icon

Dedičstvo - podanie daňového priznania

19. mar 2021

Ahojte dievčatá, po nebohej mame som zdedila pozemky je to orná pôda...dedičstvo prebehlo tento rok v januári 2021 chcem sa spýtať čo treba ďalej? Podať daňové priznanie? V katast. Je už všetko predpísané....rpoda bola v podnájme viem ze treba nové zmluvy to už riešime ale podávať ci netreba to daňové? Každý mi vraví inak ďakujem za radu od každej

lucka_ke
Autor odpoveď zmazal
patka06
19. mar 2021

Daň z dedičstva sa neplatí
V budúcom roku do 31,01, podávaš daňové priznanie k dani z nehnuteľnosti na príslušnom obecnom úrade, kde sa pozemky nachádzajú

patka06
19. mar 2021

ak naďalej prenajímaš, musíš sa zaregistrovať na daňovom úrade a príjem zdaníš /spolu s ostatnými/ v daňovom priznaní za rok 2021

draik
19. mar 2021

@patka06
Len či naozaj v uvedenom termíne...

loginexistuje
19. mar 2021

napis na obecny urad .... oni maju informáciu o umrti tvojej mamy a len si poznačia na koho pošlú danové rozhodnutie napís kludne len email ... vacsinou to postací

janage
19. mar 2021

Nám povedali čo sa DzN týka, že keď prebehne dedičské a bude ukončené potom zas kontaktovať úrad a presne povedia čo ako. Nám vlastník zomrel 12/2020 a dedičské ešte neprebehlo. Oznámila som úmrtie a spýtala sa čo ďalej. Veď rovno napíš, zavolaj na príslušný mestský či obecný úrad, v katastri ktorého sa pozemky nachádzajú.
Predpokladám, že tento rok ste DzN ešte nepodali.