Dobrovoľné nemocenské poistenie kvôli vyššiemu príspevku
Baby neriešil prosím niekto z vás v poslednej dobe dobrovoľne nemocenské poistenie kvôli vyššiemu príspevku? Ďakujem
@andula1988 a aký bol prosím postup? Potrebovala by som to čím skôr začať platiť a na sociálku sa dovolať neviem už tri dni 🥺
@katulaaaa isla som osobne nahlasit, dostala som papier vypisala, urcila vymeriavaci zaklad a do 8 dna masledujuceho mesiaca musela uhradit
Čo konkrétne chete dosiahnuť ,vyššie materské?
@katulaaaa kedy máš nástup na materskú? ako dlho si pracovala, od kedy do kedy? kedy máš termín pôrodu?
@juliatriscova vyznáte sa v tom prosím? Napísala by som súkromnú správu 🙏
@katulaaaa napíš
@draik pracovala som iba brigadne a po škole hneď šla na rodičovskú s prvým dieťaťom ktorá stále trvá ...chcela by som začať platiť dobrovoľne nemocenské a zistiť ako to vlastne funguje...teraz by som ho začala platiť a keď budem mať 270 dni do 13 týždňa tehotenstva zaplatené tak budem mať nárok na tehotenský príspevok a následne na materskú a vyšší rodicak? Kedy bude možné v takomto prípade poistenie zrušiť? Ďakujem
Otázne je, aké vysoké chcete materské, kedy otehotniete atď. Vymeriavací základ si nemôžte meniť každú chvíľu a platiť DNP dlhodobo (ak napr. neotehotniete relatívne "hneď") je pri vyššom VZ nákladné. Platí sa totiž v balíku.
Inak DNP nemusí vždy zaplatené, stačí, že trvá.
@draik ďakujem za odpoveď. Prosím vás a keď mi skončí materská a ja zruším poistenie, nebude mi odobraty vyšší rodicak? A v prípade platenia tej najnižšej sumy znamená že materská mi bude vyplácaná 6-8 týždňov pred pôrodom s tým že časť mi bude platiť sociálka a časť doplácať úrad práce do tých 400€ nakoľko by mi vyšla materská menšia ako rodicak?
@draik takže vyšší rodicak mi zrušením poistenia zobrať nemôžu, super a tých 6-8 týždňov budem teda dostávať len so sociálky a následne mi po narodení doplatia tie rozdiely z úradu áno? Ďakujem pekne za ochotu..nakoľko sú pobočky zatvorené a linky preťažené je takmer nemožné sa informovať 🤷

@katulaaaa ja min rok november