Diaľnica zadarmo pre ZŤP: Ako to funguje?
Dobrý deň nevie niekto náhodou keď mám ZŤP preukaz či môžem mať diaľnice zadarmo? Čítala som že na to treba nejaký parkovací preukaz . Ďakujem. ☺️
Tak,ako píšu.Nestaci mať ztp.Musis mať aj parkovaci preukaz
@sisinkaaaa aj ja mam zťp dokonca 50% a co mám z toho? Veľké 0 🤣🙈
@stellarstar ale parkovaci preukaz je nad 70 %
@sweet20 nie, nie je to iba nad 70%.ja mam 50% a mam ho.
Potrebujes ztp preukaz.parkovaci preukaz..a potom si vypises tlacivo.pridas foto preukazov a potom cakas na schvalenie 🙂 da sa to cele elektronicky vybavit.netreba nikam chodit 🙂
Takže nestačí mať ZŤPS preukaz a Parkovací preukaz,musí byť aj držiteľom osobného auta?Pochopila som správne?
Ja len preto sa pýtam,manžel je invalid,má parkovací a zťps preukaz,ale vlastník auta som ja.Na DI nám povedali,pravda pred 3-mi rokmi,že musí byť auto napísané naňho.Inak nemá nárok.
@babababka nemusí byť vôbec napísané na manžela, manžel nemusí mať ani vodičský. Choďte si to vybaviť. Treba si overovať informácie z viacerých zdrojov. Tie z úradov tobôž.
@babababka Ale to oslobodenie od diaľničnej nálepky sa vybavuje komplet cez internet, Dopravný inšpektorát s tým nič nemá, načo sa ich aj pýtaš.
@aurelia2000 na obchodných miestach sa dá aj osobne https://eznamka.sk/sk/node/533, ale máš pravdu že DI s tým nemá vôbec nič, to som si ani nevšimla.
Ďakujem všetkým.Vtedy,pred 3 rokmi,som sa na to pýtala na sociálke a oni povedali,nech idem na DI,že vraj poradia.Skúsime ísť na tie obchodné miesta.Dík.
@babababka áno
@sisinkaaaa áno, ale musíš sa zaregistrovať v Národnej diaľničnej spoločnosti, pošleš kópiu ZTP aj kópiu parkovacieho preukazu. Zaeviduju tvoje číslo auta.

@sisinkaaaa ano potrebujes