icon

Daňový bonus a práceneschopnosť

noemikatka
3. jan 2021

Ahojte chcela by som sa informovať ak som Na PN mam na daňovy bonus narok alebo len keď pracujem ďakujem a tiež by ma zaujímalo ak som
rok 2020 odrobila len pár mesiacov kvôli korone som bola na očr a teraz som na PN môžem ratat z danmi za celý rok alebo len za mesiace čo som bola v práci

Strana
z2
kaja01
12. feb 2021

@zalka pozri §24aa 67/2020 (Lex korona). Pre mňa tiež, hneď som aj zisťovala čo s tým, tak na finančnom riaditeľstve ešte v stredu nevedeli ako sa to ide riešiť, ale že vraj len v daňovom priznaní v poznámkach sa bude uvádzať výška OČR a PN a pomoci a pri zamestnancoch, zamestnávateľ prihliadne na tieto príjmy a zapracuje sa to do ročného zúčtovania. Informáciu o presnej forme ročného zúčtovania mi v stredu ešte nevedel nikto poskytnúť.

zalka
12. feb 2021

@kaja01 aha, ako v mojom okolí toto zatím nikto nepotreboval .. ale aj tak, zaujímavá informácia .. dakujem.

kaja01
12. feb 2021

@zalka Myslím, že práve @noemikatka sa to týka. Preto som to sem dala.

adika_pl
12. feb 2021

@zalka ďakujem, radost. Nevedela som

chlorika
12. apr 2021

ahojte, vedeli by ste mi niektorá poradiť, začala som pracovať v juni 2020, nárok na danovy bonus mi vychadza, zamestnavatel vyplaca danovy bonus mesacne k vyplate, chcem sa ale informovat, kedy sa to vyplaca, ci v tomto roku za minuly? cize od mája uz by som mala zvysenu vyplatu o ten bonus? dakujem

zalka
12. apr 2021

@chlorika danový bonus sa vypláca za každý mesiac .. čiže za apríl v aprílovej výplate vyplatenej v máji.
Pozri si výplatnú pásku alebo ju tu prilep a pozrieme či ho máš vyplácaný DB

Strana
z2