Dedenie rodičovského domu a investované financie – ako postupovať?
Poradí mi niekto prosím ako to je v prípade dedenia keď som investovala do rodičovského domu nie málo peňazí? Odratava sa ta čiastka v pripade vyplacania? Co v prípade predaja? Súrodenec jeden. Ďakujem
Moji rodičia podelili majetok kým ešte žili.tiez to tak urobím .aby neboli nijaké problémy.
U vás to nepripadá do úvahy?
Aj mňa to raz čaká...súrodenec investo al do domu,takže ,ak by aj nezdokladpval všetko,nemôžem si nárokovať rovnako.
Bud treba do doriesit predtym ako vlastnik zomrie . Ale vsetko treba zdokladovat.
Všetci tí, ktorí píšete, že ak má doklady, tak sa jej tie peniaze vrátia - naozaj? Prečo? Bolo jej rozhodnutie financovať zhodnotenie rodičovskej nehnuteľnosti. A práve preto podľa mňa - ale je to iba názor - nemá nárok aj keď vie náklady zdokladovať. Ale označme si právnika, nech máme reálny názor, nie domnienky. Poprosím @draik alebo @natalienka12
@taynee Blbost. Notar nikdy neriesi spory o dedicstvo ani spory o hodnotu dedicstva. Notar odkaze dedicov na civilny proces. Presne ako pise
@melanta v pripade, ak sa so surodencom nedohodnete, tak notar vas odkaze na civilny proces a tam musite dokazat, na zaklade akeho pravneho titulu ste investovala do cudzej nehnutelnosti. Bolo to darovanie? Aka bola dohoda s rodicmi v case zacatia rekonstrukcie? Toto vsetko sa bude dokazovat. Notar spory riesit nebude ani ziadne “bločky”. Notar bude vychadzat z hodnoty nehnutelnosti v case smrti porucitela.
@taynee Ano, ale so sestrou ste sa DOHODLI, notar vam tam nerobil “sudcu”, sestra uznala dobrovolne tebou vynalozene naklady tak notarovi je to jedno, ako ste sa dohodli. Neplet jablka s hruskami.
@taynee Tie naklady si mohla ukazat sestre kludne aj doma v obyvacke, notarovi sa nic nemusi predkladat.