Budem mať dávku v nezamestnanosti po materskej?
Chcem ísť po materskej na urad a požiadať o dávku v nezamestnanosti brala som ju naposledy 2021, 31.12.2023 mi skončil pracovný pomer od tej doby som PN a teraz na materskej , tie 3 dátumy kde sú krátke poistenia sú z dohôd, ráta sa to tam ? Vijde mi davka v nezamestnanosti ? Dá sa oba 2 rokov od ukončenia prac.pom preto chcem žiadať po materskej. Ďakujem

@faith6 nie
musis mat 2 roky
730 dni za poslwedne 4 roky
podla tohto si to vies uplne jednoducho aj sama vyratat. ale ved ked sa prihlasujes na urad prace tak v tych papieroch je aj ze ziadas o davku v nezamestnanosti a je tam tusim aj napisana ta podmienka ze za posledne 4 roky musis mat odrobene 2 roky dokopy spolu..
@papulienka48 ja to viem ved som už brala raz davku v nezamestnanosti, len neviem ci mi stačia tieto dni toto mam v aplikácii poisťovni, skúšala som napísať do sociálnej či mi vedia povedať či tam je tých 730dni
@faith6 ty si viac nerobila ako robila a podľa tabulky narok nemas
@faith6 V sociálnej poisťovni si zriaď elektronický účet poistenca a v prehliadači to uvidíš presne, pokiaľ máš evidované na SP všetky obdobia. Ak budeš mať nárok, tak ti to ukáže aj výšku podpory.
Z toho, čo si ale uviedla, nemáš nárok - nemáš dobu poistenia 730 dní za posledné 4 roky.

za posledné 3 roky musíš mať odrobené 2 roky, čo tuším vychádza že máš - z dohôd by sa to malo rátať tiež. Skontroluj pásky či tam máš poistenie v nezamestnanosti