icon

Dá sa zneužiť rodné číslo na poistku?

konikmodry111
18. jan 2024

Ahojte baby

Otec mi dnes písal že potrebuje moje rodne cislo a keď som sa ho spýtala že na čo, tak povedal že koli jeho životnej poistke.

No problém je ten že sme neni vôbec v kontakte, neverím mu vôbec a napise mi akurát tak na narodeniny.

Tak ma to zaujíma či ho môže nejak využiť na niečo nekalé

Strana
z2
konikmodry111
autor
19. jan 2024

Ahojte, len som chcela dodať info. Moji rodičia sú rozvedený už 33rokov, moja mama s nim v kontakte tiež neni. Hoc jej často napise ale ona jeho správy ani neprečíta ale ho odignoruje. Dnes som s ňou volala a vravela som jej o tom rodnom čísle, hneď ma stopla že dúfa že som mu ho nedala. Povedala som jej že samozrejme nie, a ona že chvála bohu 🙈 a viete prečo? Minuly týždeň jej volala polícia zo stredného Slovenska (on je zo západného) že ho hľadajú a či nevie kde je 🤦🏼‍♀️ no mna skoro vystrelo 😳 samozrejme jej nepovedali čo je vo veci a ona sa ani nepytala, povedala že ona s ním v kontakte nie je a ani o ňom nič nevie. No mna skoro j@blo 🫢

lienka.7
19. jan 2024

@konikmodry111 vsetko sa dá zneužiť keď sa vie ako. Nikomu by som nedávala ani rodné číslo ani číslo OP. Aj vlastna rodina ta vie podrazit.

sweet20
19. jan 2024

@konikmodry111 tak ale toto si na zaciatku nepovedala.. ak by si povedala hned tuto info tak by som povedala, ze nedavaj

konikmodry111
autor
19. jan 2024

@sweet20 ani ma nenapadlo spomenúť mamu, dnes sme o tom spolu hovorili

konikmodry111
autor
19. jan 2024

@lienka.7 a hlavne môj otec, či ani by som ho tak nenazvala skôr len darca spermií 🙈

majulino
20. jan 2024

@bloger dotyčná mala iba kartičku poistenca, lebo vyberala lieky z lekárne. Na 100% nemala prístup k OP, nakoľko som ho vtedy nemala, keďze sme sa presťahovali a dávali si robit nové. Zobrala si pôžičku 100€ a vysplhalo sa to má 2287€ za pol roka. Bolo to síce pre 6 rokmi ale dalo sa aj bez OP

majulino
20. jan 2024

@bloger aj teraz hneď prvá na ktorú som natrafila, žiadne c. Op

mima1608
20. jan 2024

@lejllamt nestačí. Ja som tiež musela dať rodné číslo môjho manžela, keď som určovala osobu, ktorej bude v prípade mojej smrti vyplatená

Strana
z2