icon

Diaľnica zadarmo pre ZŤP: Ako to funguje?

sisinkaaaa
7. dec 2024

Dobrý deň nevie niekto náhodou keď mám ZŤP preukaz či môžem mať diaľnice zadarmo? Čítala som že na to treba nejaký parkovací preukaz . Ďakujem. ☺️

dadka1997
7. dec 2024

@sisinkaaaa ano potrebujes

doriiis
7. dec 2024

Tak,ako píšu.Nestaci mať ztp.Musis mať aj parkovaci preukaz

lilianka28
Autor odpoveď zmazal
stellarstar
7. dec 2024

@sisinkaaaa aj ja mam zťp dokonca 50% a co mám z toho? Veľké 0 🤣🙈

sweet20
7. dec 2024

@stellarstar ale parkovaci preukaz je nad 70 %

bielasovicka
7. dec 2024

@sweet20 nie, nie je to iba nad 70%.ja mam 50% a mam ho.

alenka58
7. dec 2024

@sweet20 ja mám 60 a mám ho

henka123123
7. dec 2024

Potrebujes ztp preukaz.parkovaci preukaz..a potom si vypises tlacivo.pridas foto preukazov a potom cakas na schvalenie 🙂 da sa to cele elektronicky vybavit.netreba nikam chodit 🙂

babababka
7. dec 2024

Takže nestačí mať ZŤPS preukaz a Parkovací preukaz,musí byť aj držiteľom osobného auta?Pochopila som správne?

9lf9
7. dec 2024

@babababka nemusi byt drzitelom auta.

doriiis
7. dec 2024

@babababka ...nie,nemusí byť držiteľom auta a nemusí mať ani vodičák.

babababka
7. dec 2024

Ja len preto sa pýtam,manžel je invalid,má parkovací a zťps preukaz,ale vlastník auta som ja.Na DI nám povedali,pravda pred 3-mi rokmi,že musí byť auto napísané naňho.Inak nemá nárok.

doriiis
7. dec 2024

@babababka ....no tak ťa dobre obabrali.Mozes si to kľudne uplatniť na svoje auto,cez jeho parkovací preukaz

belasy_motylik
7. dec 2024

@babababka nemusí byť vôbec napísané na manžela, manžel nemusí mať ani vodičský. Choďte si to vybaviť. Treba si overovať informácie z viacerých zdrojov. Tie z úradov tobôž.

aurelia2000
7. dec 2024

@babababka Ale to oslobodenie od diaľničnej nálepky sa vybavuje komplet cez internet, Dopravný inšpektorát s tým nič nemá, načo sa ich aj pýtaš.

belasy_motylik
7. dec 2024

@aurelia2000 na obchodných miestach sa dá aj osobne https://eznamka.sk/sk/node/533, ale máš pravdu že DI s tým nemá vôbec nič, to som si ani nevšimla.

1mina
7. dec 2024

@babababka to je blbosť, nedávno som šla zaregistrovať diaľničnú na synov ztp preukaz + ja tiež nesoferujem, dala som na dedkove auto pretože on ako dôchodca nás vozí na terapie, vyšetrenia atď. Nebol s tím absolútne žiadny problem

babababka
7. dec 2024

Ďakujem všetkým.Vtedy,pred 3 rokmi,som sa na to pýtala na sociálke a oni povedali,nech idem na DI,že vraj poradia.Skúsime ísť na tie obchodné miesta.Dík.

sisinkaaaa
autor
8. dec 2024

@babababka áno

jamidea
8. dec 2024

@babababka blbost. My mame zadara na aute pisanom na mojho muza, ztp ma moja mama

jamidea
8. dec 2024

@babababka cez internet sme to mali schvalene do tyzdna odziadosti

margotka17
11. dec 2024

@sisinkaaaa áno, ale musíš sa zaregistrovať v Národnej diaľničnej spoločnosti, pošleš kópiu ZTP aj kópiu parkovacieho preukazu. Zaeviduju tvoje číslo auta.