icon

Dávka v hmotnej núdzi a aktivačné služby

sara00
3. okt 2014

Ako riešit!?
Dievčence, ktore poberate davku v hmotnej nudzi a nebude pracovat v aktivcnych sluzbach, pride o davku 66€! 😉

maria1989
3. okt 2014

a? na čo sa pýtaš? že ako o tú dávku neprísť?

maria1989
3. okt 2014

inak v Čechách už to zrušili... judikát Najvyššieho súdu túto prax úradov zakázal ako nezákonnú a odporujúcu medzinárodným dohovorom o ľudských právach. u nás je ten zákon v súčasnosti napadnutý ombudsmankou 😉

mawka
3. okt 2014

no mohla by som sa na celu davku v hmotnej nudzi vykaslat, tych 66 euro si vie clovek zarobit za mesiac aj bez toho, aby zametal ulice.... vlastne ono to vobec za to nestoji, splnat nejake podmienky debilne, vybehavat po uradoch... sikovne maminy si zarobia aj inak. aj viac ako 66 eur.

hviezdicka111
4. okt 2014

ono nemusia to byt klasicke aktivacne sluzby - zametanie ulic atd 😀 moze sa odpracovat aj formou dobrovolnickej cinnosti...ale z tvojej otazky vobec netusim, co vlastne chces vediet. 😉 ..

@mawka no ci budes verit, alebo nie, su oblasti slovenska, kde si tych 66eur clovek castokrat inak zarobit nevie....a nemyslim tym ludi bez vzdelania, neprisposobivych obcanov, atd...ono kym clovek byva v oblasti, kde sa praca ako tak zohnat da a nepozna osobne pripady, ktore su na takuto pomoc ozaj odkazane, tazko uveri...a odist za pracou sa tiez kazdemu neda, vzhladom na situaciu v rodine a rozne ine dovody... takze tiez sa celkom neda tvrdit, ze to, ci si zarobis, alebo si odkazany na socialku, zavisi od sikovnosti.. a tymto urcite nezastavam tych, ktory soc. system zneuzivaju....

mawka
4. okt 2014

@hviezdicka111 rodina? rozne ine dovody? ver, ze keby som byvala v hladovej doline, tak tam nebyvam. hoci by som sa mala 20x stahovat. toto su presne tie pripady - zobrat hypo, nepremyslat, potom sa dostat do nudze a kvoli hypo nemoct odist a podobne. toto su hlavne dovody, ktore drzia ludi v hladovych dolinach. dalej je to take tradicne na slovensku, bat sa vystrcit paty z domu cez pol republiky a ist si za lepsim. a kopa vyhovoriek. ved ked menis pracu a si na UP a podobne, tak ti prispeju na stahovanie za pracou. a vdakabohu su stale regiony, kde sa da dobre zarobit v dobrej praci. kto chce, hlada sposoby, kto nechce, hlada dovody.
a keby som mala doma niekoho choreho alebo s najnizsim dochodkom, hladoveho, tym tuplom by som sa odstahovala za lepsou pracou a peniaze posielala.
okrem toho, radsej niekde na pohovore sa chvalit tym aka som sikula, ze som si aj v tazkych casoch chodila na brigady a privyrabala ako hovorit, ze som bola na davke v hmotnej nudzi.. to fakt potom vyzera divne, tomu ver.

mima4
4. okt 2014

@hviezdicka111 v hladovej doline malokedy ostane sikovny clovek,toboz ak ide o človeka, ktory ma cely zivot pred sebou. A ano, zaciatky na novych miestach su neraz dost tazke, namiesto rodineho domu, prenajaty jednoizbac v meste, ziadni priatelia/blizki ludia, ale čo človeka čaká v regione, kde nema sancu mat pracu, kde ledva preziva? Aj to je sposob zivota, ale je tu moznost aj inej volby. U slovakov je však typicke,ze maju citove vazby na majetky, na regiony, z kadepochadzaju...

hrusovany
4. máj 2015

sara00obera mamicky o peniaže neposle ťovar a penisžky si necha može sa hanbiť neni som jedina komu o urobila