Daň z výhry a rodičovská dovolenka
Dobry den som na rodicovskej dovolenke a vyhrala som skuter v hodnote 1800€.Ake mam povinnosti?Dakujem
@libus83 len doplním že tých 14% je zdravotnej poisťovni.. do sociálnej nič
@nietzsches @michaela1905 musim podavat aj dan priznanie? lebo som citala daco ze ked je prijem do cca 1915€ treba podavat DP? nemam ziadny prijem iba rodicak a teda teraz ta vyhra...nevyznam sa v tom tak nech viem co a ako..dakujem
1915€ netreba podavat Dp som chcela napisat...som z toho jelen😐
inak je to pekne chore, ze clovek nieco vyhra a ma povinnosti nieco zaplatit. kolko rodin je takych, ze si to proste nemozu dovolit a potom co
@libus83 zdanuju sa vyhry nad 350 euro. Takze buduci rok si na danovom priznas vyhru odpocitajs od nej nezdanitelnych 350 eur cize z prijmu 1450 eur odvedies dan. A este tej poistovni 14%.
@nietzsches dakujem a tu poistovnu bud.rok ci hned teraz?
@nietzsches čiže zaplatí daň 440,-?
podla mna danove nepodavas. tvoj zdanitelny prijem by bol 1800-350=1450, takze nemas povinnost podat DP
@libus83 pokiaľ budeš mať len toto príjem, rodičovská sa do príjmu neráta, tj. za rok 2018 budeš mať príjem menší ako 1915 eur, nepodávaš daňové priznanie a ani neplatíš žiadnu daň.
@libus83 tak si na dan požič a skúter predáš potom..stále budeš v zisku.
.ked sa niekto zapája do takýchto hodnotných súťaží,už xy rokov každý vie,že sa musí daň zaplatiť..nieje to žiadana prevratná novinka..
ked o to nemáš záujem,napíš skôr organizátorovi,že sa vzdaš výhry nech to posunie dalšiemu v poradí..lebo tieto súťaže každý len bezhlavo zdiela,súťaží a zaberá tak zbytočne miesto tým,čo na tú daň majú..viem kruté..prepáč..ale žial..
@1andrea111 dakujem..overim to este na danovom..aby som daco nepokaslala
ja som kedysi vyhrala dosť hodnotný noťas a inak som nemala žiadny príjem, nemusela som podávať daňové, kedže to nepresiahlo hranicu príjmu, z ktorého sa daň odvádza. Pýtala som sa priamo daňováka súkromného, nie úradníčka na daňovom.
@dominika6 teoreticky : libusa 83 požičia si peniaze na skúter, zaplatí daň aj odvod do ZP, potom keď predá skúter bude platiť aj z toho daň? chorý je celý systém

@libus83 19% daň štátu a 14% poistovni