icon

Čo potom, ak ma nenájdu pri nemocenskej doma?

favzuzana
5. jún 2018

Ahojte. Kamaratka marodi. Ide leto a ma deti. Je jasne,ze chce a nimi obcas niekam ist. Co ak jej zrovna vtedy pride kontrola. Zaujima nas,ci jej zoberu len marodku na dany mesiac alebo ake nasledky to moze mat. Ďakujem za odpovede

Strana
z2
janulik2008
5. jún 2018

moze ist von len ked ma vychadzky

janci05
5. jún 2018

Myslím, že zoberú celú marodoku. Nedostane nič ak nebude doma, okrem vychádzok.

katka17787
5. jún 2018

Vezmú jej maródku za nasledujúcich 30 dní....od dňa kedy ju nenájdu doma

mnamko
5. jún 2018

Nech si vypyta vychadzky 2 hod.rano 2 hod.poobede

marlenka222
5. jún 2018

@katka17787 nenajdenie doma nie je len o 1 marodke, spatne mozu ziadat aj za cely cas liecby marodku vratit nakolko ide o porusenie liec.rezimu. Navyse (zavisi od posudkoveho lekara, ktory marodky riesi), moze byt okamzite poslana do prace.

alenah31
5. jún 2018

@favzuzana odo dňa kedy soc. poisťovňa nenájde pacienta doma bude to považované za nedodržanie liečebného režimu a pokiaľ nepreukáže opodstatnenosť odchodu z domu mimo vychádzok, napr. vyšetrenie u iného Dr. a pod. budú mu pozastavené nemocenské dávky najviac však na dobu 30 dní . Zároveň môže byť podaný podnet na prešetrenie predmetnej PN, či je nutná a opodstatnená keďže pacient nemal problém režim nedodržať. Verte, že ak sa to stane Dr. PN ukončí nakoľko nenechá ohroziť svoju prax, resp. svoju povesť.

roberta000
5. jún 2018

Mozu od nej chciet vratit celu pnku, ja by som to neriskovala,chodia stale na kontroly

favzuzana
autor
5. jún 2018

Ja som jej vravela,ze jej asi zoberu celu. Ona totiz skoncila v praci a aby mala aspon nieco,dala sa na marodku,kedze nemala narok na podporu. Marodi cca 4 mesiace a chce este prazdniny potiahnut. Dakujem za rady...

favzuzana
autor
5. jún 2018

@alenah31 ahoj. Takze jej nezoberu peniaze co jej vyplatili za predosle 4 mesiace?

marlenka222
5. jún 2018

@favzuzana Preco by nemali ked porusila liec.rezim?

marlenka222
5. jún 2018

@favzuzana pozastavene znamena ze nedostane peniaze ale nakolko porusila rezim,ktory doteraz mala,vrati spat peniaze.

janci05
5. jún 2018

@favzuzana Ja by som sa na to nespoliehala. V tomto obyčajný človek ťahá za kratší koniec. Aby nakoniec neobišla na prázdno. Nech radšej nepokúša.

favzuzana
autor
5. jún 2018

Ja si tiez myslim,ze jej to zoberu vsetko,no ona tajne dufala,ze jej vezmu len ten dany mesiac, v ktory ju nacapu. ☹ ok. Dakujem dievcata.

ukulela
5. jún 2018

@favzuzana skus jej to vysvetlit ... tajne dufa a potom ju picne, ked jej zrusia pnku, poslu do prace ... co bude robit?

alenah31
5. jún 2018

@favzuzana spätne jej nevezme nikto nič, socialka nemá dôvod predpokladať, že dovtedy režim nedodrziavala. Spätne by vracala len ak jej bola omylom vyplácaná v inej výške než mala nárok, omylom by jej ju vyplacali dlhšie resp. by jej vyplatili cudziu PN. Aj tam je po 3 rokoch premlčaná doba. Ak by sa ozvali po tejto dobe nemusí vrátiť nič.

marlenka222
5. jún 2018

@janci05 a neviem ci potom sa nerata aj zdravotne poistenie ako zaplat si sam

cecilia68
5. jún 2018

@favzuzana Ona "tajne dúfa" ? To si robí prdel, že? Keď sa jej nechce robiť, nech sedí doma na zadku :(

janci05
5. jún 2018

@marlenka222 Musela by ísť na Urad práce, aby za ňu platil štát zdravotku. Inak by si musí platiť sama.

favzuzana
autor
5. jún 2018

@alenah31 Takze ak ju napr zajtra nenajdu doma a ona nebude mat vysvetlenie,vezmu jej len tento mesiac? Jasne,ze uz dalej v marodke nemoze pokracovat. Ale nevezmu jej to co dostala doteraz?

favzuzana
autor
5. jún 2018

@marlenka222 joj,nooooo To ma nenapadlo. To tiez moze byt. Vdaka

marlenka222
5. jún 2018

@favzuzana ja by som isto s tymto nemachrovala. Nikdy nevies kedy vazne budes chora a mat napisane ze nedodrzala rezim tiez nie je plus

alenah31
5. jún 2018

@favzuzana áno tak. A v PN pokračovať kľudne môže ak preukáže prečo režim porušila resp. ak posudkový Dr. PN odsúhlasí ako opodstatnenú.ak nie tak jej ju ukončia a ide späť do práce alebo sa evidovať na up, potom hrozí samoplatenie zdravotný čo je teraz cez 60€/mesiac.

alenah31
5. jún 2018

@favzuzana blbne mi mobil🙂 ak sa nezaeviduje na ÚP resp. nevráti do práce bude samoplatca.

favzuzana
autor
5. jún 2018

@alenah31 Dakujem.

favzuzana
autor
5. jún 2018

Dakujem dievcata. Kamaratka sa rozhodla,ze radsej marodku ukonci a pojde na urad,kym nenajde pracu. Z dvomi malymi detmi sa leto presediet doma neda. Radsej bude doma zadarmo akoby jej mali vsetko vziat. Dakujem za rady

alenah31
5. jún 2018

@favzuzana ešte má takú možnosť, že pokiaľ má doma dieťa, ktoré ešte nemalo 6 rokov môže sa miesto UP nahlásiť ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov bez nároku na príspevok, tzv. neplatenú rodičovskú dovolenku. Bude doma, štát za ňu platí zdravotnú poisťovňu a vyhne sa tak povinným návštevám UP. Ale keď dieťa dovŕši 6 rokov a dovtedy nenájde prácu už sa na ÚP bude musieť zaevidovať.

favzuzana
autor
5. jún 2018

@alenah31 aj ked uz robila? Ona totiz rok po rodicovske odpracovala. Ja som myslela,ze toto sa da vyuzit,len ak na tu neplatenu rodicovsku nastupi hned po riadnej rodicovskej?

favzuzana
autor
5. jún 2018

@alenah31 este takto. Po RD sla na urad. Vyuzila tu max.podporu. potom rok robila,no nesadla si zo sefmi tak dala vypoved a hodila sa na marodku. Moze ju ukoncit a ist na tu neplateny rodicovsku? Dakujem

alenah31
5. jún 2018

@favzuzana to nevadí, aj na neplatenú rodičovskú sa môže kľudne vrátiť aj teraz kým nemá dieťa 6 rokov.

alenah31
5. jún 2018

@favzuzana áno môže. Úrad vôbec nemusí zaujímať prečo, ale keby sa pýtali kľudne môže povedať, že sa nepodarilo dieťa umiestniť do škôlky, na súkromnú nemá a samé ho doma nechať nemôže.

Strana
z2