icon

Dáva sa do daňového priznania doklad o tehotenskom a o materskej?

13. jan 2022

Dobry den, pre mna je toto uplne iny svet, tak by som sa rada poradila.
Na materskej som od augusta, do danoveho priznania treba pridat okrem zamestnania aj tehotenske, prispevok pri narodeni a matersku ?
Takze to treba pisat na socialku kvoli potvrdeniu?
Dakujem za kazdu radu.

simonah73
13. jan 2022

do danoveho priznania sa pisu len zdanitelne prijmy a to ani jedno z menovanych nie je.

vikusjk
13. jan 2022

Nie, tieto prijmy tam nedas. Das len prijem zo zamestnania. Vystavia ti potvrdenie, alebo ich mozes poziadat o rocne zuctovanie dane, ak u nich este pracujes. Vzhladom k tomu, ze si cast roka nepracovala, je velka pravdepodobnost, ze ti budu cast dane vratcat, teda ak si nejaku dan platila.

autor
13. jan 2022

Dakujem baby. Tu som niekde videla diskusiu ze si baby pytali zo socialky potvrdenie o poberani materskej, tak som myslela ze to treba dolozit.

simonah73
13. jan 2022

oni to uz trochu odburali tie zbytocne potvrdenia. mozno to bola starsia komunikacia.

vikusjk
13. jan 2022

Ak chces mat istotu, daj cestne prehlasenie, kde uvedies, ze od kedy si na materskej. Ak niekto to potvrdenie daval, tak isto nie kvoli prijmom, ale kvoli zdokladovaniu celeho obdobia. Kazdopadne ale povinnost mas priznat zdanitelne prijmy, nie dokladovat cele obdobie. Pre pokoj v dusi vsak mozes dat to cestne vyhlasenie.

chadkroeger
13. jan 2022

na tom potvrdení zo SP bude odkedy a v akej sume boli vyplatené davky...pýtaju to väčšinou mzdárky ak vam robia rocné zúčtovanie,aby mali ,,vykrytý celý rok čo s vami bolo,,

schokolade1988
13. jan 2022

Baby otAzka pls lebo som takto prvý krát na MD som od marca, PP mi trval do júla 2021 ,potom mi skončila zmluva (čiže som nezamestnaná už ) mám riešiť daňové sama u nejakej účtovníčky alebo ako ?? Keďže som teraz na RD

chadkroeger
14. jan 2022

@schokolade1988 bud požiadas o to bývalého zamestnávateľa (veľmi neoblubeny krok pre mzdarky) alebo si sama podas DP.

schokolade1988
14. jan 2022

@chadkroeger ďakujem . Už to mám doriešene ,urobím si to po vlastnej línii 🙂