icon

Čo obnáša individualizované poradenstvo pre mladých?

ramone_666
12. feb 2024

Ahojte. Čo sa na takom individualizovanom poradenstve deje? Viem, že nejaké zlepšenie komunikácie s potenciálnym ZĽ. Ako to prebieha? Čo sa tam robí? Nemám skúsenosti s takýmito vecami. Úprimne, pripadalo mi to ako dajaká skupinová terapia na psychiatrii, keď som o tom počula - kolokvium v kruhu a rozprávanie o sebe 😃 budem rada, keď ma uvediete do obrazu.
Ďakujem

janewithane
12. feb 2024

@ramone_666 ahoj zial ti neviem poradit, myslim se je to nejaký novy projekt. Ale asi take nacvik pracovneho pohovoru, zlepsenie zivotopisu, mozno sebapoznavanie, odprezentovanie svojich silnych stranok...
Zaujimalo by ma vsak ci si to dostala len ako ponuku alebo je to povinne? Vdaka za info

ramone_666
autor
12. feb 2024

@janewithane ako hotovú vec. Nie som z toho happy, keďže ako vyštudovanej personalistke je mi to na houby, 5 rokov som sa učila viesť aj absolvovať pohovory. Ja potrebujem prax a nie tieto drísty. Dúfam, že dokiaľ to začne, tak pôjdrm robiť 🙂
Podľa mňa zas nezmysel, aby mohli ľudí umelo vyraďovať z ÚP. Myslím, že komunikovať vie každý, kto nie je retardovaný. Keby radšej po praktickej stránke pomáhali ľuďom.

janewithane
13. feb 2024

@ramone_666 myslim ze je to aj preto ze sme sa ako slovensko zaviazali riesit temu zaruk pre mladych ( aby si mladi cim skor nasli pracu alebo dalsie vzdelavanie). Tak snad to bude aspon trosku funkcny nastroj hoci pre teba skor nepodstatny.. mozno to odbijes jednym stretkom 🙂

marsmykkok
13. feb 2024

@ramone_666 ideš na individuálne poradenstvo alebo skupinové? Lebo píšeš o individuálnom a potom, že budeš v skupine.

marsmykkok
13. feb 2024

Ale v skupine, sa predstavíte navzájom a potom budete robiť rôzne testy, napríklad na silné a slabé stránky, či si pomáhajúci/umelecký/administratívny alebo podnikateľský typ a aká práca sa ti hodí, potom nejaké prezentácie ako napísať životopis, čo robiť a nerobiť na pohovoroch, informovanie o možnostiach a príspevkoch pre nezamestnaných ako kurzy, príspevok na podnikanie a tak. Za deň dostaneš aspoň príspevok tuším vyše 6 eur teraz ako stravné. Na individuálnom v podstate riešia to isté, len tam budeš sama.

ramone_666
autor
14. feb 2024

@marsmykkok veď to, že absolútne nemám šajnu. Píše sa tam, že individualizované, ale vraj tam má byť viac ľudí.

ramone_666
autor
14. feb 2024

@marsmykkok no super. Vrátim sa do vysokoškolských čias, presne toto sme sa tam učili+ mala som aj bakalárku a diplomovku o tomto.
Neviem, nechcem byť negativistka, ale toto nie je cesta podľa mňa.
Obkecávačky, z ktorých sa nikto nenaje.
Prvoradá je prax, nejaké zapájanie do praxe by mali spraviť. Ale nie tak, ako som to videla aj u nás na obci a zrejme asi všade to je s tými aktivačnými prácami tak, že babu, ktorá je napr. účtovníčka dajú niekam upratovať alebo nejakého, nechcem nikoho uraziť, proste menej gramotného, niekam do administratívy. V tomto je bordel a s tým by sa malo niečo robiť, a teda podľa toho, čo vyštudoval, tak ho umiestniť a nie hocikade mimo zdravý rozum. Niekto by tam už mohol začať používať hlavu.

marsmykkok
14. feb 2024

@ramone_666 tak vieš, je na to eurofond tak posielajú všetkých. Mne to tiež nič nedalo. Tie testy osobnostné som si robila ešte počas školy na internete, nepotrebujem aby mi ich niekto dal pod nos. Životopis napísať viem, aj aké sú možnosti hľadania práce aj o možnosti kurzov, prispevkov a tak. Ale tak nevadí, bola som vtedy doma, neriešila som, že ma tam poslali, hoci mi to nič nedalo. Spoznala som aspoň rôzne ľudské osudy, mala som v skupine deti z domovov, bezdomovca a tak... A cestovné mi preplatili.

ramone_666
autor
14. feb 2024

@marsmykkok aj toho sa bojím, akí ľudia tam budú. Nechcem nikoho nejak zhadzovať ani nič, ale...
Pre človeka, ktorý vie, čo chce, len tá sebarealizácia mu nie je umožnená je to nanič. Účtovníčka začiatočníčka s niekoľkomesačnou praxou nemôže robiť sama na živnosť, veď to je čistá samovražda. Presne, takých testov si aj sama narobím, koľko chcem. Tuším som raz taký test ako študentka aj sama skúšala tvoriť v rámci seminárky, keď sme sa učili personalistiku. Na aký typ práce sa hodíš a podobné veci. 😂

janewithane
14. feb 2024

@marsmykkok a prosim ta kolko krat si tam musela ist? Boli tam aj nejake zazitkovejsie veci? Kreslenie, hranie roli a tak?

marsmykkok
14. feb 2024

@janewithane ani nie, jediné čo bolo zaujímavé na zasmiatie také ukážky z pohovorov že ako to robiť a ako nie, aj zveličené situácie. A bolo to už dávnejšie, neviem koľkokrát som tam bola, ale asi okolo 6 krát.

janewithane
14. feb 2024

@marsmykkok vďaka

angel2017
14. júl 2025
@marsmykkok

@ramone_666 tak vieš, je na to eurofond tak posielajú všetkých. Mne to tiež nič nedalo. Tie testy osobnostné som si robila ešte počas školy na internete, nepotrebujem aby mi ich niekto dal pod nos. Životopis napísať viem, aj aké sú možnosti hľadania práce aj o možnosti kurzov, prispevkov a tak. Ale tak nevadí, bola som vtedy doma, neriešila som, že ma tam poslali, hoci mi to nič nedalo. Spoznala som aspoň rôzne ľudské osudy, mala som v skupine deti z domovov, bezdomovca a tak... A cestovné mi preplatili.

@marsmykkok ahoj kolko to trvalo cca hodin ? Lebo sak su prazdniny a jedine zeby som ich vzala na urad:D

angel2017
14. júl 2025
@marsmykkok

@marsmykkok ahoj kolko to trvalo cca hodin ? Lebo sak su prazdniny a jedine zeby som ich vzala na urad:D

marsmykkok
14. júl 2025
@angel2017

@angel2017 do hodiny maximálne

anonym_eb1770
7. okt 2025
@marsmykkok

@angel2017 do hodiny maximálne

Ahoj , co sa robilo na individuálnom poradenstve ?