icon

Dohodári a peniaze na ruku

daniela2202
8. jan 2022

Má niekto skúsenosť???
Keď si personálna agentúra dovolí dávať peniaze na ruku? Oficiálne dá výplatnú pásku na cca 30 hod. v mesiaci, realita je 176 hod.

natalienka12
8. jan 2022

To sa sťažuješ či chváliš?

lindous
8. jan 2022

Tak pri dohode o pracovnej činnosti nemôže byť za mesiac oficiálne odpracovaných viac ako 10h/týždenne myslím...

martul
8. jan 2022

@daniela2202 A čo ďalej, ak napíšem áno, ak napíšem nie?

mirkasmile
8. jan 2022

@lindous tak by to malo byť.
Realita je skôr taká,že tí, čo robia na dohodu, odrobia toľko hodín, čo na tpp. No tým sa aj dosť pripravujú potom,keď by potrebovali ísť na PNku,alebo potom materská atď...
Šla som na pohovor na 3miesta,kde uvádzali tpp.
Prišla som tam, bolo mi povedané že robiť budem 12ky, aj nočné, aký mám plat a naraz zadreli,že to bude na dohodu 😀 kvôli odvodom. Tak som sa s nimi aj pekné rozlúčila 🙂

simonah73
8. jan 2022

@mirkasmile vidis, Ty si sa rozlucila, len bohuzial kym sa najdu ludia, ktori im na to pristupia, lebo ich kratka zivotna situacia k tomu nuti tak to budu robit..... a to iste je aj ked si otvaraju zivnost aby boli "prijaty do zamestnania"....

mirkasmile
8. jan 2022

@simonah73 po strednej som tak tiež robila, problém potom nastal, keď som potrebovala maródiť. Odvtedy preto hľadám len tpp. Lebo sama som sa v podstate oberala o peniaze.
A tak isto sa vyhýbam aj tej živnosti, zatiaľ som našťastie stále vedela nájsť zamestnanie,kde teda zamestnali na tpp.
Takže ako hovorím, chápem to. Avšak dnes sa na to pozerám inak, a hľadám teda riešenia. Aktuálne robím prácu,ktorú som nikdy robiť nechcela, no bola to jedna z mála ponúk,kde dávali tpp.

diusqa761
8. jan 2022

@daniela2202 robí sa to aj keď by sa nemalo. V háji budeš ale ty oni nie. Ak budeš časom na PN budeš o pár drobných, to isté materská. Bohužiaľ sú taký čo to zoberú. A potom keď ti nechcú poctivo vyplatiť čo majú nemáš proti nim nič lebo to čo máš na "páske" vyplatili a to čo ti mali dať mimo si nemáš ako dokázať. Od takej roboty bež na 100kilometrov dalej

mirkasmile
8. jan 2022

@diusqa761 ešte to niektorí robia tak, že na pásku dajú minimálnu mzdu a zvyšok na ruku...

diusqa761
8. jan 2022

@mirkasmile však to , ale potom ako vyzerá PN ... A naozaj sa aj stane že keď ide o menšiu firmu že vyplatia čo je iba na páske a ako sa dohádaš o zbytok keď nemáš si to ako dokázať? Známeho raz takto podviedli. Išiel k akejsi robotníckej skupine tu po SR robiť , na páske minimálka a zbytok mu nechceli dať pritom odrobil skoro 300 hodín vtedy, benzín si musel platiť... Že vraj nemajú peniaze a vyplácali mu to po 50€/ 100€ ani mu to celé nevyplatili dodnes deň a to už pár rokov je.

alexk12
Autor odpoveď zmazal
daniela2202
autor
8. jan 2022

@natalienka12 Si nepochopila? Práca na čierno, toto robia PA

daniela2202
autor
8. jan 2022

@martul Veď to sa pýtam
.. čo ďalej

mirkasmile
8. jan 2022

@diusqa761 😀 robila som, ako som spomínala na tu dohodu po strednej, a tiež som zažila,že šéfka vyplácala výplatu na 5-6x,lebo že nemá peniaze. Ale vyvážať sa na novom Mercedesi, a permanentne plne tašky nosiť A3sport, Dráčik, na to boli vždy peniaze 😀
A čo sa minimálky týka, ak potrebujú mať zamestnancov z vyplatia to pomimo 🙂 ale ....sami sa tým ľudia oberajú o peniaze, aj keby chcú hypotéku, tak im to dosť stáží situáciu. Kamarátke takto dal zamestnávateľ na určité obdobie na pásku všetko kvôli hypotéke. A potom naspäť na minimalku

daniela2202
autor
8. jan 2022

@mirkasmile tak to si spravila výborne, len kopec ľudí nemá na výber a bohužiaľ pracujú na dohodu, ktorá je veľký podvod

natalienka12
8. jan 2022

@daniela2202 tak máš predsa orgány činné v trestnom konaní tam sa treba obrátiť

mirkasmile
8. jan 2022

@daniela2202 čo robiť? Výhodou dohody je, môžeš skončiť kedy chceš 🙂 nemáš tam výpovednú lehotu mesiac,či 2.
Hľadaj si prácu na tpp, ak sa ti nebude páčiť,všade je 3mesacna skúšobná doba, počas ktorej, ak nebudeš spokojná odísť môžeš.
Na tpp berú vo fabrikách, v herniach, aj na niektorých recepciách. Ak robíš v gastre, tam je veľmi veľa dohôd, ani popravde nepoznám nikoho, kto robí v gastre a je na tpp, len kuchára jedného poznám. Ale isto sa nájdu aj normálni zamestnávatelia. Len treba hľadať.
Nechcem ťa týmto nejako osočovať, aby si to tak nebrala. Len viem, koľko je z toho problémov, a nervov

daniela2202
autor
8. jan 2022

@mirkasmile ďakujem za odpoveď, ja mám prácu na top, aj som vždy mala , moja známa má syna, čo robí takto iba na dohodu a je z toho zúfalá

daniela2202
autor
8. jan 2022

@natalienka12 ďakujem za info, oslovím IP

mirkasmile
8. jan 2022

@daniela2202 zmluvu podpisoval akú? Koľko tam mal hodín za týždeň?
Ak mal 10h/týždeň tak to ani nemal podpisovať