Čo všetko exekútor môže zabaviť pri dlžníkoch?
Prosím Vás ako to funguje? Keď vznikne exekúcia a exekútor príde zabaviť majetok tak čo všetko môže zabaviť keď dlžník nič nemá? Dotyčný býva u partnerky v dome ktorý jej jej. Auto je jej ale používa ho on. On nemá nič. A keď by boli manželia?
Možno mu môžu zobrať mobil,Pc,PS4 hry, tablet aj keď sú to staré veci? Môžu zabaviť trebárs aj zvieratá ak majú nejakú hodnotu? A ako exekútor zistí,že tie veci nepatria jemu ale jej? Či to je ozaj tak že exekútor na nič neprihliada a berie všetko čo vidí? Aj jej veci?
Ahoj, exekutor urcite nenecha len zivotne minimum. Je zakon kolko moze strhnut z platu,najskor sa z platu odrata nepostihnutelna ciastka, ak ma deti je vyssia nez bezdetny clovek a zvysok sa deli na tretiny a len prva tretina sa moze stiahnut, dve tretiny ak je pohladavka vyzivne, ak su to pozicky tak len 1/3 su na nete na to kalkulacky, napr.z 1000€ cisteho moze exekutor zobrat okolo 200€. To len tak zhruba pisem. Dolezite je posielat vyplatu na ucet niekoho ineho. Ja sama som mala 3 exekucie a exekutor sa ani raz nezastavil doma. Dal prikaz na zrazky zo mzdy a vybavene, mne stahoval okolo 100€, viac proste zo zakona nevyslo. Svoju situaciu som po roku exekucii riesila bankrotom.
Pokiaľ žije s priateľkou tak môže všetko pokiaľ sa ona nepreukáže že tie veci patria jej
Pokiaľ žije s priateľkou tak môže všetko pokiaľ sa ona nepreukáže že tie veci patria jej
@komorovsky123 ahoj. Chcem sa spytyt , som sobášy,a mám exekútora,ale tie exekúcie mám počas toho keď sme sa ešte ani nepoznali ,teraz keď kúpim dom s prepise sa na ňu bude sa to sťahovať aj na ňu ,,,,iná nemá žiadneho exekútora.
@komorovsky123 ahoj. Chcem sa spytyt , som sobášy,a mám exekútora,ale tie exekúcie mám počas toho keď sme sa ešte ani nepoznali ,teraz keď kúpim dom s prepise sa na ňu bude sa to sťahovať aj na ňu ,,,,iná nemá žiadneho exekútora.
@stanovelky Skus po slovensky. Takze, si zosobaseny, mas exekucie ktore su este spred manzelstva a ides kupovat dom? V tomto pripade ide o ucelove obchadzanie exekucie. Mate bsm?
@stanovelky Skus po slovensky. Takze, si zosobaseny, mas exekucie ktore su este spred manzelstva a ides kupovat dom? V tomto pripade ide o ucelove obchadzanie exekucie. Mate bsm?
@komorovsky123 ahoj áno ,chceme kúpiť dom a prepísať na ženu iná nemá exekútora,ale ja mám ,a čo mám ja exekúcie sú staré 10,,a viac rokou vtedy sme spolu nežili
Manzelka o exekuciach vie? Mate bsm? Pretoze ak mate bsm a mas exekucie, moze postihnut aj jej majetok, moze jej zablokovat ucet.
@komorovsky123 lebo neviem že či to nieje tak že vtedy sa to na ňu sťahuje tá exekúcia iba keby to spáchaný počas manželstva
Manzelka o exekuciach vie? Mate bsm? Pretoze ak mate bsm a mas exekucie, moze postihnut aj jej majetok, moze jej zablokovat ucet.
@alica110 manželkou žijem 8 rokou mám 2 deti ,účet má
@alica110len chcem vedie či sa sťahuje exekúcia aj na manželku keď ja mám tie exekúcie spáchané počas času keď sme sa ani nepoznali
Čo je to bsm? Neviem ti odpovedať
Ak nemate sudom rozdelene BSM, vsetko co kupite pocas manzelstva je spolocne, exekutor to moze zhabat.
Čo je veľká exekúcia? Myslím,že exekútor nemôže zabaviť niečo čo nie je jeho nie? Predsa nevezme auta keď sú písané na ňu alebo dom keď je tiež na ňu. A ako preukáže že veci sú jej keď bločky od toho nemá? Ako dokáže z toho bločka,že to platila ona a nie on?
@anonym_autor tak keď mám exekúcie počas času keď sme spolu neboli sobaseny ,a teraz chceme kúpiť dom a prepísať na ňu nemôžu jej zobrať ?
Ak nemate sudom rozdelene BSM, vsetko co kupite pocas manzelstva je spolocne, exekutor to moze zhabat.
@mk11111 zatiaľ nevlastnime nič ,a na súd som nebol ešte nikdy,akurát čo má manželka účet už 2 roky zatiaľ jej nezmizli ani 1 cent
Aknkupite za manzelstva a napisete len na jej meno, je to jedno, mozu zobrat aj ten. Preto, ze nemate rozdelene BSM, to na tom sude
Aknkupite za manzelstva a napisete len na jej meno, je to jedno, mozu zobrat aj ten. Preto, ze nemate rozdelene BSM, to na tom sude
@mk1111111111 áno kúpime dom za manželstva ,a tie exekúcie mám počas času keď sme sa spolu vôbec nepoznali mám ich za bicykle ako 18-22 ročný ,no to neviem či sa to sťahuje aj na ňu keď to bolo spáchané počas času keď sme spolu nežili ani nepoznali
@mk1111111111
@mk1111111111 a čo to je bsm. Čo tam sa delí bývame pri svokrovi a nemáme nič čo deliť lebo nemáme čo
Pomoz

No vase je vsetko co nadobudnete az v manzelstve. Ale ved nech poziada o osobny bankrot