Čo potom, ak ma nenájdu pri nemocenskej doma?
Ahojte. Kamaratka marodi. Ide leto a ma deti. Je jasne,ze chce a nimi obcas niekam ist. Co ak jej zrovna vtedy pride kontrola. Zaujima nas,ci jej zoberu len marodku na dany mesiac alebo ake nasledky to moze mat. Ďakujem za odpovede
Myslím, že zoberú celú marodoku. Nedostane nič ak nebude doma, okrem vychádzok.
Vezmú jej maródku za nasledujúcich 30 dní....od dňa kedy ju nenájdu doma
Nech si vypyta vychadzky 2 hod.rano 2 hod.poobede
@katka17787 nenajdenie doma nie je len o 1 marodke, spatne mozu ziadat aj za cely cas liecby marodku vratit nakolko ide o porusenie liec.rezimu. Navyse (zavisi od posudkoveho lekara, ktory marodky riesi), moze byt okamzite poslana do prace.
@favzuzana odo dňa kedy soc. poisťovňa nenájde pacienta doma bude to považované za nedodržanie liečebného režimu a pokiaľ nepreukáže opodstatnenosť odchodu z domu mimo vychádzok, napr. vyšetrenie u iného Dr. a pod. budú mu pozastavené nemocenské dávky najviac však na dobu 30 dní . Zároveň môže byť podaný podnet na prešetrenie predmetnej PN, či je nutná a opodstatnená keďže pacient nemal problém režim nedodržať. Verte, že ak sa to stane Dr. PN ukončí nakoľko nenechá ohroziť svoju prax, resp. svoju povesť.
Mozu od nej chciet vratit celu pnku, ja by som to neriskovala,chodia stale na kontroly
Ja som jej vravela,ze jej asi zoberu celu. Ona totiz skoncila v praci a aby mala aspon nieco,dala sa na marodku,kedze nemala narok na podporu. Marodi cca 4 mesiace a chce este prazdniny potiahnut. Dakujem za rady...
@favzuzana Preco by nemali ked porusila liec.rezim?
@favzuzana pozastavene znamena ze nedostane peniaze ale nakolko porusila rezim,ktory doteraz mala,vrati spat peniaze.
Ja si tiez myslim,ze jej to zoberu vsetko,no ona tajne dufala,ze jej vezmu len ten dany mesiac, v ktory ju nacapu. ☹ ok. Dakujem dievcata.
@favzuzana spätne jej nevezme nikto nič, socialka nemá dôvod predpokladať, že dovtedy režim nedodrziavala. Spätne by vracala len ak jej bola omylom vyplácaná v inej výške než mala nárok, omylom by jej ju vyplacali dlhšie resp. by jej vyplatili cudziu PN. Aj tam je po 3 rokoch premlčaná doba. Ak by sa ozvali po tejto dobe nemusí vrátiť nič.
@janci05 a neviem ci potom sa nerata aj zdravotne poistenie ako zaplat si sam
@marlenka222 Musela by ísť na Urad práce, aby za ňu platil štát zdravotku. Inak by si musí platiť sama.
@marlenka222 joj,nooooo To ma nenapadlo. To tiez moze byt. Vdaka
@favzuzana ja by som isto s tymto nemachrovala. Nikdy nevies kedy vazne budes chora a mat napisane ze nedodrzala rezim tiez nie je plus
Dakujem dievcata. Kamaratka sa rozhodla,ze radsej marodku ukonci a pojde na urad,kym nenajde pracu. Z dvomi malymi detmi sa leto presediet doma neda. Radsej bude doma zadarmo akoby jej mali vsetko vziat. Dakujem za rady
@favzuzana ešte má takú možnosť, že pokiaľ má doma dieťa, ktoré ešte nemalo 6 rokov môže sa miesto UP nahlásiť ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov bez nároku na príspevok, tzv. neplatenú rodičovskú dovolenku. Bude doma, štát za ňu platí zdravotnú poisťovňu a vyhne sa tak povinným návštevám UP. Ale keď dieťa dovŕši 6 rokov a dovtedy nenájde prácu už sa na ÚP bude musieť zaevidovať.

moze ist von len ked ma vychadzky