icon

Čo všetko exekútor môže zabaviť pri dlžníkoch?

6. apr 2025

Prosím Vás ako to funguje? Keď vznikne exekúcia a exekútor príde zabaviť majetok tak čo všetko môže zabaviť keď dlžník nič nemá? Dotyčný býva u partnerky v dome ktorý jej jej. Auto je jej ale používa ho on. On nemá nič. A keď by boli manželia?
Možno mu môžu zobrať mobil,Pc,PS4 hry, tablet aj keď sú to staré veci? Môžu zabaviť trebárs aj zvieratá ak majú nejakú hodnotu? A ako exekútor zistí,že tie veci nepatria jemu ale jej? Či to je ozaj tak že exekútor na nič neprihliada a berie všetko čo vidí? Aj jej veci?

Strana
z2
pribinak
6. apr 2025

Ták v prvom rade mu siahne na príjem.

Každý má niečo. Neverim že nemá noc, vôbec nič.

minenkaa
6. apr 2025

Exekutor nemusi zistovat co je tvoje a co partnerove musis to dokazat,inak ak je velka exekucia,nech ide Radsej od teba prec ak Par tisic staci mu zrasky z platu

pribinak
6. apr 2025

Ak je to príliš vysoká suma, tak osobný bankrot by nepomohol

A ak si ty tá partnerka, asi by som tvrdo zvažovala či chcem takéhoto partnera
Ves ten dlh nevznikol z noci do rána, ani z pondelku do piatku, iste mal príležitosť mat aspoň splátkové kalendáre

autor
6. apr 2025

Čo je veľká exekúcia? Myslím,že exekútor nemôže zabaviť niečo čo nie je jeho nie? Predsa nevezme auta keď sú písané na ňu alebo dom keď je tiež na ňu. A ako preukáže že veci sú jej keď bločky od toho nemá? Ako dokáže z toho bločka,že to platila ona a nie on?

autor
6. apr 2025

Práveže on spláca síce s omsekaniami ale spláca to zas viem,že to je ok ale teraz rieši cez políciu že mi niekto vybielil účet takže mešká s jednou splátkou a nechcú sa dohodnúť s ním na odklad splátok. Že to musí zaplatiť.

autor
6. apr 2025

A pokiaľ viem keby sme sa vzali, mňa sa jeho dlhý netýkajú keďže ich mal pred manželstvom. Ešte ich má splácať 4 roky

uglybetty1234
6. apr 2025

Niekto mu vybielil ucet!? To ani nemozes mysliet vazne toto

miggy
6. apr 2025

Aké veľké sú tie dlhy? Sú to poisťovne alebo súkromní veritelia?

tibiokke
6. apr 2025

@minenkaa nespletaj pls blbosti a ked nerozumies nepis dristy exekutor zobere aj ponozku ked chce ale jrho nie cudzie cize hej zobere mu ps4 a vsetko co ma vlastni moze aj mobil on musi uspokojit dlznika veritela to je jeho uloha

alica110
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
6. apr 2025

@tibiokke moj krasna a kde pisem nieco ine,ked uz tak trepem blbosti

tibiokke
6. apr 2025

@minenkaa Exekutor nemusi zistovat co je tvoje a co partnerove musis to dokazat,i presne tu ze radsej chodte od seba bo ked ziju spolu v dome ta zoberu im dom napr. Tu nikomu nic nezoberie len jemu jasne ti autorka pise vo je jej a co jeho ze nema on nic a napises total kravinu ze zoberu vsetko nic nrbude zistovat tak to trepes kedze jasne pise ze dom aj auto je jej

alica110
Autor odpoveď zmazal
alica110
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
6. apr 2025

@tibiokke kde som napisala,ze im zoberu Dom?prosim ta nedomyslaj si

tibiokke
6. apr 2025

@alica110 nespletaj 🤣🤣🤣dalsia co kuka vela filmov

minenkaa
6. apr 2025

@tibiokke co ty prosim ta splietas o Dome a aute ,nikde som nic take nenapisala

alica110
Autor odpoveď zmazal
autor
6. apr 2025

Dlh má okolo 12 tisíc len ma to v malých úveroch.

@alica110 pýtala som sa tu na MK právnika a ten tvrdí,že keď dlhý vznikli pred manželstvom spláca ich od roku tuším 2022 tak sa to nebude týkať mňa keďže tie dlhý sú jeho.

Dá sa to nejak vyňať s toho spoločného aby tie dlhý boli len na neho ale nespadli aj podomna?

januska12323
6. apr 2025

Ty s ním nič nerieš kým si dlhy nesplatí. A aj potom radšej počkaj či si nespraví ďalšie.

autor
6. apr 2025

@januska12323 ja sa nepýtal na to, pýtam sa na ine

la_dolce_vita
6. apr 2025

Ma trvaly pobyt u teba? Neviem ci je to stale tak, ale mojej mamy kamoska mala takeho nepodareneho syna, byval u nej a raz volala mame a ostatnym kamaratkam, ci jej pozicaju, ze exekutor nabehol k nim a berie co sa da, samozrejme jej veci.. Za mna je to absolutne neziaduca osoba do vztahu, toboz do manzelstva, nechapem, ze toto niekto toleruje, ten chalan sa tiez ozenil, snad sa zmenil, ale matke riadne ublizoval svojou nezodpovednostou.

autor
6. apr 2025

@la_dolce_vita nie nemá trvalý pobyt tu ale na meste.

autor
6. apr 2025

Dohodli sme sa že dokiaľ nebude mať splatené všetko trvalý si sem ani nedá.

gov
Odpoveď bola odstránená
miggy
6. apr 2025

Prečo vlastne uvažujes nad svadbou s ním? Som laik, ale ak u teba nemá ani TP, nemajú mu ako dokázať, že u teba prespáva. Ak ale budete manželia, je jedno, kde bude mať TP. Či sa mýlim?

pravdovrava
7. apr 2025

Utekaj od takého ale na to musí mať človek aj rozum

martin96321
7. apr 2025

Ak niesi jeho zena a nema u Teba trvaly pobyt,tak exekutor nema u Teba co pohladavat

autor
7. apr 2025

@martin96321 a keď budeme manzelia?

autor
7. apr 2025

@martin96321 ale trvalý pobyt by mal stále na meste?

Strana
z2