icon

Dá sa zrušiť trvaly pobyt, keď sú viacerí spoluvlastníci?

7. máj 2025

Dá sa zrušiť trvaly pobyt ak sú viacerí spoluvlastníci?
Pobyt by sa nerusil nikomu zo spoluvlastníkov, iba osobe ktorá nemá k nehnuteľnosti žiadne vlastnícke právo.

autor
7. máj 2025

ADMIN: zle si prehodila názov témy,
Názov bol Zrušenie trvalého pobytu,
Ty si to preložila že chcem zrušiť trvalý pobyt bez vlastníckeho práva, ale ja mam vlastnícke právo k nehnuteľnosti- osoba ktorej to chcem zrušiť nemá!

liz_lemon
7. máj 2025

ved ho normalne mozes zrusit, uplne zbytocna tema

doriiis
7. máj 2025
@liz_lemon

@liz_lemon ...myslím,že potrebuje podpis ostatných vlastníkov a oni musia predložiť doklady na overenie,či sú naozaj spoluvlastnici

lenkasarka
7. máj 2025

Tak znova sa administratir vyznamenal

autor
7. máj 2025
@liz_lemon

@liz_lemon ale je tam viac spoluvlastníkov, musia s tým ďalší spoluvlastníci súhlasiť?

isis234
7. máj 2025

spýtaj sa právnikov na MK. V skupine .. Právne poradenstvo ..

autor
7. máj 2025

To je jedno nakoľko je to prizivnik naďalej tam bude bývať, ale minimálne aspon úradné listiny mu budú chodiť na mestský úrad

lusu
7. máj 2025

Žiadosť na zrušenie trvalého pobytu musia určite podpísať všetci vlastníci uvedení na liste vlastníctva. Nemôžeš zrušiť trvaly pobyt manzelovi alebo manželke vlastníka. Ak máš viac otázok kludne napis.

lusu
7. máj 2025

Áno musia vsetci

autor
7. máj 2025
@lusu

Žiadosť na zrušenie trvalého pobytu musia určite podpísať všetci vlastníci uvedení na liste vlastníctva. Nemôžeš zrušiť trvaly pobyt manzelovi alebo manželke vlastníka. Ak máš viac otázok kludne napis.

@lusu Už ste niekomu takto rušili pobyt?
Nie je to manzel, manzelka, ja som 1 z dvoch spoluvlastníkov,
Treba to aj nahlásiť na sociálnu, zdravotnú poisťovňu a pod. ze nech tam nechodia listy, ale nech to smerujú na mesto?

autor
7. máj 2025

Ešte doplním zrušiť pobyt nechcem spoluvlastníkovi, to viem ze sa nedá, na to si počkám až sa predá dom,
Ale tretej osobe ktorá tam zije

rozculena
7. máj 2025

neviem,či budú akceptovať zmenu adresy od teba. Keď príde nejaká pošta,tak poslať naspäť s poznámkou adresát neznámy

kavasmliekom
7. máj 2025

Co viem, tak aj bez trvalého pobytu si môže nechať posielať postu na adresu kde aj doteraz. Môj manžel nemal trvalý pobyt a úradné veci, či už z prace, úradov, súdu si dal posielať k rodičom.

deti95060810
7. máj 2025

ak je to na dedine tak poštárka donesie poštu do schránky .... aj keď tam nemá trvalý pobyt. vlastná skúsenosť.

rozculena
7. máj 2025
@kavasmliekom

Co viem, tak aj bez trvalého pobytu si môže nechať posielať postu na adresu kde aj doteraz. Môj manžel nemal trvalý pobyt a úradné veci, či už z prace, úradov, súdu si dal posielať k rodičom.

@kavasmliekom ale oni to tam nechcú,a pokiaľ tam dotyčný bude mať TP,tak to tam chodiť bude

zojazoja
7. máj 2025

Samozrejme, že sa dá. Ale musia všetci dvaja vlastnici to podpísať a súhlasiť. Zmenu doručenia adresy si môže len dotyčný, ktorému posta nechodi. Nemôžeš predsa cudziemu človeku zmeniť dorucovaciu adresu. To nech si rieši on potom. Treba mu oznámiť, že ma zrušený trvalý pobyt a hotovo. Doporucenu poštu mu preberať nebudeš,takže sa to odosielatelovi vráti späť. Hotovka.

kavasmliekom
7. máj 2025
@rozculena

@kavasmliekom ale oni to tam nechcú,a pokiaľ tam dotyčný bude mať TP,tak to tam chodiť bude

@rozculena trvalý pobyt a doručovanie adresy nemaju nič spoločné. Stačí ísť na poštu a dať do doposielanie zásielok na adresu akú len chceš. Jediná podmienka je, označená schránka, ak nebude, poštárka list musí vrátiť ako adresát neznámy. Ak je to rodina a majú rovnaké priezvisko, o to jednoduchšie. Ja chápem, že ona nechce, ale nezabráni tomu

lusu
7. máj 2025

Áno, robím v tom. Ak systém dobre funguje, tak tieto orgány o tom budú vediet hneď v den zrušenia. Systém je prepojený. Potom bude chodiť posta na
Mestský alebo obecný urad. To sa týka len vami spomenutých inštitúcii.

