Dá sa už vycestovať do Čiech?
Ahojte baby nevíte či se už dá vycestovat do česka? Nebo ke to stále zakázané? Ráda bych se po třičtvrtě roku setkala s rodinou.
Budu muset být v karanténě nevíte?🙂
Děkujem za veškeré info ❤️
Akože asi to je stále zakázané, ale čo som počul tak to na hlaniciach moc nekotrolujú, ale nechcem klamať 🙂
tak mi chodime do HU kazdy tyzden pracovne a kontroluju stale.. test a dovod preco ideme (a samozrejme oboma smermi nas kontroluju). Plus je tam povinnost pre ludi co idu len "tak" sa registrovat predsta a potom su tam pre nich podmienky ako testy/karantena. Navstevu by som teda este odlozila. Na korona.gov najdes vsetky aktualne platne veci
@egnivia Ahoj, vycestovat sa da, ale budes musiet byt v karantene. Aj v Cesku, aj na Slovensku po prichode.
@vollino5 Kontrolujú. Brat je vojak a stále ich tam posielajú :/ Ale vraj od mája by to už mali zrušiť. Som zvedavá, pretože mám odtial manžela a rodinu nevidel už od decembra :D
Aj my veru čakáme kým otvoria hranice tiež by sme radi pozreli babku na otočku a koli tomu ísť do karantény isto sa nám neoplatí tak hádam zas spravia výnimky aby sa nemuselo do karantény po pár hodinovej ceste a krátkej navsteve
ale netreba robit zase tragediu, tu su vsetky infosky a vsetky aktualne:
Cize pred cestou antigen, objednat sa na PCR v CR na vlastne naklady (kludne aj vopred a na den prijazdu :D ) a ste free... a potom riesit uz zase slovensko pri navrate domov
@viestta boze prepac, vidis, ja som diskusiu skoro necitala :D
My by sme potrebovali skontrolovať byt v Brne, niečo zobrať odtiaľ, ale čakáme. Aspoň zaočkovaných keby už pustili normálne bez testov a karanten.
"Výnimku z karantény budú mať od 26. apríla aktiež občania Slovenskej republiky, ktorí žijú na území susedného štátu do 100 kilometrov od otvoreného hraničného priechodu".
Sakra, ja byvam 120 🤦♀️
Je to hrozne, dufam, ze v maji to uz otvoria. My sme rodinu nevideli uz rok.
@diewcatqoo ja to mám do 100, ale tam boli aj ďalšie podmienky.
@hettinka Nechapem, kvoli comu stanovili tych 100 km. To si len tak vycucali z prsta, ze dajme 100, je to pekne cislo? Postrada mi to akukolvek logiku. Do 100km sa virus nesiri a potom uz ano? 🙂
Ja teda vsetky ostatne podmienky splnam, len to mam 120 km 🤦♀️
@diewcatqoo píšem, sú tam aj iné podmienky, to je pre v CR pracujúcich pendletov. Nie že do 100km bez obmedzeni všetci.
@hettinka ja som pochopila tak, ze vsetci obcania s tym, ze musia dolozit aspon 2 prislusne doklady. Ale je mozne, ze mas pravdu, nehadam sa. Uz som z tych prikazov a zakazov zmagorena 🙂
Kazdopadne, stale v tom postradam akukolvek logiku, rovnako ako vo vacsine opatreni 🙂
@egnivia mame tu indicku, brazilsku mutiaciu. Britska kosi v nemoncici v Krci v Prahe uz druhy tyzden. Este sa o tom moc nepise - ale kamaratka robi v krci na covid oddleni a hovori, ze ludia si nedavaju ruska lebo sa utesuju cislami. Ale cca tyzden spat im zacalo peklo. Siri sa to tu ako ohen. Pokial nemusis, co Ciech teraz nechod, pockaj ako sa vyvinie situacia. Ak to nedostanu pod kontrolu, tak tieto info budu urcite v novinach.
@viestta
"Zachované sú výnimky napríklad pre pendlerov, študentov, osoby starajúce sa o blízkych, osoby obhospodarujúce pozemky, pre kultúrnu oblasť, spravodajsko-mediálnu produkciu, športovcov v tréningovom procese alebo pre účastníkov profesionálnych športových súťaží a podobne.
Od 26. apríla 2021 sa upravuje diaľkový limit pre pendlerov zo susedných štátov, a to z 30 na 100 kilometrov. Po novom sa teda karanténa nebude vzťahovať na osoby, ktoré majú trvalý či prechodný pobyt na území susedného štátu do 100 kilometrov od otvoreného hraničného priechodu a pracujú na území Slovenska do 100 kilometrov od otvoreného hraničného priechodu.
Výnimku z karantény budú mať od 26. apríla aktiež občania Slovenskej republiky, ktorí žijú na území susedného štátu do 100 kilometrov od otvoreného hraničného priechodu."
Skopirovane z https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=koro...
Neviem, ale mne to teda nepride ako jasne napisane, ze je to iba pre pendlerov. Rozumiem tomu tak, ze ak mam prechodny pobyt a zijem do 100 km od hranice, tak do karanteny nemusim. Ale nehadam sa🤷♀️
@viestta zmiatlo ma toto: "Výnimku z karantény budú mať od 26. apríla aktiež občania Slovenskej republiky, ktorí žijú na území susedného štátu do 100 kilometrov od otvoreného hraničného priechodu."
A slovo taktiez.
@diewcatqoo ak robis v ČR do 100 km od hranic alebo ak byvas v ČR a chodis do prace na SK do 100 km od hranic

@egnivia nie do CR môžeš ist oficiálne iba za prácou, školou alebo lekármi.