Daňový bonus - obedy zadarmo
Ahojte. Prosím ak niekto vie ako to teraz funguje s tou stravou v školách. Som na RP, takže daňový bonus si neuplatňujem na syna, ktorý navštevuje zák. školu. A za obedy mi prišiel šek. Nie je to tak, že bonus, alebo obedy "zadarmo"? Alebo tie obedy sú zase len pre hmotnú núdzu? Takže ja ani, ani? 🤔 V škole absolútne nevedeli, keď som sa pýtala, že oni majú tiež v tom hokej a že mám ísť na úpsvar si vypýtať papier, že si neuplatňujem DB 🤦♀️ Ďakujem za info
@hipuska riaditel skoly/jedalne ma tieeto veci sledovat a ma informovat rodicov. Ma na to stranku skoly, maju edupage, maju kopu moznosti.. jedna vec je nedat vediet vsetkym, elbo vsetci rodicia to nepouziju (nuz v tejto dobe je psia povinnost pozriet stranky skoly/spravy pred zaciatkom roka, uz len kvoli organizacii) ale druha vec je to, co tuopisuje autorka, ze v skole nevedia ani 2.9. co maju robit a nedavali/nedavaju informacie vobec.
@simca06022011 ale ja som nepovedala, že škola nemá zverejniť ani nezbavila školu povinnosti. To máš presne tak, ako keď je niekto v HN, tiez škola ho neinformuje, na čo všetko má nárok-napr. ŠKD, strava a neviem čo. Tiež si to rieši rodič sám. Táto dotácia je v tom podobná
@hipuska ja som to na teba absolútne nemyslela v zlom, ty si mi poradila ako to je. A ja som len vyjadrila názor , že z riadiacej funkcie podľa mňa vyplýva aj povinnosť informovať.. Už je jedno koho, podľa toho o akú funkciu sa jedná,v akom odbore sa kto pohybuje.
Jasné, veď ani ja nie. Zaujímalo by ma, či dakto už dostal tých 25 ks Ag
@hipuska rodic aj teraz riesi sam - riesi DB, a riesi vypisanie papierov skole ;) tato dotacia ide skole, cize ona ma dat tlacivo a povedat dokedy a kto to ma poslat. Nedostava to rodic, nechodi to ako "preplatenie nakladov" rodicovi ako napriklad ked sa prepalcaju jasle... A u nej v skole, nemaju ani tlacivo, ani nevedia co maju robit... cize ano, su na vine. A skola nas teda na zaciatku informuje o vsetkom co opisujes a pride mi to normalne. Aj o skd, strave...
To ako keby som povedala, ze ja som sice uctovnik, ale klienotm nebudem davat vedeit zmeny a co maju / nemaju robit / ze mali do terminu, ktory uz presiel, poslat vyhlasenie atd, lebo maju si to zistit je to predsa ich "podnikanie".
@simca06022011 ďakujem. Po mojom včerajšom telefonáte si to vedúca jedálne dnes ráno všetko pozistovala a 8:15 mi volala, že to môžem prísť podpísať 🙂
@hipuska 5ks, lebo nemali dostatok :D som sa rehotala.. rodicia sa rozculovali, kopa z nich vcera v rade stala, dovolenky v praci, lebo jasne behat s detmi hore dloe, preberat testy v inom case... a testov malo, cize zase sa budeme znovu vsetci trepat do skoly, ked doplnia pocty 🙂
@simca06022011 no veď ale, informuje škola aj, že keď je niekto v hmotnej núdzi má príspevok na ŠKD? U nás nie, u nás si to rodičia strážia. A neviem, či náhodou tie prachy neprídu na zriaďovatelia a nie školu. Ja mám deti na 2 rôznych školách a je riadny rozdiel v informovanosti. Keď prišli usmernenia ohľadom dotácie, naša školská účtovníčka to zaniesla na obecný úrad, nech si to riešia ako zriaďovateľ. Tak to hlásili v rozhlase. Ale viem, že ani na úradoch nie sú dostatočne kvalifikovaný pracovníci a že majú aj problém so získanim info
@hipuska je rozdiel, lebo niekde su lemry :D proste prazdniny su prazniny a pripraveni na zaciatok roka nie su. Toto som ja mala v skolke, na zaciaktu roka riaditelka vyzerala ako keby vysla z jaskyne po 2m, nevedela nic, nevedela kolko budu deti platit, ani co budu robit, ani kruzky este nevedela... nic, proste cele jej vystupnenie pred rodicvo bola komedia, ked ani nevedela co hovori :D cele leto sa opalovala na zahrade (neberiem jej to samozrejme, nech robi ako uzna za vhodne, ale potom si uzila rodicov, co ju dali dole, ked nevie banalne veci - vtedy neboli este taketo kadejake zmeny). Za to ked porovnam teraz so skolou, ze dokazu rychlo reagovat na vsetko, hned davaju informaice a posielaju napr. elektornicke vyhlasenie ku vsetkemu. To je uplne daco ine. Vsetko zalezi od zamestnancov. Nic ine v tom nie je.
