Čo po skončení podpory?
Ženy,chcem sa spýtať.. môžem sa po skončení podpory ( 6 mesiacov) nahlásiť na úrade ako osoba starajuca sa o dieťa do 6 rokov? Pre rypalky: novú prácu dohodnutú mám, len to bude aktuálne az o niekoľko mesiacov a rozoberať to tu podrobne nechcem.Prosim len odpoveď na moju otázku.Diky.
@gypsomilka a na tych par mesiacov, ktoré potrebujem vykryť,kým bude nová práca,mam narok ešte na nieco okrem prídavkov na dieťa? Alebo uz ostanem bez príjmu len s pridavkami?
Pokiaľ si osamelá matka tak mas narok na vyzivne na dieta..ak by bolo nizke mozes poziadat o davku v hmotnej nudzi....
pokial si vydatá tak teba a dieta musí živiť manzel
len pridavky potencionalne vyzivne a dieta len na poldenny pobyt kontroluje sa to
Ďakujem,uz mi je to jasné.🙂
Na urad prace nie, na zdravotnu poistovnu nahlasis, ze si osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov.
@lienka.7 a ty si citala komentáre?Nerob zo mňa láskavo človeka, ktorý nechce pracovať.Pisala som,ze potrebujem vykryť pár mesiacov.Nie ze budem doma roky rokuce a natrcat ruku štýlom: štát daj mi.Pytala som sa na možnosti,odpoveď som dostala.Dalsiu prácu zabezpečenú mám.Zelam ti pekný den.
@autorka pár mesiacov si už vykryre mala, kolko este potrebuješ? Všetky spekulantky sa tu pýtajú, ako vykryť "par mesiacov". A presne sa pýtaš ako píšeš, STAT DAJ MI. falt nechápem, čo ďalej ti ma tento STAT ZASE DAVAT??? dával ti viac 3 roky stedru podporu, plus dava aj teraz. Pridavky a bonus, hoci si doma.
Len tak sa pýtam, nie je rozumnejšie ostať na úrade práce aj bez podpory? Však pokiaľ máš dohodnutú prácu a prinesieš im zmluvu, predpokladám, že ťa inam už posielať nebudú a dieťa môže normálne chodiť do škôlky
@lienka.7 a preco sa vlastne do nej navazas? Ved ide pracovat.. a chce si poriesit par mesiacov dokym nenastupu do prace.
Ze stat nam dava.. a videla si vyplatnu pasku z ktorej nam odchadzaju peniaze na dane a dalsie veci ktore mozno nikdy nevyuzijeme? My do statu nedavame nic?
@lienka.7 preboha vsak co sa tak rozčuľujes?? Opýtala som sa na možnosti,uz v uvodnom príspevku napísala o co konkrétne ide,aj podotkla, že ďalšiu prácu zabezpečenu mám.Presne preto,aby som nevyzerala ako lenivá osoba,ktora nechce pracovať.A vieš prečo sa to všetko pytam, pretože od ukončenia školy,som az do nástupu materskej pracovala.Nebola som nikdy na úrade.Nie som v tomto zbehla.Konkretizovat a viac to s tebou rozoberať nejdem.Prisla som sa tu slušne opýtať na pár vecí a ty hnef skáčes a ides tu riešiť moralno.Ukludni sa a zbytočne tu nesir zlosť.
@beky223 áno,aj toto je možnosť a veľmi dobra.Mne ide o vykrytie pár mesiacov,kde budem bez príjmu.Uz mi je jasné ako to je, takže sa viem pripraviť a zariadiť.Spytala som sa na možnosti,odpovede som Ďakujem.
@lienka.7 aj keby bola doma este rok a vyuzila vsetky veci co moze teba to moze najmenej zaujimat. Aj keby ju este dalsie roky zivil muz alebo kto tiez ta to moze ako poslednu na tejto planete trapit. Co riesis. Ci zavist ze bude doma len tak sediet?
@beky223 ja som bola na urade prace ako tehotna. Dostavala som podporu a napriek tomu ma skoro kazdy tyzden niekam poslala pracovnicka na pohovor aj ked mala tehotensku knizku a vedela ze ma nikde nezamestnaju. Tam su v tomto uplne sisi tie zeny. Cize aj ked donesie daky papier ze bude nastupovat do prace od dakeho datumu myslim ze sa moze stat to iste.
@slniecko66 si spocitaj, co si ty štátu dala a koľko si si "vybrala" drvivá väčšina tých, čo tu špekulujú je ďaleko za hranicou, co tomuto štátu dala.
@gypsomilka závisť? No tak ju môžeš zivit ty, hm? Prečo ju ma zivit tento stat sa pýtam?