maranco
7. máj 2025

písomný návrh na zrušenie trvalého pobytu musí byť podpísaný všetkými spoluvlastníkmi
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...

rozculena
7. máj 2025
@kavasmliekom

@rozculena trvalý pobyt a doručovanie adresy nemaju nič spoločné. Stačí ísť na poštu a dať do doposielanie zásielok na adresu akú len chceš. Jediná podmienka je, označená schránka, ak nebude, poštárka list musí vrátiť ako adresát neznámy. Ak je to rodina a majú rovnaké priezvisko, o to jednoduchšie. Ja chápem, že ona nechce, ale nezabráni tomu

@kavasmliekom ale mne nevysvetľuj doposielanie a označovanie schránok,ty tu komentuješ niečo,na čo sa ona vôbec nepýtala.

autor
8. máj 2025
@kavasmliekom

@kavasmliekom tak ak bude mať odhlásený trvalý pobyt bude si musieť chodiť po postu na úrad, balíky kuriérom doručia hocikde, to je iné

Ešte rozmýšľam nad vystahovanim súdnou cestou, žiaľ inak sa nedá zrejme

kavasmliekom
8. máj 2025
@anonym_autor

@kavasmliekom tak ak bude mať odhlásený trvalý pobyt bude si musieť chodiť po postu na úrad, balíky kuriérom doručia hocikde, to je iné

Ešte rozmýšľam nad vystahovanim súdnou cestou, žiaľ inak sa nedá zrejme

@rozculena autorka písala, že aspoň pošta nech mu tam nechodí. Písala som k veci. Stačí si overiť, ako to je. Aj úradné zásielky prídu na adresu, kde si zvolí.

maranco
8. máj 2025
@kavasmliekom

@rozculena autorka písala, že aspoň pošta nech mu tam nechodí. Písala som k veci. Stačí si overiť, ako to je. Aj úradné zásielky prídu na adresu, kde si zvolí.

@kavasmliekom je možnosť si na ohlasovni pobytu zvoliť kontaktnú adresu pre úradné zásielky?
napríklad bývam v podnájme, ale trvalý pobyt mám na druhom konci Slovenska tak si zvolím adresu pre úradné zásielky tam kde bývam v podnájme

alebo to myslíš len riešiť cez poštu za 7,50 € mesačne, že budú všetky zásielky doposielať na inú adresu?

kavasmliekom
8. máj 2025
@maranco

@kavasmliekom je možnosť si na ohlasovni pobytu zvoliť kontaktnú adresu pre úradné zásielky?
napríklad bývam v podnájme, ale trvalý pobyt mám na druhom konci Slovenska tak si zvolím adresu pre úradné zásielky tam kde bývam v podnájme

alebo to myslíš len riešiť cez poštu za 7,50 € mesačne, že budú všetky zásielky doposielať na inú adresu?

@maranco tak bud nahlasis všade korespondencnu adresu, my sme tak hlásili na súde...aj na polícii. Alebo na poste za poplatok

maranco
8. máj 2025
@kavasmliekom

@maranco tak bud nahlasis všade korespondencnu adresu, my sme tak hlásili na súde...aj na polícii. Alebo na poste za poplatok

@kavasmliekom no neviem si to predstaviť ako to reálne funguje, prídem na súd a poviem na vrátnici, keby ste mi náhodou niekedy chceli poslať poštou list, tu je moja korešpondenčná adresa a oni si to kam zapíšu keď údaje o trvalom pobyte a adrese čerpajú z registra obyvateľov, oni tam asi nemôžu zapisovať, alebo si to niekde píšu do zošita? 🙂

To isté prídem na políciu, sociálnu poisťovňu, úrad práce sociálnych vecí a rodiny, kataster, okresný úrad to je už výhodnejšie sa naučiť používať elektronickú schránku a listy od úradov preberať/čítať tam

kavasmliekom
9. máj 2025
@maranco

@kavasmliekom no neviem si to predstaviť ako to reálne funguje, prídem na súd a poviem na vrátnici, keby ste mi náhodou niekedy chceli poslať poštou list, tu je moja korešpondenčná adresa a oni si to kam zapíšu keď údaje o trvalom pobyte a adrese čerpajú z registra obyvateľov, oni tam asi nemôžu zapisovať, alebo si to niekde píšu do zošita? 🙂

To isté prídem na políciu, sociálnu poisťovňu, úrad práce sociálnych vecí a rodiny, kataster, okresný úrad to je už výhodnejšie sa naučiť používať elektronickú schránku a listy od úradov preberať/čítať tam

@maranco tak zase nie, ale predsa vieš, keď niečo vybavujes, alebo napríklad môjho manžela ex dávala na zvýšenie výživného a uviedla rovno korespondencnu, aj keď mal trvalý inde. Na úrade práce som hlásila prechodný pobyt, aj v škôlke, škole, v zdravotnej. Atď.