Dás sa obísť zápis v registri trestov?
Dobrý deň, hrozí mi zapis v registri trestov. Tým pádom budem mať problém sa zamestnať. Dá sa nejako to obísť, aby nebol zápis? Ďakujem
Pojdes robit tam, kde netreba cisty register. Zapis v registri trestov je ochrana pred tymi, co porusili zakony a boli potrestani.
By ma zaujímalo ako to chceš obísť.
Poprosíš niekoho kto to tam zapisuje?
Nerob blbosti a nezapisu ta nikam 😉
Určite obisť sa to neda na to to slúži.Raz ked si urobil niečo tak musel si si byť vedomi aj následkov do búducna.Register trestov je cez políciu ako chceš obisť políciu.To sa neda.
@anonym_autor Neda na 100 percent.
Nedá sa to obísť v žiadnom prípade
@anonym_autor sorry

Požiadaš o zahladenie a pre zamestnávateľa budeš čistý.
Ak dostaneš podmienečný trest, po skončení podmienky môžeš požiadať o zahladenie zápisu. Súd ti môže aj nemusí vyhovieť. Urobil si trestný čin, je potrebné znášať následky.
Ak dostaneš podmienečný trest, po skončení podmienky môžeš požiadať o zahladenie zápisu. Súd ti môže aj nemusí vyhovieť. Urobil si trestný čin, je potrebné znášať následky.
@melanta Nikomu som neublížil, .....akurát sebe za alkohol za volantom. Velmi ma to mrzí, ale čas nevrátim....Nebudem si vedieť kvôli zápisu nájsť prácu.
Porušil si zákon. Odsúdený si nebol iba preto, že si si dal dve pivá a sadol si za volant. Ak ťa odsúdili, tak si to robil opakovane alebo si spôsobil veľkú škodu. Takže zbytočne sa vyhováraš. Porušil si vedome zákon. Musíš znášať dôsledky svojho nezodpovedného konania.
@melanta Nikomu som neublížil, .....akurát sebe za alkohol za volantom. Velmi ma to mrzí, ale čas nevrátim....Nebudem si vedieť kvôli zápisu nájsť prácu.
@anonym_autor pojdes robit skladnika, ked nebudes moct robit sofera. Ak to je na zapis do trestneho rigistra, tak to nebolo zvyskove mnozstvo, vsak? Za chyby sa plati.
Porušil si zákon. Odsúdený si nebol iba preto, že si si dal dve pivá a sadol si za volant. Ak ťa odsúdili, tak si to robil opakovane alebo si spôsobil veľkú škodu. Takže zbytočne sa vyhováraš. Porušil si vedome zákon. Musíš znášať dôsledky svojho nezodpovedného konania.
@melanta Citala si niekedy vyhlasku? Alebo zakonnik? Staci ze mal dve piva,ak do niekoho nabural. Mohol mat nad jedno promile a nemusel ani naburat ani spravit velku skodu niekomu. Do jedneho promile je to priestupok,pokial nic nespravis. Ak nieco spravis,tak je to uz trestny cin. A nad jedno promile,je to automaticky trestny cin,ani nemusis nic urobit.
@melanta Citala si niekedy vyhlasku? Alebo zakonnik? Staci ze mal dve piva,ak do niekoho nabural. Mohol mat nad jedno promile a nemusel ani naburat ani spravit velku skodu niekomu. Do jedneho promile je to priestupok,pokial nic nespravis. Ak nieco spravis,tak je to uz trestny cin. A nad jedno promile,je to automaticky trestny cin,ani nemusis nic urobit.
@martin96321 čítala. Aj jedno pivo je dôvod nesadnúť za volant. Alkohol za volant nepatrí a ak to raz niekto urobí, nemá nikdy dostať vodičák naspäť a nech má zápis naveky. Každý sa rozhoduje dobrovoľne, či sadne za volant pod vplyvom alkoholu. A kľudne by som bola za to, aby takým ľuďom navždy odobrali všetky sociálne dávky vrátane rodičovského, prídavkov, podpory atď. Človek, ktorý sa rozhodne ohroziť ľudí a premávku má dostať tvrdé tresty.
@anonym_autor kopu zamestnávateľom je to absolútne jedno.
Pokiaľ nepôjdeš pracovať pre štátnu inštitúciu tak sa ta to pravdepodobne ani nedotkne.
Vacsina zamestnani nevyzaduje predlozenie registra trestov, a nikoho to nezaujima. Opytaj sa najlepsie pravnika - existuje doba, po ktorej uplynuti si viez dat zapis vymazat, za predpokladu, ze za tuto dobu u teba nevznikne nejaky dalsi precin.
@martin96321 čítala. Aj jedno pivo je dôvod nesadnúť za volant. Alkohol za volant nepatrí a ak to raz niekto urobí, nemá nikdy dostať vodičák naspäť a nech má zápis naveky. Každý sa rozhoduje dobrovoľne, či sadne za volant pod vplyvom alkoholu. A kľudne by som bola za to, aby takým ľuďom navždy odobrali všetky sociálne dávky vrátane rodičovského, prídavkov, podpory atď. Človek, ktorý sa rozhodne ohroziť ľudí a premávku má dostať tvrdé tresty.
@melanta To si myslim aj ja. Keby bolo na mne,tak policajti by mali skartovacky a priamo pred nim by mu vodicak znicili. Ja som len chcel povedat,ze nemusel spravit velku skodu, v podstate ziadnu. Len je sprosty a to najviac boli
Zápis registra trestov po 3 mesiacoch je čistý. Horšie, keď budú chcieť odpis registra
Treba si pre precitat rozsudok, tam bude info o zahladeni trestu, ci a ako je mozne alebo dokonca aj rovno informacia o zahladeni trestu. Niektore tresty sa automaticky zahladia (napriklad po oplynuti urcitej doby ci zaplateniu urcitej pokuty).
Skusim sa pridať, spravil si prečin ohrozenia pod vplyvom alkoholu ......, trest je zakaz činnosti ....vzťahuje sa na dosť funcií ,štátnu sféru,konatelstvo ....atď. obísť totálna sprostosť ,neexistuje. Ostáva súkromná sféra bez registra trestov , alebo zahraničie. Na margo príspevkov , ktorí ťa odcudzujú, parlament /Gašpar trestne stíhaný/, jeho syn s búračkou ,NBS Kažiimír/ a dá sa menovať dookola, majú ďaleko viac za ušami ako ty a nechumelí sa. Ale pravda je že alkohol za volant nepatrí.
@anonym_autor aspoň si zapamätáš, že nemáš sadať za volant pod vplyvom.
@anonym_autor Ak je trest do 2 rokov, tak po 5 rokoch bezúhonného života môžeš požiadať o výmaz z RT. Inak, píšeš že zápis hrozí, t.j. ešte nie je. Tak si nájdi prácu ihneď.
@malary a na to si ako prišla, že zápis je čistý po 3 mesiacoch? Aj keby išlo len o podmienku
tá uplynie, tak o zahľadení zápisu rozhoduje súd, rozhodne to nie je automatika.
@melanta keď žiadaš výpis registra trestov, po 3 mesiacoch, ti napíšu, že je čistý. Odpis je niečo iné. Napríklad keď chces vlastniť zbraň, tak potrebuješ odpis

Tak ak si nieco urobil, tak len dobre ze existuje register trestov…