Doklady na vybavenie invalidného dôchodku

6. máj 2020

Ahojte, neviete mi prosim poradit, co vsetko potrebujem k vybaveniu invalidneho dochodku a aky je postup pri vybavovani? Vobec sa v tom nevyznam, velmi by mi pomohla nejaka rada kto sa vyzna. Dakujem

nika82
6. máj 2020

treba ist na urad po ziadost, mat cerstve lekarske spravy od odbornych dr, vypisat dat obvodnej nech to podopisuje a cele zaniest znova na urad

nika82
6. máj 2020

K žiadosti o invalidný dôchodok sú potrebné najmä tieto doklady:

potvrdenie o všetkých obdobiach, v ktorých občan
bol evidovaný v evidencii nezamestnaných občanov hľadajúcich zamestnanie pred 1. januárom 2001,
poberal podporu v nezamestnanosti v čase od 1. januára 2001 do 31. decembra 2003,
hodnoverný doklad (najmä evidenčný list dôchodkového zabezpečenia, potvrdenie zamestnávateľa, prípadne jeho právneho nástupcu), z ktorého je zrejmé, odkedy – dokedy trvalo zamestnanie.
potvrdenie zamestnávateľa o dobe zamestnania pred 1. májom 1990 v štátoch, s ktorými Slovenská republika nemá uzavretú medzištátnu zmluvu o sociálnom zabezpečení.

Okrem už uvedených dokladov sú k žiadosti potrebné aj ďalšie doklady, a to podľa toho, o preukázanie ktorých skutočností ide.

Na preukázanie obdobia dôchodkového poistenia a dosiahnutého vymeriavacieho základu je potrebné, aby žiadateľ o invalidný dôchodok, ktorý bude u toho istého zamestnávateľa naďalej zamestnaný aj po dátume, od ktorého žiada invalidný dôchodok priznať, mal predložený aj evidenčný list dôchodkového poistenia.

marca12
6. máj 2020

@nika82 este pridam,ze ziadaju aj maturitne vysvedcenia. Ak studoval aj na VS,tak aj diplom.

nika82
6. máj 2020

@marca12 vsetko som ztej stranky nekopirovala, vsetko jej povedia na urade

autor
6. máj 2020

@nika82 pozerala som tu stranku aj predtym ale je to pre mna ako spanielska dedina... A v tomto case myslite ze bude uz soc.poistovna fungovat normalne a viem tam ist po ziadost a informovat sa tam co mi k nej treba? No ono nemam ani 30r, takze myslim ze toto co ste napisali sa ma netyka, bohuzial mam taky stav a aj dr odporucila, aby som sla na invalidny

roberta000
6. máj 2020

Fungujeme v obmedzenom rezime, najlepsie je si k nam zavolat alebo si podat ziadost o spisanie ziadosti cez net

nika82
6. máj 2020

vsetko vam tam povedia

nika82
6. máj 2020

unas na urade robia tak ze im z vratnice zavolaju a pridu von zatebou, nabehaju sa dost

autor
6. máj 2020

@roberta000 dakujem

autor
7. máj 2020

@roberta000 dobry den, este jednu otazocku by som na vas mala, v tom linku co ste poslali sa pise, ze treba poslat mailom len odborne lekarske spravy a netreba mat ziadny papier ci ziadost (tu 400-ku) vypisanu od obvodnej lekarky, spravne tomu rozumiem?
A viete mi prosim vysvetlit co su podklady zasielane utvaru dochodkoveho poistenia, pripadne utvaru urazoveho poistenia pobocky? Co sa tym mysli?

nika82
7. máj 2020

Aj osobne mizes doniesť