nijak nedotklo.
@lucka_ke co myslíš, že sa stane ak odmietnem teraz prácu v nedeľu?

@sense ved banky v OC su otvorene, takisto posta na Zlatych pieskoch, az som bola prekvapena. Aj doktorov a urady by mali prestahovat do OC aspon by sa tam dalov pohode dostat MHD a aj zaparkovat autom. A nie ze do OUSA na Heydukovej sme s mamou museli ist dvaja, muz sofer len zastavil na blikacky a ja s mamou co ledva chodila ako doprovod. Chore. Ked idem s morcatom ku veterinarovi tak mam kde zaparkovat ale pred onkologiou sa neda