icon

Boli by ste radi, keby sa práca v nedeľu zrušila zákonom?

7. feb 2023

Potešia hlavne odpovede ľudí, ktorých sa to priamo týka.

tykat
7. feb 2023

@sense ved banky v OC su otvorene, takisto posta na Zlatych pieskoch, az som bola prekvapena. Aj doktorov a urady by mali prestahovat do OC aspon by sa tam dalov pohode dostat MHD a aj zaparkovat autom. A nie ze do OUSA na Heydukovej sme s mamou museli ist dvaja, muz sofer len zastavil na blikacky a ja s mamou co ledva chodila ako doprovod. Chore. Ked idem s morcatom ku veterinarovi tak mam kde zaparkovat ale pred onkologiou sa neda

1ryba
Odpoveď bola odstránená
sense
7. feb 2023

@tykat nežijem na svk tak až tak podrobne neviem kt obchodné centrá banky majú a kt nie. A hlavne nie v BA.
Napr u nás sú lekári do 18.00 niekt aj 18.30. Za to majú niekt doobedie zavreté ale niekt doobedie zavreté. Banky takisto pošta je zavretá 2 hodiny cez obed a otvorená do 18-18.30

tykat
7. feb 2023

@sense jasne chapem, ja len ze v OC to funguje 👍 kopec ludi vybavuje cez vikend lebo cez tyzden nestihnu, ja napr oblecenie zasadne kupujem cez vikend, inak sa k tomu vobec nedostanem. Keby obchody zatvorili v pondelok tak si to mozno ani nevsimnem.

sense
7. feb 2023

@tykat aj ja v sobotu doobeda alebo internet

tykat
7. feb 2023

@sense ...takisto, s deckami potrebujeme vyskusat, pochodit viac obchodov. Syn rastie velmi rychlo, aj oblecko aj topanky, tak teraz castejsie.

heni79
7. feb 2023

Veľmi hlúpo položená otázka. Najmä ak sa nik nechystá zakázať/zrušiť zákonom prácu v nedeľu! Vieš koľko profesií pracuje aj v nedeľu? Lekár, rušňovodič, policajt, kňaz, hasič, elektrikár, vodár, technik (kdekoľvek), novinár, učiteľ, upratovač, pokladník, predavač, colník, záhradník, .... etc..

babulkomale
7. feb 2023

Nie.

lavinis
7. feb 2023

Jasne, ale potom pre všetkých- farár doma, lekár doma, pumpy zatvorené a pod.

selest
7. feb 2023

Nie, pretoze poobedia vikendy je cas kedy vie byt manzel s detmi a ja mozem aspon trochu pracovat, aj ked "len" v obchode. A vikend mi vyhovuje uplne najlepsie. Kedze mi dieta zrejme normalne na 8 hodin do skolky nevezmu pre zdrav.stav tak by som bola rada keby mi nebrali aspon tu moznost zarobit z byt aj inde medzi ludmi. To iste plati pre studentov, slobodny rodic kt rodina tiez pracuje cez tyzden a s detmi vedia pomoct cez vikend atd. Je vela ludi kt prave cez vikend pracovat chcu lebo cez tyzden nemozu, alebo pracuju v druhej praci aby vyzili atd.

autor
7. feb 2023

@heni79 vsetci diskutujuci pod touto otazkou pochopili o co sa jedna, iba ty nie. Kedze navrh zakona o ktorom sa hovori sa tyka len obchodov. Pre hlupeho vsetko hlupe.

zaphyra
7. feb 2023

Nie nesúhlasím s tým, aby boli obchody zatvorené v nedeľu. Prečo sú výnimočné práve predavačky a nie iné povolania? Predavacky maju este aj relativne normalnu pracovnu dobu narozdiel napr od takych casniciek, ktore maju pracovnu dobu do 11 a polhodinu pred zaverecnou sa im tam dotrepe expert, ktorého sa nemôžu zbaviť. Tiez pracujem v sektore, ktory ma otvorene prevádzky aj cez vikendy a teda nikto nikoho vikendy nenuti robit. Vikendy robia iba ti, ktori ich chcu robit, vzdy sa ich dost najde. Je pravda, ze na prevadzke mame pocas vikendov 90% dôchodcov a znudenych vyryvacnych ľudí, ktori nevedia svoj volny cas travit inak alo prechadzkami po nakupnom centre,no aj tak tu nedelu so 100% priplatkom rada odrobim.

kikuska624
7. feb 2023

Ako nechápem koľké ste tu také čo ste vyrastali v čase keď v sobotu poobede zavreli obchody a bol pokoj, a neumreli ste predsa. Teraz sa len vyhovárajú na to ako cez víkendy dobre zarobia, lebo príplatok, a čo cez týždeň robí ťa predavačka zadarmo. Ale keď sa jedná o predavačky tak by ich tu polovička žien na MK ukameňovala. Najlepšie by bolo keby páni v parlamente robili aj nedele a za taký plat ako predavačky!!! Veľmi smutné 🥺🥺🥺

heni79
7. feb 2023

Ach, ty si úplne mimo. Mimochodom, nie som jediná, ktorá ti vytkla hlúpo položenú otázku. 😉 Nemáš argumenty, tak opakuješ repliky z filmov. Veľmi inteligentné. 😉😂

majamat
7. feb 2023

@kikuska624 tak to hovoria samotne predavacky, ze si zarobia a nie, nerobi zadarmo cez tyzden, ale za nedelu su vyborne priplatky, to snad vies.

