icon

Čo môže vziať exekútor dĺžníkovi bez majetku?

30. jún 2024

Kamaratka ma dlzoby no nic nema. Byva u kamarata a jedine co ma ona je mobil a oblecenie. Co jej exekutor realne moze zobrat? A ako to funguje ked exekutor pride a vidi dom 3 auta, tv, 2 pocitace atd. Ale nic z toho neni jej ale toho kamarata musi sa to nejak preukazat alebo ho to nebude zaujimat a zoberie vsetko co uvidi?
Kamaratka nad tym premysla, trvaly pobyt ma vsak vedeny ako bezdomovkyna.

Strana
z2
draik
30. jún 2024

Ak by náhodou došlo k súpisu hnuteľných veci, tak ich vlastník, odlišný od dlžníka, by musel podať vylučovaciu žalobu a preukázať, že veci sú jeho.

nikayla
30. jún 2024

Ahoj, ak chceš, napíš mi, pracujem celý život na ex.urade, poradím ti (bez osočovania ako ostatní).

macatt
30. jún 2024

@nikayla napiš aj nám 🙏🏼 v dnešnej dobe sa môže dostať do takej situácie hocikto🥹
Ja napr som v nájme, kde som bola so zmluvou u notára a pokiaľ nezaplatím nájom(neviem koľko) tak automaticky bez súdu idem exekútorovi… nechystám sa neplatiť v žiadnom prípade, aj teda by mi mali čo zobrať, takže to nie je moja situácia, nájom mám malý, ale zaujíma ma to, ďakujem.

januska12323
30. jún 2024

Kamarátka nech zdvihne telefón a zavolá tam kde má dlhy a pýta sa na splátkový kalendár.

alickapusinka
30. jún 2024

Však na starobu ju to počká. Môže vyhlásiť aj osobný bankrot ale pri osobnom bankrote musí preukázať platiť pravidelne jeden rok do oddlženia nemusia ju oddlžiť. Však exekúcia ju počká aj do dôchodku takže sa nemusí báť nespláca teraz na starobu jej určite budú strhávať. Koľko ľudí si narobilo exekúcie a teraz na staré kolena ich splácajú. Aké sú podmienky pri osobnom bankrote musí sa ísť opýtať do CPP.

dadka1997
30. jún 2024

Byt kamaratom vyhodim ju na ulicu, ako bezdomovca .. ženská, dlžoby... hanba.. nepoučitelní ludia, co toto dokážu robit a ako to vie znicit rodinu

slovenka753
30. jún 2024

navstevy na adrese sa robia extremne vynimocne. takze vobec by som neriesila co jej moze zobrat. kazdopadne, nech sa nelutuje zacne pracovat a splacat svoje dlhy.

a este jedna vec, nerobte z exekutorov hyeny, vo vacsine pripadov sa s nimi da dohodnut. ale ked sa niekto zatajuje a snazi sa len odrbat system aby nemusel platit nic, tam nie je velmi cesta byt ,v pohode,

autor
30. jún 2024

Baby vi necitate co Vam pisem??? Ona exekutora NEMA! Splaca vsetko nacas. Ja jej iba obcas pomaham s jedlom kedze na konci mesiaca uz nema z coho si kupit jest.

sasa1310
30. jún 2024

ne, nevieme čítať. Ani nadpis sme nečítali

simona20201309
30. jún 2024

Tak ak je zamestnaná, budú jej strháva z platu. Myslím ze podla zákona nechajú jej len nejaké minimum z výplaty. Ani to s nou nebudú riešiť. Skratka jej nepríde celá vyplata

judar
30. jún 2024

Ak to splaca tak ako ma malo by to byt v pohode...ale ked prestane splacat a zoberie to ignore stylom...zablokuju jej plat z ktoreho jej budu tahat jednak dlznu ciastku a jednak si aj exekutor svoju proviziu ale to vsetko zavisi od toho kolko ma dlzoby to by bolo tiez dobre tu napisat...ja som pocas korony mala nejak 400€ dlzobu v zdravotnej az mi prisla postou pozdravenka vo forme exekucie ...na druhy den som uz o 8:00 stepovala v dazdi pred pobockou zdravotky a vybavila si splatkovy kedze presne takto viem zo skusenosti v rodine kam cloveka dlhy dokazu dostat a cim su vyssie tym he to horsie

lara45
30. jún 2024

@simona20201309 Je to jednoduché.Vyhni sa ďeťom, pretože rodičovský príspevok je almužna, vyhni sa rozvodu, stratu zamestnania a na čo myslí a tomu sa najviac vyhni je choroba.Buď stále zdravá a nemusíš riešiť exekúciu.Držím palce.

lara45
30. jún 2024

Vôbec nerieš tieto primitývne komentáre.Ľudia dávno prestali byť ľuďmi.Tvoja otázka bola jednoduchá no žiadnú jednoduchú odpoveď si nedostala namiesto toho sa tu staly ženy pravničkami a najlepšie vedia osočovať iných.Prečo tu vysvetluješ dvôvody, je to každého osobná vec.(Exekútor môže siahnuť len na majetok od nejakej sumy pozri si na internete konkretne tam to je presne napisane) .Tu sa nedočkaš slušnej odpovedi.

rozculena
30. jún 2024

Môj ex má exekúcie a v živote žiadny exekútor za ním osobne nebol.
Ak spláca,tak prečo by mala mať exekúciu.

macatt
30. jún 2024

@lara45 áno, hrozné fakt čítať.. rovnako viem, že do podobnej situácie sa dostalo viac ľudí, pozatvárali sa reštaurácie atď, zostali prelepené páskou exekučného úradu a pritom roky makali, mali zamestnancov.. a covid to dorazil.. a sú to ľudia zodpovední a situáciu riešia, len to nie je hneď..

tulipanicek
30. jún 2024

@draik ktorý ti už poradil je právnik

lara45
30. jún 2024

@macatt Je hrozné ako ľudia dokážu odsúdiť človeka, len na zaklade jednej informácie.Nerozumiem tomu.Ak ma človek dlhy tak, je hneď lenivý, nezodpovedný a neviem ešte aký.

85miska
30. jún 2024

Keď ma prácu tak v prvom rade určite nepríde klopať exekútor na dvere a berie veci. Zablokuje jej účet slebo keď si dá vyplácať výplatu na iný účet nie svoj tak na základe exekútora jej firma bude sťahovať zrážky hneď a pošlú jej na výplatu len životne minimum.

namornicka
30. jún 2024

Keď má “trvalé bydlisko” ako bezdomovec tak prečo by ju mali nájsť u toho konkrétneho človeka? To budú prehľadávať všetky domy rad za radom, ako princ hľadal Popolušku s črievičkou?

Strana
z2