Čo znamená, že "Matka je povinná v určenom čase pred svojím bytom maloleté dieťa riadne pripraviť"?
Dieta mam zverene sudom do starostlivosti ja a otec dietata ma povolene stretavanie 3 tyzdne cez letne prazdniny. Matka je povinna dieta riadne pripravit, znamena, ze mam dceru nabalit na tri tyzdne???? Ved mi ani nepovedal kde s nou bude travit prazniny, ci na horach, ci pri mori , v tom pripade musim zbalit aspon tri ruksaky, aby som sa pravne trafila...
ja by som to chápala tak, že dieťa má byť pripravené psychicky.matka ho má pripraviť na otcovu návštevu tak, že mu pekne porozpráva, že teraz pôjde s ockom, bude im spolu dobre, ocko ho ľúbi, potom sa vrátia k mamke a tak podobne.a nie dieťa stresovať, nadávať na otca a vlastne ho nepriamo nahovoriť, aby k otcovi nechcelo ísť..potom povie otcovi dieťaťa, že dieťa s ním nechce ísť.prečo asi?!
Riadne pripravit je zabalit bezne potreby, od zubnej kefky cez pripadne potrebne lieky, pripadne cestovne doklady, ak to otec vyzaduje, a skusit zariadit, aby sa dcerka na otca tesila. Je to tam aby sa nestalo ze matka na 3 tyzdne zabali dietatu jedny ponozky a jedno tricko, akoby islo na poldenny vylet.
To, že dieťa má byť riadne pripravené sa týka materiálnej, nie psychickej stránky. Jednoducho povedané, v stanovený čas má byť prichystané na odchod. Ak ti môžem poradiť, aspoň kvôli svojmu dieťaťu sa snaž s bývalým partnerom komunikovať, máš právo vedieť, kde bude tvoje dieťa tráviť s otcom prázdniny, aj kvôli tomu, aby si ho vedela pripraviť a primerane zbaliť. Nebudeš mu predsa baliť tri kufre !!! Okrem toho, ak má dieťa tráviť s druhým rodičom prázdniny mimo Slovenska, väčšinou sa vyžaduje súhlas druhého rodiča s vycestovaním.
Dieta ma byt pripravene na stretnutie s druhym rodicom ako psychicky tak aj materialne. Aby bolo riadne pripravene, je potrebne s druhym rodicom, cize otcom predovsetkym komunikovat. Mamicka sa tym vyhne podobnemu stresu. Matka dietata by mala vediet kde sa predsa jej dieta nachadza a co bude robit, ma pravo byt s nim v kontakte aj pocas tychto dni... Vycestovanie do zahranicia bez suhlasu rodica, ktoremu bolo dieta zverene do opatery, nie je mozne.

Ahoj, ja by som to chapala tak, ze ked si ma po nu prist o 12hod. tak uz ma byt oblecena a ked ide prec na 3 tyzdne tak aj pobalene oblecenie a osobne potreby. Skratka v dohodnutom case ma byt nachystane na odchod. ...v urcenom case pred svojim bytom.....