Čo sa dá ešte urobiť?
Mam 32 rokov. Do 16tich ma otec tyral psychicky a fyzicky.
Nedokazala som o tom nikomu povedat ani manzelovi. Ked si na to spomeniem ked ho vidim je mi doplacu a ked chcem o tom hovorit vybuchnem v neznesitelny plac.
No rozhodla som sa aby za to konecne pykal.
Co mozem robit ci uz je neskoro.
Chcem aby znil v base za to vsetko.
Popisem aspon jednu vec co mi urobil este na 1 stupni. Bohuzial mam velmi dobru pamat.
Mama bola v robote . So surodencami sme vecerali.
Otec pustil vodu do umyvadla ze ide umyt riad povedal mi ze ju mam postrazit a odisiel telefonovat do obyvacky.
Ked bolo umyvadlo skoro plne sla som zastavit vodu. No tocila som kohutik na druhu stranu. Cize tiekla viac. Hned som tocila na druhu s zastavila som ju. Na zem vytieklo asi za maly poharik
Otec vrazil do kuchyne zmlatil ma hasickym remenom. Sirodencov poslal pre.
Donutil ma klaknut si predneho a vrieskal po mne dlhe vlasy kratky rozum.
Vrieskal to po mne asi 10 minut. A potom povedal ze dostane zo mna tu sprostost.
Chytil moje dlhe vlasy. Mala som po zadok. Zdvyhol ma za ne zobral noznice a ostrihal mi ich uplne az ku hlave. Cely cas vrieskal dlhe vlasy kratky rozum.
Vzdy ked prisiel z roboty a bola som doma len ja co bolo skoro kazdy den. Zobral hasixky remen a zmlatil ma vraj preventivne aby som vedela ze mam byt dobra a nikomu nenicit zivot ani surosencom tak ako jemu nicila zivot jeho sestra.
Ked som prestala citit remen. Normalne ma ro prestalo boliet a nekricala som od bolesti. Tak remen zmenil za hadicu a tou ma mlatil.
Cez skolsky rok som nemohla chodit von a pozeeat televizor. Museka som byt zavreta v detskej. Von som mohla len cez leto.
To vsetko asi do 16tky.
A kopec inych veci.
Od asi 16tich ma nicol len psychicky.
Chcem aby za to zaplatil. Len neviem ci uz nie neskoro
😢
@senta_sofia už keď sa ideme naťahovať s našimi istotami, tak mňa môže prekvapiť Tvoj argument v spojitosti so závažnejším spôsobom konania a blízkou osobou...v tomto prípade by sa závažnejší spôsob konania dalo považovať len to, že to trvalo dlhši čas. Lenže odvtedy uplynulo asi cca 16 rokov, takže či bol niekto týraný po dlhší čas sa po 16 rokov posudzuje nemožne..to znamená, že sa rozlúč s akoukoľvek kvalifikovanou podstatou. A čo z toho vyplýva? Že keby sa aj našiel nejaký odvážlivec, koho jedinou možnosťou by bolo pracovať so základnou skutkovou podstatou, je to premlčané či už podľa zákona účinného v súčasnosti alebo skôr. Áno, berieš to príliš papierovo 🙂
@kinderya pisala som o tom,ze to bolo po dlhsi cas, ved sa pozri k tomu 140/1961 a ja som ti svoje dovody napisala,nechapem,preco sa musis snazit zhadzovat ma len preto,aby si dokazala,ze mas pravdu. Slusne som vstupila do diskusie a pytala sa vas oboch preco,lebo mne to take jednoznacne neprislo. Ale ocividne na koniku je uplne jedno,v akej diskusii sa clovek nachadza.
