icon

Čo robiť po skončení PN počas tehotenstva?

5. mar 2025

Dobry den, prosím o radu. Prac.pomer mi skončil začiatkom roka, na PN som od decembra do teraz, no tá mi o chvíľu skončí. Som na začiatku 2.trimestra a rada by som si našla na tých pár mesiacov nejakú prácu, alebo aspoň brigádu. Dr. mi povedal, že ako tehotnú ma nikto nezamestná na tú chvíľu…A teraz rozmýšľam, kde ísť / čo robiť po skončení PN ako tehotná…urad prace? a skúšať nájsť aspoň nejakú tú brigádu? Ešte dodám, že som v ochrannej lehote.
Mal niekto takúto, alebo podobnú situáciu?
Prosím si rozumné rady, budem za každú jednu vďačná 🙏🏻

lucka_ke
5. mar 2025

na podporu nemáš nárok?

michaela329
5. mar 2025

Nedá sa tá PN potiahnuť do materskej? Inak len úrad práce. Možno brigáda, tam by asi až tak to tehotenstvo nevadilo. Ale PN a potom materská by v Tvojom prípade bolo asi lepšie.

patta89
5. mar 2025

Choď sa evidovať na UPSVaR a na brigadu môžeš kľudne chodiť

autor
5. mar 2025

@lucka_ke žiaľ nie

@michaela329 vzhľadom k tomu čo mi môj obvodný dr. hovoril, mám silný pocit, že to nepôjde až do materskej...pretože sa ma pýtal že čo budem po skončení PN..a ked som povedala že by som chcela ešte nejaku prácu tak odpovedal to čo som písala vyššie. Takže netuším čo tým chcel naznačiť🙈
jedine ak by mi gyn. dal pn, ale po 1. neviem či sa to dá, keďže už prácu nemám a po 2. nemám žiadne vážnejšie komplikácie v tehotenstve okrem častých nevoľností a únave 🤷🏻‍♀️

Takže jediná možnosť bude asi ten ÚP a popri tom si hľadať brigádu…aspoň niečo 🙂

michaela329
5. mar 2025

Možno len zisťoval, či máš nejaký plán-lebo fakt by najlepšie bolo tú PN potiahnuť. Ono tam teda veľa možností nemáš, len ten UP.

dadka1997
5. mar 2025

No na urad prace, ale aj napriek tomu ze je mala pravdepodobnost, že ťa niekde vezmú, budeš musiet chodiť na upsvar a vlastne aj akože hladat si pracu a to je fakt na nervy. Čiže v tvojom prípade pokracuj v pn, ved to mas platené

autor
5. mar 2025

@dadka1997 Lenže pokial mi ju lekar bude chcieť ukončiť tak s tým ja nič nespravim. Preto už teraz premýšľam kde ísť v prípade že sa tak stane, pretože mám tušáka že ju chce čoskoro ukončiť.