icon

Čo vybaviť na matrike po narodení bábätka?

stelleluna
19. apr 2015

S priateľom niesme zobraty.. Boli sme na matrike,tam nám matrikarka urobila ten papier o tom že chceme aby sa malé volalo priezviskom po priateľovi.Ten papier mám odovzdať v porodnici..Oni to potom pošlú na matriku.. A potom si už môžem ísť po rodný list malého.. Dobre som tomu pochopila? Nič iné netreba vybavovať?.. Lebo v tom mám chaos..A viem že o tom je tu niekde určite písané,ale som na nete len v mobile a zle sa mi to tu hľadá :(

vydrnik
•
19. apr 2015

@stelleluna my zme to vybavovali tiez.po narodeni staci len zajst pre rodny list.to moze aj priatel ked este budes v porodnici.

stelleluna
autor
•
19. apr 2015

A môžem tam ísť aj sama? Napíšu mi do rodného listu malému priatelove priezvisko? Lebo priateľ asi nebude mať voľno v praci :( Ale máme len ten papier o priezvisku..nemáme to priznanie otcovstva na papieri.. Bude s tým problém?

fidka79
•
Odpoveď bola odstránená
•
fidka79
•
Odpoveď bola odstránená
•
stelleluna
autor
•
20. apr 2015

@fidka79 chápať to nemusíš,to mi je jedno.. Aj keď neviem čo je na tom nepochopiteľné.. Na matrike nám dali len ten papier o priezvisku,žiadny iný..

ukulela
•
20. apr 2015

@stelleluna ten papier, co ste dostali na matrike, sa vola Súhlasné vyhlásenie rodičov o určení
otcovstva k nenarodenému dieťaťa
Iny uz z matriky nepotrebujes.

stelleluna
autor
•
20. apr 2015

@ukulela ďakujem.. Som teraz v nemocnici tak neviem čo presne je v tom papieri napísané..Mala som v tom chaos

ukulela
•
20. apr 2015

@stelleluna sanitarky uz behaju s portvismi, ze uz si hore? 🙂

stelleluna
autor
•
20. apr 2015

@ukulela nie,nemôžem spať.. Dnes by som mala ísť domov 🙂

havana_frost
•
20. apr 2015

@stelleluna Po rodný list po narodení musí ísť na matriku otec dieťaťa, tebe ho nedajú. Tam on súhlasí s prvým menom dieťaťa. Na priezvisku ste sa už úradne dohodli, avšak otec musí súhlasiť aj s prvým menom, a to si matrika nemá ako inak overiť ako že s tým bude súhlasiť pri vydaní rodného listu.

ukulela
•
20. apr 2015

nie,nemusi ist na matriku po rodny list otec!!!
my sme na matrike podpisali vyhlasenie - a tam sa neuvadzalo len priezvisko, ale aj krstne meno. myslim, ze to vsade robia rovnako. nie?

havana_frost
•
20. apr 2015

@ukulela Občas to počúvam (čítam), ale rozhodne to nie je pravidlo, uvádzať prvé meno vopred, keďže ho môžeš meniť ľubovoľne až po dobu, kým sa nevydá rodný list.

vydrnik
•
20. apr 2015

My zme na matrike dostali zapisnicu o priznania otcovstva a o priezvisku nenarodeneho dietata.to som mala v porodnici a z porodnice to poslali na matriku.