icon

Clo a zastupovanie

5. sep 2020

Ahoooj,
co to je od 1.7.2020 za novinku, ze posta na zaklade splnomocnenia zastupuje pri colnom konani a posle tovar domov az po vyuctovani poplatkov, cla, dph a este aj nejakej odmeny pre postu za zastupovanie, ktorej cenu ani nenapisu?
Skusenost ma niekto?
Dakujem

miskooo1987
5. sep 2020

S poštou nie, ale inými prepravcami v pohode... nechápem nejako celej otázke...

spadnutaslivka
5. sep 2020

ja chápem, lebo som sledovala kvôli balíčkom z číny.... a čítala som, že to bude 9e za balíček, pritom v ňom môžu byť len 3 produkty, potom bude ešte ďalšie 2e za každý produkt navyše.
ak dobre pamätám.

autor
5. sep 2020

@spadnutaslivka dakujem za odpoved. Cennik na stranke som nenasla. Iba posta kosice pisala, ze 28 eur. Tak to ma seklo.

autor
5. sep 2020

@spadnutaslivka ale ked pisu, ze odporucaju nechodit osobne, tak to nezakazali uplne.

spadnutaslivka
5. sep 2020

teda tých 28e som nikde nečítala..... skúsim pohľadať ten článok, čo som čítala ja. a dokonca asi aj normálne stránka pošty má info, ale vtedy isto nebolo napísané 28e, lebo to by som ani neverila.

viestta
Odpoveď bola odstránená
spadnutaslivka
5. sep 2020

https://www.posta.sk/sluzby/elektronicke-colne-...
ale to je 9e pre fyzickú osobu. neviem, koľko majú podnikatelia

spadnutaslivka
5. sep 2020

@viestta problém je to, že to bude na balíčky aj pod 22e a že si zvýšili ceny (doteraz som platila len 20%+ asi 3-4e za "poštovné", nikdy to nebolo 9e). ak si z číny objednáte blbosť za 2-3e a dajú k tomu platiť 20%+ 9e, tak to nakoniec bude riadna pálka....

stanusenka
5. sep 2020

Nám prišla asi pred 3 týždňami zásielka z Ruska, platili sme za clo 44€ - z tej sumy bolo 9€tuším pošte za to zastupovanie a ostatná suma cca 35€ bola daň 20% z celkovej sumy objednaneho tovaru (aj s poštovným)- u nás tá celková suma bola 177€

viestta
Odpoveď bola odstránená
spadnutaslivka
5. sep 2020

no ja som z ameriky mala asi 2 balíčky také, že som platila dph, ale ako vravím, isto som neplatila ešte 9e k tomu. ale to bolo pred vyše rokom

spadnutaslivka
5. sep 2020

@viestta ja tam nekupujem nič extra, len asi 2 veci mám také, čo mi fakt reálne treba a tu sú pomaly za 10násobok ceny.... a keďže zdroj majú tie eshopy tiež z číny, tak tipujem, že sa bude ešte zdražovať

autor
5. sep 2020

@spadnutaslivka tu je to:

autor
5. sep 2020

@spadnutaslivka toto priplacanie za tzv zastupivanie je od 1.7.2020

spadnutaslivka
5. sep 2020

ale toto je pre právnické osoby- podnikatelia. fyzické osoby to majú za 9e 😉

autor
11. sep 2020

@spadnutaslivka aha a ked sa chce clovek zbavit tej povinnosti platenia vzdy 9 eur za zastupovanie, ako postupovat?

spadnutaslivka
11. sep 2020

netuším, lebo v tej cene je aj to, že to uskladnia, kým sa to vybaví. aspoň sa mi zdá :D ale neviem, či sa dá tomu vyhnúť. asi jedine ísť to colné vybaviť osobne. ale pre 95% slovenska je to nereálne 😀 preto si niekto zriadil skvelý biznis 😀 😀 😀
na oplátku si niekto zriadi v čr biznis, že si ľudia budú posielať k nemu a za určitú sumičku im to prepošle.... a ľudia radi, že je to napr. za 4-5e (stále menej ako 9e) to zaplatia 😀

lija22
23. sep 2020

@stanusenka ahoj. tiez riesim zrovna colne konanie.odmietam dhl s ichnehoraxnym poplatkom a chcem teda postu. kam sa vlastne posiela prvy krok a to splnomocnenie? normalne na infolinku? ak si spomenies dakujem