Doba určitá ak prestupujem na inú pozíciu u toho istého zamestnávateľa?
Dievčatá, mám takúto situáciu. V súčasnom zamestnaní som 4 roky (v januári bude ten štvrtý). 2 roky som pracovala na jednej pozícii, keď skončila doba určitá, dala som sa preradiť na iné miesto u toho istého zamestnávateľa. Teraz mi končí znova po 2 rokoch doba určitá a chcem sa vrátiť na pôvodnú pozíciu. Mám však obavu, že dostanem zmluvu opäť na dobu určitú. Je to možné, že ak v rámci jednej spoločnosti pracujem na rôznych pozíciách, dávať tú zmluvu vždy takto na dobu určitú? Jedná sa o štátnu správu.
@goldenfish az teraz pozeram ze si statny zamestnanec. Tam zakonnik plati 3 nasobne. Jedinou vynimkou su pozicie naviazane na funkcne obdobie
@c_est_la_vie Ono to bolo tak, že keď som prechádzala na novú pozíciu, mala som 2 mesiace pauzu, čakalo sa na odchod kolegyne do dôchodku. Na novej som 2 roky a teraz sa rozhodujem. Prepustiť by ma nemal, potrebujú ma, len veci sa zmenili a chcela by som sa vrátiť na pôvodnú, kde sa uvoľňuje miesto. Čiže ak keby som prešla na novú, musí mi už dať na neurčito, ak správne chápem..
Statna sprava ide podla zakona o statnej sluzbe, aspon co viem. Zastupovala si niekoho na materskej?? Nam automaticky predlzovali po 2 mesiacoch ak bolo miesto...
@evalin88 Nezastupovala. Rok zmluva, predĺžená na ďalší rok, potom 2 mes. pauza, iné miesto, rok doba určitá, po roku predĺžená na ďalší rok.
@goldenfish asi nefunguje statna sprava vsade rovnako.. u nas doba urcita len pri zastupovani materskej.. ved sa porad na personalnom, ako by to bolo....

@goldenfish podla zakonnika prace mozes u 1 zamestnavatela pracovat na dobu urcitu max dva roky. Cize uz si na “ dobe neurcitej” ( pokial tam neboli zmeny v zamestnavani partnerskou firmou a pod). Takze ta sice mozu prepustit z nadbytocnosti, ale patria ti vsetky prava zamestnanca na tpp. Ziadne vyhrazky typu nepredlzime ti zmluvu neplatia, ak to budu skusat zakon je na tvojej strane- pohroz sa inspektoratom.