Budem mať nárok na dočerpanie podpory v nezamestnanosti?
Ahojte, je tu, prosím, niekto, kto sa vyzná?
Dočítala som sa, že musím mať za posledné 4 roky aspon 730dní nemocenského poistenia.
Pracovala som po rodičáku od 9/2019 do 7/21, následne som šla na úrad práce, čerpala podporu 2 mesiace a 10/21 som si založila živnosť. Čiže som nedočerpala všetko, resp. len august, september. Poistenie v nezamestnanosti som počas živnosti neplatila , čiže by sa pravdepodobne počítalo len z obdobia od 2019 - 21.. Ak sa stihnem zaevidovať do konca roka, budem mať nárok? Vysvetľujem si to správne? Ďakujem za rady 🙂
na dočerpanie podpory si mala dva roky, to si už prešvihla...
ak by si chcela ísť na úrad práce od 1.12. berie sa do úvahy obdobie 1.12.2019 - 30.11.2023 a v tomto období musíš mať 730 dní čo nemáš, čiže nárok na podporu žiaľ nemáš vôbec
Brala si ju len dva mesiace? To je blbe... Lebo asi az po 3 mesiacoch sa da do 3 rokov poziadat o jednorazove vyplatenie 50% zo zvysku podpory... Ale este skus kuknut to na strankach soc.poistovne... ale asi je aj to az po 3 mesiacoch (fakt si nesom ista, ale ja som tak po 2 rokoch ziadala).

Ak tj prac pomer zanikol 7/21 tak uz narok nemas. Podporu treba docerpat do 2r od skoncenia pp.