@autorka ja tu žiadnu zlosť nesirim, len sa ta pýtam, z akého dovodu sa ma o teba starať stat, keďže ty dobrovolne nepracujes. Pol roka si uz čerpala podporu, kolko mesiacov ešte potrebuješ? Ďalších 6 kým ti nástupi v septembri do skolky?mala si potom zháňať prácu skôr a nevymyslat teraz, ze ty si bez príjmu, co ti dá stat. No nič už. A nepíš tu prosím, koooolko si tomuto štátu ty dala, lebo od neho si dostala už oveľa viac.
@lienka.7 ja vravim o sebe. Pracujem od 19ky. Hned po skonceni strednej skoly na TPP. Kazdy mesiac nieco odvadzam.. vynimka 2 roky a 10 mesiacov som mala matesku a rodicak. Vychovavam im buduceho platitela dani. Idem k lekarovi platim si. Idem do lekarne platim si.. idem k zubarovi, platim velmi vela. Tak sa pytam.. myslis ze som dala malo ? Platim na invalidne, starobne. Mozno sa ani toho dochodku nedozijem.
Ide o to ze autorka ide a chce pracovat. Tak neviem preco si po nej hned isla skakat. Chod nadavat do osad kde su ludia dobrovolne doma a poberaju davky.
@lienka.7 ale ju nebude zivit stat. To si kde zobrala? Ze bude na podpore? No a? Ma na nu narok. Ked ju vycerpa bude doma. Tak asi ma muza co ju bude zivit. A?
Ak som teraz 3rok doma napr tak co mam zadarmo od tohoto statu?
@lienka.7
@lienka.7 chudatko,ty si veľmi zlostny človek,ale že veľmi.Nenapisala som ti konkrétne mesiace,ani nic podrobné.Tieto tvoje výpočty si naloz do taniera a zjedz na obed.Alebo si daj nejaký xanax na ukludnenie,lebo ťa ide rozdrapit.Nevies a ani nebudeš vedieť konkrétne o koľko mesuaciv sa mi jedná a z akého dôvodu to je.Ja ďalšiu prácu mám a zacnem ju od určitého mesiaca.Je to totiz taká práca.A môžeš teraz rozmýšľať o co ide.🥳A ci moje dieťa ide do škôlky alebo nie,to nie je tboja starosť.A v neposlednom rade, moje dane šli a aj pôjdu na všetkych nepracujúcich,tak ako aj tie tvoje.Tak sa tu nehraj ze si niečo viac.Najedz sa,daj si kávu a uz netrep.
Ja som sa tu prišla opýtať na možnosti,ake mam po skončení podpory.Tu podporu ešte len budem čerpať,preto som aj v komentári spomenula,ze sa budem vedieť zariadiť.Je to len informatívne prezistenie si možností.Dakujem každej ktorá mi odpovedala.Lenke prajem dobrú chuť k obedu a odporúčam si nervy obaliť sladkým.Opakujem je to len prianie a odporúčanie.( To len aby si to nevysvetlili po svojom 🤣❤️)A nech sa vsetka jej zlosť premení na lásku 😘😘😘❤️
Ale sak na podporu si si ziadala ked si sla na urad prace sa hlasit ako nezamestnana ci sa mylim?? Potom ked ti skonci podpora tak si stale vedena na urade prace dokial neodovzdas zmluvu z noveho zamestnania. Ked ju odovzdas, tak ta vyradia. Samozrejme sa 1 za 2 mesiace musis hlasit na urade prace ale da sa snimi dohodnut. Ak sa chces dat ako osoba starajuca sa o malolete dieta kludne si o to mozes poziadat. Ja som tak tiez bola a syn bol normalne v skolke do 16:30. Iba prvy tyzden som ho brala o 12:00 domov, potom uz nie.
veď ich vykri brigádami,
@pupava36 moja otazka je: co po skončení podpory.Ja si zisťujem info vopred.Nebudem tu rozoberať do podrobna co ako prečo a kvôli čomu.Chcela som vedieť,ake mam možnosti po vyčerpaní podpory.Amen.
@mondolina ďakujem,aj takto sa to da samozrejme.Je to jedna z možností.
Na to sa ta ani nikto nepytal. Moznosti mas take ze bud zostanes na urade prace alebo si najdes brigady kde ked ides cez urad prace nesmies presiahnut 40h a vyplatu musis mat iba cca 200€ a musis to dokladovat na urade prace. Dalsia moznost ist ako dobrovolne nezamestnana do toho obdobia kedy pojdes do noveho zamestnania si budes hradit odvody sama alebo jednoducho pojdes ako osoba starajuca sa o malolete dieta do 6 rokov a zdravotka ti bude platit odvody.

Mozes preco by si nemohla. Nezabudni vsak ,ze dieta vtedy moze byt v skolke len 4 hod resp pol den. A nahlasujes sa v zdravotnej poistovni