Hmotna nudza je inak neico uplne ine, to sa riesi cez upsvar a ine urady a ked na to ten rodic ma narok, teda na urade si to povybavuje, uz to len oznamy skole. A inak ano, nasa skolka o tom informovala :D aj poplatky za skolku boli ine sa mi zda v tej davnej dobe. O vsetkom boli infosky. Jedna A4 im na to stacila...
@hipuska ja bývam v meste. Žiadny rozhlas 🙈
Ja som tiez podpisala iba cestne prehlasenie..bola som sa pytat na urade ale tam maju z toho cisty hokej 🤦🤦absolutne nevedeli jeden den mi povedali jedno druhy den ine..pisala som aj p.Kollarovi a uz som bola tak vytocena ze to zacnem ukazovat na uradoch ze je proste na vyber co si kto vyberie ..
Ono je v tom fakt velky chaos, to co plati rano a co sa donesie do skol, uz bohuzial o hodinu nemusi platit.Pride mi to ako keby skoly absolutne neboli pripravene na to, ze by sa mali otvarat a nejak proste normalne fungovat. Aj tak som proste zvedava, dokedy a ci vobec vydrzia byt normalne otvorene
Autorka: Tvoj muz je nezamestnany? Ved predsa jeden z rodicov musi pracovat? Danovy bonus na dieta si moze uplatnit iba jeden rodic.
Ahojte, dcéra je 5 ročná škôlkarka. Žiadne info o dotacii na stravu sme zo škôlky nedostali, ale písala som v lete mail, že teda mame záujem o dotáciu na stravu. Včera som dostala sek na zaplatenie plnej stravy. Vedúca jedálne bude v práci až v utorok, tak sa nemám, kde informovať. Asi jej bude potrebné dodať ešte cestné prehlásenie pre tých 5 ročných, nech nás dohlasi do zoznamu. Prosim nemáte niekto vzor? Dakujem.
@denisdenis Nepracujes ty ani otec dietata? Nepoberate danovy bonus?
@simca06022011
@simca06022011
Ja mám dve deti, doma 50ks testov.
(Aj keď som ich nechcela.) Naša škola zareagovala veľmi promptne.
@evatko nejde o skolu ale kolko testov ma mesto/reso zriaďovateľ 😁 nemali dost. A niekde neboli vobec... Celoslovenský problem to je.
@natalienka12 nie nemáme nárok na bonus
Ahojte, prosím nemáte niekto vzor žiadosti o dotáciu na stravu pre upsvar? Volala som do ms v vedúcou jedálne a že si dotáciu mám riešiť individuálne. Okrem cestného prehlásenia treba im ešte niečo dokladovať? Dakujem
@denisdenis na stranke upsvar v dokumentoch je
inak smutne lebo toto ma riešit jedalen nie ty
@denisdenis jedna babenka tu písala že zriadovatel mal podklady už v jun, niektoré vyhlasenia chceli od nich na konci šk roka
@sara07 U nás nič take nehrozí. Treba si vážiť komu to pekne naservírujú a podajú info. U nás v skolke o tom nič nevedia, čo si človek sám nezistí a nevybaví nemá 🤷♀️ Ale po 2 dňových zisťovaniach, vytelefonovavaniach a patraniach dnes konečne žiadosť podaná. Kopu nervov má to, ale stalo 🤒 Z našej triedy som asi jediný rodič, čo si to uplatnil na predškoláka 🤔
@denisdenis no tak ako som si len myslela že to u nas zvladli
dnes som podpisovala to isté tlačivo čo som niesla na ourad , ma poslali rano že treba v jedalni podpísat
tak mi to máme už dvojmo , to lava ruka nema šajnu čo robí prava
u nás všetci vdaka mne

Aby to zase tak nevyznelo, že znevažujem chaos ohľadom vstupu do obchodov...to určite nie. My máme tiež reštauráciu takže z časti viem čo to obnáša