Cestovné preukazy pre deti
Ahojte. Pred dovolenkou som deťom vybavovala občianske preukazy, aby sme mohli vycestovať do zahraničia. Ex sa dozvedel, že sme boli na dovolenke a žiada si teraz tie preukazy aby aj on mohol s deťmi ísť na dovolenku. V živote ich nezobral ani do lesa alebo kúpalisko. Ja mu ich odmietam dať, pretože viem na 100% ze uz ich nikdy neuvidím. Myslím tie preukazy...
Som povinná mu ich vydať, alebo si môže požiadať aj on o vydanie OP pre deti na dopravnom inšpektoráte? Ja som si tam vystala s deťmi hodinové rady, aj som to všetko platila a skrátka mu ich nedám.
@abbey1 jezisi a ty kde žiješ? Chcela som vedieť ci si môže aj on pre deti vybaviť cestovné preukazy. Čítame s porozumením.
A ak ta to urobí šťastnou tak ok dobre, nie na dopravnom inšpektoráte ale na okresnom riaditeľstve PZ (oddelenie dokladov) si spoko?
@zuzanka.zuzu
@nelca0510 ďakujem baby. A keby potom potrebujem vybaviť pas pre deti (náhodou....) vydajú ho aj mne keď už ho bude mať aj ex? Skratka ci deti môžu mať 2x pas a 2x OP
to nie su cestovne preukazy, ale OP. a tvoj ex si ich vybavit nemoze, pretoze dieta (aj dospely) moze vlastnit len 1kus OP s fotkou. ex moze detom vybavit pasy
Pýtala si sa, či im môže na dopravnom inšpektoráte vybaviť. Tak som ti odpísala. ;)
Pas môžeš mať ty i ex pre deti.
Už len dodám, že tie OP sú majetkom detí, nie tvojim. Čiže reálne si ich deti môžu brať so sebou, keď budú cestovať do zahraničia s kýmkoľvek.
@matkahelka mne bolo povedané v oddelení dokladov ze detské preukazy s fotkou sú cestovné preukazy a občianske preukazy sú tie bez fotky. Ze tie si v 15tich rokoch vymenia za OP s fotkou bez poplatku.
Co mas napisane na tej karticke s fotkou? Obciansky preukaz alebo cestovny preukaz? Cestovne preukazy nie su. Je obciansky preukaz s fotkou, ktory sluzi aj na identifikaciu osoby v niektorych krajinach v zahranici. Alebo potom pas plati v celom svete.
Nová legislatíva umožňuje požiadať o občiansky preukaz pre deti slúžiaci ako cestovný doklad
https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=nova...

Na dopravnom inšpektoráte im kľudne vybaví vodičský preukaz, keď dosiahnu daný vek, absolvujú prípravu v autoškole a úspešne urobia skúšky.
Ľudia, kde vy žijete?!