Daňové priznanie po dedičskom konaní: Kedy ho podať?
Pekny vecer prosim poradte
prebehlo nam dedicske konanie, uzavera 02/2026 je tam byt aj orna poda
Danove priznanie podavam az 2027? ci ako to.
Kataster nas este len caka.
ano za rok 2026 v roku 2027
@anonym_24c03d no pri dedicskom urcite nie... pri kupe ano... pekne by sa ti autor podakoval...
Pri dedení podávaš DP Daň z nehnuteľnosti hneď ako zapíše kataster
Pri dedení podávaš DP Daň z nehnuteľnosti hneď ako zapíše kataster
@anonym_66f594 vazne? aha
@anonym_66f594 vazne? aha
@anonym_autor
1. Nadobudnutie nehnuteľnosti dedením
Pri nadobudnutí nehnuteľnosti dedením v priebehu roka daňová povinnosť dedičovi vzniká prvým dňom mesiaca nasledujúceho po dni, v ktorom sa dedič stal vlastníkom nehnuteľnosti na základe právoplatného dedičského rozhodnutia. Daňové priznanie sa podáva do 30 dní odo dňa vzniku daňovej povinnosti.
@anonym_autor
1. Nadobudnutie nehnuteľnosti dedením
Pri nadobudnutí nehnuteľnosti dedením v priebehu roka daňová povinnosť dedičovi vzniká prvým dňom mesiaca nasledujúceho po dni, v ktorom sa dedič stal vlastníkom nehnuteľnosti na základe právoplatného dedičského rozhodnutia. Daňové priznanie sa podáva do 30 dní odo dňa vzniku daňovej povinnosti.
@patka06 ak mam notarske osvedcenie 26.2 dokedy to mam podat. do 31.3?
@anonym_autor 30 dní, je podľa mňa 30.03.
@patka06 a co sa stane ak to nestihnem. ono je to zlozitejsie, dedime to cez hranicne, este ideme robit preklady....
@anonym_autor neviem, skús sa spýtať na príslušnom obecnom úrade, ako to riešia
@patka06 no musime ist na kataster a potom mam pisat na magistrat mesta ze? dakujem
@anonym_autor asi tak, ale informovať sa na magistráte môžeš aj skôr
DP podávaš tam kde sa nehnuteľnosť nachádza
@patka06 dakujem
@patka06 a co sa stane ak to nestihnem. ono je to zlozitejsie, dedime to cez hranicne, este ideme robit preklady....
@anonym_autor som zmateny... - kde sa nachadza nehnutelnost? Na Slovensku? Lebo tu sa bavime o SK nehnutelnosti. Ak je to v zahranici, tak tam idete podla ich zakonov. Dan z nehnutelnosti, sa plati miestnemu uradu / magistratu. Zahranicnu nehnutelnost nemate komu nahlasovat
@anonym_autor som zmateny... - kde sa nachadza nehnutelnost? Na Slovensku? Lebo tu sa bavime o SK nehnutelnosti. Ak je to v zahranici, tak tam idete podla ich zakonov. Dan z nehnutelnosti, sa plati miestnemu uradu / magistratu. Zahranicnu nehnutelnost nemate komu nahlasovat
@anonym_29bf14 SK nehnutelnost pytam sa na slovensky zakon
Ak si v zahrsnici, tak niekoho posli, urobi to za Teba
@anonym_29bf14 myslela som v obci, kde sa na Slovensku nehnuteľnosti nachádzajú, čiže bude možno podávať viac DP
Ak si v zahrsnici, tak niekoho posli, urobi to za Teba
@anonym_67dc99 som blizko SR nie je problem.
@anonym_67dc99 som blizko SR nie je problem.
@anonym_autor a prekladat uradne chces co? Lebo vramci EU by to asi malo byt standardizovane (osvedcenie o dedicstve napriklad na ucely zapisu do katastra)... ak bol zomrely s trvalym pobytom v zahranici... a teda dedicske bude v zahranici...
Dedičstvo po cudzincovi v SR: Ak sa dedičské konanie vedie v inom štáte EÚ, ale majetok je na Slovensku, slovenské úrady uznávajú EOD vydané v tomto inom štáte.
@anonym_autor a prekladat uradne chces co? Lebo vramci EU by to asi malo byt standardizovane (osvedcenie o dedicstve napriklad na ucely zapisu do katastra)... ak bol zomrely s trvalym pobytom v zahranici... a teda dedicske bude v zahranici...
Dedičstvo po cudzincovi v SR: Ak sa dedičské konanie vedie v inom štáte EÚ, ale majetok je na Slovensku, slovenské úrady uznávajú EOD vydané v tomto inom štáte.
@anonym_29bf14 to EO musis dat prelozit.
@anonym_29bf14 to EO musis dat prelozit.
@anonym_autor https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...
Aký je postup?
Najprv cudzie rozhodnutie dajte preložiť súdnemu prekladateľovi do slovenského jazyka. Dedičské rozhodnutia vydané v členských štátoch EÚ v prípade úmrtia osoby v členskom štáte EÚ po 17. auguste 2015 nevyžadujú vyššie overenie
Podla slovensko.sk nemusis...
@anonym_autor https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...
Aký je postup?
Najprv cudzie rozhodnutie dajte preložiť súdnemu prekladateľovi do slovenského jazyka. Dedičské rozhodnutia vydané v členských štátoch EÚ v prípade úmrtia osoby v členskom štáte EÚ po 17. auguste 2015 nevyžadujú vyššie overenie
Podla slovensko.sk nemusis...
@anonym_29bf14 to sa prave deje. len ci stihneme do konca marca zaplatit dan za byt. kedze prekladatel ma aj inu pracu.
@anonym_29bf14 to sa prave deje. len ci stihneme do konca marca zaplatit dan za byt. kedze prekladatel ma aj inu pracu.
@anonym_autor podla toho textu to nemusite prekladat... dal som ti tam znenie aj odkaz...
@anonym_autor podla toho textu to nemusite prekladat... dal som ti tam znenie aj odkaz...
@anonym_29bf14 vsade ho vyzaduju v slovencine
@anonym_29bf14 ale dakujem samozrejme za pomoc

ano za rok 2026 v roku 2027