icon

Doklady na ÚPSVaR

mizu89
6. sep 2023

Ahojte toto mi dnes prišlo z upsvar.ktoru kolónku vypísať v bode c. Asi tu prvú však keďže dieťa navštevuje škôlku.
Jedná sa o to že RD skončila a chcú vedieť či je dieťa doma alebo v škôlke.však?
Stačí to poslať poštou na adresu keďže chodím do roboty ?
Ďakujem

Doklady na ÚPSVaRDoklady na ÚPSVaR
9lf9
6. sep 2023

ak je v škôlke tak C hore, môžeš poštou alebo si na nete nájdi mail.

mizu89
autor
6. sep 2023

@9lf9 ešte mi k tomu dali predvolanie.
Tak to musím prísť osobne len kôli tomu aby som im to dala do ruky?Keby robili zajtra tak zavolám.ale je nestrankovy deň.to mi asi nikto na vrátnici nezdvihne.
Ja som myslela že keď majú v papieroch kedy mi končí RD tak som myslela že automaticky už ďalší mesiac peniaze nepošlú.

9lf9
6. sep 2023

@mizu89 nemusíš osobne/pošta/mail...a je to kvôli tomu aby ti nepozastavili prídavky, toto tlačivo sa nedokladá k rodičovskému, ten už nemáš po 3r ak dieťa nie je DNZS.

mizu89
autor
6. sep 2023

@9lf9 a prečo mi potom toto poslali keď rodinné prídavky sú automaticky od 0-25 rokov či koľko.kym dieťa študuje.

9lf9
6. sep 2023

@mizu89 lebo je to tak stanovene v zákone o prídavku na dieťa 600/2003 § 14 ods. 2

mizu89
autor
6. sep 2023

@9lf9 aha.a ešte sa chcem spýtať toto mi doniesli osobne len ja som bola v práci lebo aj volali ale nevedela som čo je to za číslo.a prečo to neposlali poštou a že spätná väzba a ešte unuvali sa prísť 🤷

9lf9
6. sep 2023

@mizu89 maju terennych pracovnikov a v ramci setreni vela krat dorucuju aj takyto typ korespondencie, ked su uz v terene.