Dá sa prihlásiť na úrad práce počas rodičovskej?
Ahojte. Chcem sa s vami poradiť. Mam pred sebou posledných par mesiacov na rodičovskej dovolenke a potom by som sa mala vrátiť do práce. Lenže do tej prace už nastúpiť nechcem, chcela by som si nájsť dovtedy niečo iné. Samozrejme žiadosti som si už posielala. Ale chcela by som vedieť či je možné sa zaregistrovať na úrade práce kým som na rodičovskej aby som mala väčšiu šancu si niečo nájsť. Čiže zamestnaná som, zatiaľ na RD a pre väčšie šance ci sa môžem prihlásiť na úrade práce.
Mozes sa prihlasit pocas RD, ja som tak bola. Ale nemozes byt zamestnana, cize najskor musis dat vypoved,ak sa chces evidovat...
buď si zamestnaná alebo nezamestnaná, nemôžeš byť súčasne jedno aj druhé
Možno sa môžeš prihlásiť ako záujemca o zamestnanie, nie ako uchádzač o zamestnanie. Skús sa informovať. Možno môžeš ísť aj na nejaký kurz takto cez úrad. To možno zaváži na životopise u zamestnávateľa, že máš snahu na sebe pracovať. Ale neviem či by si kurz zvládala popri dieťati.
skus definovat preco sa chces nahlasit na urad prace. Myslis ze budes mat vacsiu sancu si najst pracu ci chces este vybrat nezamestnanecke?Ja si vobec nemyslim ze budes mat vacsiu sancu si najst pracu... mne teda urad prace este naozaj nikdy nepomohol najst si pracu
Mozes sa registrovat ako zaujemca o.zamestnanie (nie ako.uchadzac)
Chcem mať čo najväčšiu šancu nájsť si inú prácu aby som nemusela nastúpiť do tej predchádzajúcej. A roky rokuce som nebola na úrade evidovaná preto neviem ci je aj takáto možnosť byť evidovaná ešte pred tým ako ukončím pracovný pomer. A tiež neviem napríklad ci firmy berú aj ľudí z úradu práce alebo mam len hladat na stránkach s pracovnými ponukami. Chcem využiť všetky možnosti ako si nájsť inú prácu preto ma napadol úrad práce. Ale najlepšie bude asi ísť osobne a opýtať sa.

Nemôžeš sa prihlásiť ako uchádzač o zamestnanie,keď si zamestnana