@luladejkova to nie je o tom zmierit sa s tym, ze niekto teraz tyra svoje dieta. Tam treba bojovat. Ale tebe nepomoze, dat otca na sud. Ty hladas odplatu, ale ta ti pokoj v dusi neprinesie. A to hladas. Moj muz bol ako ty, tyrane dieta. Bila ho predlzovackou za hluposti. Vyhodila ho z auta a odisla prec. Nadavala mu a potom ho nutila, aby ju objimal a hovoril jej, ako ju lubi. On nasiel v sebe silu a nechal minulost odist, lebo ju nezmeni. Dnes je to velmi vyrovnany, inteligentny muz, podnikatel, dobry otec rodiny. Stara sa o svoje deti ukazkovo, nikdy by im tak neublizil. Jeho brat je presny opak. Ten sa s tym nevysporiadal, dokonca dovolil mame, aby tyrala jeho syna a nezasiahol. Je na tebe, ako sa k tomu postavis. V tej knihe je to nadherne popisane. Mas pravo sa hnevat na otca, lebo ti ublizoval. Mas pravo sa hnevat na mamu, ze tomu nezabranila. Ale nemozes si to niest zo sebou cely zivot ako kamen, lebo ta to skor ci neskor potopi. Chce to terapeuta, zmenu myslenia a vela prace, ale nakoniec sa oslobodis od hnevu, ktory v sebe mas.
@senta_sofia
Zohľadnil som predovšetkým skutočnosti popísané zadávateľkou, a to predovšetkým týranie spred 16 rokov. Vôbec som sa nezaoberal možnou dôkaznou núdzou fyzického týrania. Nehovoriac o preukázaní "ničenia psychicky" v neskoršom období.
Možné premlčanie, najmä pri vhodnom naformulovaní TO neznamená, že sa vyšetrovanie nemôže začať. V každom prípade na škodu veci, že až s takým časobým odstupom.
@luladejkova odstrihni sa od otca, prečo ho navštevuješ keď Ti ubližoval a stále ubližuje?
Nekontaktuj sa s ním, neubližuj si, nevracaj sa do minulosti, naplno ži pre svoju terajšiu rodinu, a dostaneš sa z toho skôr.
@zivotkratky ja navstevujem mamu, ona ho nechce opustit. Otec lezal na psychiatrii 2 tyzdne a podpisal ze tam nechce byt a chodi kazdy mesiac na kontrolu.
Inak je doma hada sa zo susedmi. Oziera sa. Byva tam aj sestra ktoru stale vuhadzyje z domu aj ked mu plati najom. Zostava tam koli mame aby nebola s nim sama.
Ja navstevujem ich dve. Ked som povedala ze tam nebudem chodit koli otcovi. Povedali ze preco maju trpiet koli nemu.
Chodim tam no pokial ho nedostanem ja do basy bude nicit ich dve.
@luladejkova tam je problem v mame - ta by potrebovala paychologa aby jej dodal sily odist a zacat novy zivot. Neviem preco chce znicit svoj zivot a popritom aj vas - tlvojej sestry a tvoj. Treba sa spakovata odist. Aj do ineho mesta ak je treba a nenechat ziadny kontakt. Spalit mosty a on nech si robi co chce

mandala77 to napisala vystižne.....ak si presvedčena že ho chceš vidieť za mrežami,tak sa do toho pusti,ved i tak sa muisš rozhodnuť sama....a dievčata ti tu často opakuju že je to premlčane a maju pravdu.....nikdy nie je neskoro ho udať,ak s atak rozhodneš,ale rozputaš tym ešte väčšie peklo pre seba...si pripravena znašať nasledky? vyšetrovania policie,psychologov...opakovať každy den čo sa ti stalo,budu vypočuvať celu rodinu...svedkov...susedov......tvoj otec je momentalen v nemocnici,sud bude prihliadať na to a vyjadrenei psychologa tiež zavaži.....nemyslim si že bude hniť v base..mala by si sa oslobodiť najmä TY...TY si väznom sama pre seba....nevravim že maš zabudnuť,to sa neda,ale musiš sa s tym vyrovnať aby si moha isť dalej ....urob to hlavne pre svoje deti,pre svojho manžela....Pomsta nie je dobra motivacia.....necchem ťa poučovať,len vyjadrujem svoj nazor....