Do Česka s dieťaťom. Aké potrebujeme doklady?

wladka
3. máj 2007

Maminky, ktore mali skusenost s cestovanim s dietatom do CR, alebo naopak, z CR do SR, prosim o radu.. Planujem tam ist na vikend, momentalne ma napadlo, ze ci mam vziat pas, a malinku v nom zapisanu, alebo staci obcianka??

dakujem

zuzu13
3. máj 2007

wladka musíš mať pas a malú v ňom zapísanú, alebo tvoju občianku a malej vlastný pas...

erika153
3. máj 2007

wladka ja som cestovala s malym ale musela som mu utekat vybavit zapis do pasu. mas to vybavene za 15minut na pasovom.treba ti len pas, rodny list maleho a to je vsetko.

erika153
3. máj 2007

a 100korunovy kolok este to kupis na pasovom 😉

wladka
autor
3. máj 2007

oki baby.. diiiiky ste zlate..

nonames
28. okt 2007

Chystám se s dítětem na slovensko, ale mám ho zapsaného jen v občance ... tak,že nás přes hranice nepustí?

terezzka11
10. feb 2008

dievcata ako to funguje teraz, ked uz sme v Schengene? Treba este doklady pre mna a malu ked chcem ist do ciech alebo Rakuska?

cherub
10. feb 2008

Terezzko stále musíš mít pro mimi pas nebo ho mít zapsané ve svém vlastním pase... Nejde o kontroly na hranicích, tam žádné nejsou, ale kdyby vás později zastavili policajti, tak se musíte nějak prokázat. Zápis dítěte v OP je nedostačující, protože tam není napsané, jestli je to kluk nebo holka a třeba v Rakousku a v jiných cizích zemích, nedokáží pohlaví rozeznat dle rodného čísla...

Takže vlastní pas, nebo mít zapsáno v pase 😵 😵 😵

androna
10. feb 2008

za cestovny doklad sa povazuje cestovny pas.ale aj ceska obcianka s dietatom v nom zapisana je dobra a akceptuje sa.do slovenskej obcanky sa deti nezapisuju takze tam musi byt cestovny pas a v nom zapisane dieta.na kazde vycestovanie mimo republiku a vlastne i v ramci republiky musite mat nejaky doklad o dietati.aj v schengene platia stejne pravidla ako predtym len s tym rozdielom ze niesu hranice a kontroly na nich ale kdekolvek vas mozu na ceste skontrolovat.

terezzka11
11. feb 2008

dakujem. 🙂 skoro som vycestovala bez pasov. teraz budem musiet rychlo povybavovat