Dôchodok a robota

sisa7587
3. apr 2022

Ahojte beriem invalidný dôchodok polovičný a ja viem že môžem pracovať keby som chcela aj 8 hod. denne len mňa zaujíma či to bude vadiť keď budem mať komisiu a tam zistia že pracujem napr 8 hodín denne na 2 alebo 3 zmeny? Môžu mi v takom prípade dôchodok odobrať?
(Je to stručná otázka preto možno vyznieva všelijako ale ja chcem len naozaj vedieť či by to vadilo. Mám jednu ponuku no neviem či ju aj zvládnem a keby by mi to malo uškodiť v odohraní dôchodku tak chcem vedieť len)

Ďakujem za odpovede

mogaa
3. apr 2022

pracovať môžeš aj popri ID....ID sa po určitej dobe prehodnocuje ale malo by to byť vždy na základe zdravotného stavu, nie toho či pracuješ alebo nie.....prihliada sa na diagnózu, zlepšenie/zhoršenie zdrav.stavu...ak tam nie je nejaké rapídne zlepšenie, stav je len stabilizovaný, liečba pokračuje tak nie je dôvod na odobratie resp.zníženie percent na ID

dr_smajlik
3. apr 2022

Otázka je,z akou diagnózou si na ID.každopádne mnohí ľudia na čiastočnom ID pracujú. Ako je vyššie spomenuté,posudzuje sa tvoja diagnóza,zlepšenie/zhoršenie, a nie to či zvládaš pracovať.
Napr moja svokra má tiež čiastočný ID a normálne riadne pracuje 8hod denne

kacena4
3. apr 2022

mna pochvalil, ze aj popri problemom som schopná pracovat a nelenosit doma na soc. davkach robim cely cas co poberam invalidny