dalsia vec, ja som vyrastla v obdobi, ked v nedelu bolo zavrete, ale rovnako v tom obdobi sa nepracovalo v tolkych zamesntaniach cely den, bez moznosti nakupit si. sama som zacina a v mojomzamestnani s tym, ez som robila cez pracovne dni 8hod sichty, sem tam celodennu a cez vikendy celodenne. no uz vela rokov robime len celodenne. a ak mi vyjde v piatok a sobotu takato sichty, potom v nedelu volno a v pondelok utorok opat taka sichta, tak nemam problem s jednym dnom bez obchodu,a le rovno s piatimi.

marhulka13
7. feb 2023

Ja pracujem v obchode aj s manželom a my sme obaja za to, aby sa nedele zatvorili.

vorkola
7. feb 2023

@hiro Nielen nabozenske ,ale 6 dni v kuse pracovat je az az nedela, by to byt taky kludny den kludny den .Konecne si pospime dlhssie, nemusime do ochodu ,na to je piatok sobota,samozrejme v zdravotnictve ,na farmach s hydinou ,dobytkom je to iste ako v zdravotnictve, zam sa musi,. ale pri terajsej situtuacii, kde mas nespocetne mnozstvo tovaru ,aj potravin ,nevidim dovod,preco by si aj predavacky, nemohli dovolit mat volny kludny den
@pribinak Nedala si dobry priklad, to co si uviedla ,to su sluzby, ale toto su obchody a to je velky rozdiel predavat,asluzit trebars v nemocke, ale ti polisi, (havarie) atd

vorkola
7. feb 2023

@marhulka13 Vyborne aj ja som za to aby sa v nedelu nepredavalo,

vorkola
7. feb 2023

@1ryba To neni sprostost, aj tie predavacky si chcu oddychnut, väcsina

pribinak
7. feb 2023

@vorkola pointa je inde

autor
7. feb 2023

@vorkola kde beries info ze vacsina? Pracujes v obchode? Tu sa zatial vacsina ludi vyjadrila v prospech prace v nedelu a moznosti zarobit si, neprist o pracu a dat moznost aj mladym… k tejto teme by sa mali/mohli predovsetkym vyjadrit ludia, co by ich to realne zasiahlo. My nimi nie sme

erika237
7. feb 2023

Od buka odpoved ale ja by som chcela 37,5 hod prac tyzden a viac skratenych uvazkov napriec roznymi odvetviami.

vevapeto
7. feb 2023

Ja pracujem v nedeľu ale v inej sfére a je to aj pekne vidieť na výplate. Predavacky majú biedne výplaty, tak nech si aspoň pomôžu nedeľným príplatkom.

kristiii
8. feb 2023

Nebola. Poznám niekoľko predavačiek a ani jednej sa tento nápad nepáči. Nielen kvôli príplatkom (aj keď hlavne), ale aj kvôli tomu, že miesto tej nedele majú iný voľný deň v týždni, kedy si môžu vybaviť napríklad lekára, bez toho aby museli brať P/dovolenku alebo nejaké iné veci. Študentom nedajú plný DB, lebo veď si môžu privyrobiť, vzápätí im chcú jednu z najčastejších brigád odoprieť. Zákazníkom je to poväčšine asi jedno, aj ja by som bez toho prežila, netrhajú mi žily sviatky (okrem tej apokalypsy, ktorá nastáva v obchodoch deň predtým), netrhali by mi ani nedele. Lenže ja robím prevažne po-pia, takže mám čas. A narozdiel od niektorých politikov nevidím len seba a nepotrebujem naháňať bodíky k voľbám.
Za mňa veľmi hlúpy a sebecký návrh. Obzvlášť v dnešnej dobe. A keď už, prečo furt len predavačky? Čo také gastro? To tiež nie je potrebné k životu. Keď ide akože o to byť s rodinou, tak s tou môžem ísť aj do lesa či do parku a dať priestor byť s rodinou aj čašníčkam, pracovníkom v kinách, v zoo, v múzeách... Tí by sa tiež určite "potešili"

1ryba
Odpoveď bola odstránená
melanta
8. feb 2023

Bola by som rada, keby sa v parlamente riešili skutočne vážne a pre krajinu a obyvateľov dôležité otázky. Ja osobne som v nedeľu v potravinách nebola niekoľko rokov, ale nikdy mi neprekážalo, že sú otvorené.

dreamss
Odpoveď bola odstránená
marhulka13
8. feb 2023

@dreamss lepšie by som to nevystihla. Už som ti spomínala, ze ja teda pracujem v obchode, nie však v potravinách, ale pamätám si, že po jednom lockdowne boli nedele zatvorené na jeden mesiac a teda tržieb sa to nijak nedotklo.

lucka_ke
8. feb 2023

@dreamss myslíš, že keby boli obchody v nedeľu zatvorené tak všetci pôjdu s rodinou do prírody? a teraz nemôžu? kto chce v nedeľu byť s rodinou v prírode nepotrebuje na to zákon... aj tá predavačka môže odmietnuť pracovať v nedeľu

marhulka13
8. feb 2023

@lucka_ke co myslíš, že sa stane ak odmietnem teraz prácu v nedeľu?