Celiakia a príspevok na stravné od zamestnávateľa

kakavenko
15. mar 2023

Dobrý večer,mám celiakiu a keďže my zamestnávateľ nemôže poskytnúť bezlepkovú stravu,tak by mi mal poskytnúť stravné lístky,alebo peniaze?
Koľko by to bolo cca ?
Ďakujem

slavkadi
16. mar 2023

@kakavenko doloz zamestnávateľovi potvrdenie z gastra a potom za každú odpracovanu zmenu nad 4hod by si mala dostať stravny lístok v hodnote min 5,10

kalifka
16. mar 2023

@kakavenko aj ja som takto mala u bývalého zamestnávateľa. Doniesla som potvrdenie od špecialistu a dostávala som stravné lístky v hodnote 5,10 €.

mogaa
16. mar 2023

@kakavenko len treba rátať že aj z hodnoty lístka si zamestnávateľ niečo stiahne- teda neplatí celý lístok, len cca 75%ostatné ti stiahne z výplaty....

slavkadi
16. mar 2023

Áno presne tak, stravny lístok sa skladá z príspevku zamestnávateľa a príspevku zamestnanca, čo ti stiahnu z výplaty. Ak si dáš namiesto stravného lístku finančný príspevok na stravu, budeš mať na výplatnej páske plusom len ten príspevok zamestnávateľa.

benit
16. mar 2023

Treba potvrdenie z gastro a nedavaju sa listky ale peniaze na ucet. Vychadza to lepsie ako listky. Nam tak vravela, ze my mame narok na €, bezny zamestnanec na listky.

kalifka
16. mar 2023

@benit dostávajú sa lístky aj naďalej.

benit
16. mar 2023

@kalifka tak potom idu proti zakonu. Nam to uctovnicka vysvetlovala, ze ludia s roznymi alergiami maju naroj na € a je to viac ako listok.

kalifka
16. mar 2023

@benit nám účtovníčka povedala toto, pokiaľ nemáš v blízkosti možnosť sa stravovať dostávaš stravné lístky. Ale teraz od januára dali na výber či chceš € alebo stravné lístky.
Ako mne to bolo jedno, lebo mne zamestnávateľ nestrával nič. Mi sme mali benefit stravu plne hradenú zamestnávateľom.

benit
16. mar 2023

@kalifka v € to uz dostavam 4 roky. Bola zmena vtedy v zakone. Dovtedy boli listky. My mame stravu v praci a nam davaju €. Ak sa nevari, kolegovia dostannu listky. Vychadza to viac ked ti daju € ako v listkoch.

slavkadi
16. mar 2023

@kalifka zamestnávateľ má dat na výber buď lístky alebo finančný príspevok k výplate. Finančné by to malo byť rovnako. Napr dostaneš lístok 5,10 (mínus zrážka 1€ z výplaty ako príspevok zamestnanca), alebo finančný príspevok k výplate 4,10€.

kalifka
16. mar 2023

@slavkadi
@benit ako píšem mne to bolo jedno ci stravný lístok alebo €, finančne je to rovnako. Mne nestrhaval nič 5,10 € lístok som mala v čistom.

kakavenko
autor
16. mar 2023

@slavkadi
@benit
@kalifka
@mogaa ďakujem baby