Doplnenie druhého priezviska dieťaťu
Ahojte od 1.1. je možné doplniť druhé priezvisko dieťaťu. Uvažujete o tom? Je to hlavne pre tie deti ktorých rodičia nie sú zosobášení.
Ja určite ano, ale ak som spravne čítala, tak táto možnosť je len pre deti nezobratych rodičov.
@veronika19895 ani ja by som to nespravila. Bolo si treba skôr rozmyslieť ako chceš aby sa dieťa volalo.
Pri chlapcovi min to príde vyslovene komické a pri dievčati si neviem predstaviť, že si napr. pri vydaji bude chcieť nechať aj rodné priezvisko a s manželovym tak bude mať tri 🙈
Samozrejme že áno, keď už meno tak poriadne, aspoň cez riadok a pol! 😎 Ale samozrejme záleží aj od mena, ak je niekto napr. Horváth a druhý rodič Kováč tak Tomáš Kováč Horváth by bolo celkom uletené meno.
Ano planujem
Bohuzial vyberala som a predsa zle a ostala som sama s dietatom a prstenom snubnym na prste
Planovana bola svadba chcela som mat priezvisko dietata uz poriesene, co uz
Alebo aj štyri, ak bude mať tiež nezosobášených rodičov 🙈 ešte zo dve krstné mená k tomu, no uzas
Ano planujem
Bohuzial vyberala som a predsa zle a ostala som sama s dietatom a prstenom snubnym na prste
Planovana bola svadba chcela som mat priezvisko dietata uz poriesene, co uz
@anonym_80c85b a s tým druhým priezviskom bude musieť súhlasiť aj otec?
@veronika19895 ani ja by som to nespravila. Bolo si treba skôr rozmyslieť ako chceš aby sa dieťa volalo.
Pri chlapcovi min to príde vyslovene komické a pri dievčati si neviem predstaviť, že si napr. pri vydaji bude chcieť nechať aj rodné priezvisko a s manželovym tak bude mať tri 🙈
@anonym_51aac3 b
@anonym_51aac3 tak vieš keď ti niekto sľuboval svadbu.a z tej svadby nič nie je tak keď je taká možnosť aby sa vedelo že dieťa patrí aj k mame nie len otcovi
Tie deti sa rodicom pri podpisivani naslesne oekne podakuju. Nie nerobila by som to.
@svetlonos tak keď dieťa už bude mať 15 rokov alebo 18 sa bude môcť rozhodnúť ako sa chce volať
Esmeralda Horváthová Plachetková?
@veronika19895 nie neplanujem. Zijeme spolu a vydavat sa tiez neplanujem. Syn ma 12 dcera 9a neviem si predstavit zeby zrazu mali dva priezviska. Este pri babetkaxh a malickych detoch mozno. Plus ja mam priesvisko po byvalom tak snad sa nebude volat ponom
@anonym_51aac3 b
@anonym_51aac3 tak vieš keď ti niekto sľuboval svadbu.a z tej svadby nič nie je tak keď je taká možnosť aby sa vedelo že dieťa patrí aj k mame nie len otcovi
@veronika19895 ja sa volam onal ako deti a vsade vedia ze patria ku mne. V skolke vedeli v skole vedia ani u lekarov nikdy problem mebol
@ibrunova nie nebude musiet
@veronika19895 myslím že väčšina vydatych sa zhodneme na Tom , aby to ženy nerobili. Avšak keď sa dám do kože žien , ktoré čakali manželstvo a nič z toho nebolo , asi by som dala. Žena obetuje doslova všetko, mužovi sa dynamika života prakticky nemení, to dieťa sa k jeho životu pridá. Matka - kariéra , postava, hormóny, materská, rodičovská, málo peňazí, ten návrat do práce , tie noci chorôb , zubov .... Muž tam len tak pri Tom celkom proste je a to aj ten čo sa zapája viac. Dlho som nad tým rozmýšľala, že nechcem jedného rodiča povysovat nad druhým, ale tá žena má toho proste viac v každom smere. Obzvlášť v tejto dobe, v tomto tlaku "ako byť najlepšiou matkou".
Takže chápem každú , ktorá to chce urobiť. Cítite sa ukrivdené, lebo ste ukrivdené. Robíte 90% ( naozaj , aj keď sa to nezdá ) a vaše dieťa sa volá inak. Také, bez úcty k tej matke.
@anonym_51aac3 b
@veronika19895 hold smola. Tak či tak by som to dieťaťu nespravila. Je to tvoja chyba, nie jeho.
@ibrunova nepotrebujem jeho zvolenie ani podpis, v tom je to super
A mozem sa mu vysr***t na hlavu
@veronika19895 hold smola. Tak či tak by som to dieťaťu nespravila. Je to tvoja chyba, nie jeho.
@anonym_51aac3 tak toto bolo dosť kruté. Chápem čo ste tým chceli povedať, ale mohlo sa to stať každej z nás, aj tej erdeg a opatrnej.
@anonym_51aac3 tak toto bolo dosť kruté. Chápem čo ste tým chceli povedať, ale mohlo sa to stať každej z nás, aj tej erdeg a opatrnej.
@anonym_4dd93c možno kruté ale je to tak
Pred narodením dieťaťa si matka vyberá aké bude mať priezvisko dieťa, a keď vtedy mu vybrala otcove priezvisko a bola s tým spokojná že dieťa bude mať iné priezvisko ako ona tak za ten čas by si už na to zvykla a aj dieťa na svoje priezvisko.
@anonym_4dd93c ano mne sa to stalo
Dlhe dlhe roky spolu, zasnubny na prste, dieta planovane, narodilo sa a pankovi preskocilo, ze to je velka zodpovednost a starosti , odisiel
Priezvisko ma po nom, kedze mala byt svadba prislo mi to logicke
Dala by som ruku do ohna, ze to je ten pravy, to v podstate vsetci, co spravil dodnes nechapem ja, nikto z mojej ani jeho rodiny, a na just dam druhe priezvisko a nech aj vyskoci z okna ak sa mu to nepaci kaslat ho z vysoka
Pred narodením dieťaťa si matka vyberá aké bude mať priezvisko dieťa, a keď vtedy mu vybrala otcove priezvisko a bola s tým spokojná že dieťa bude mať iné priezvisko ako ona tak za ten čas by si už na to zvykla a aj dieťa na svoje priezvisko.
@anonym_a51eb8
Keď sa mala narodit dcéra chceli sme dať dve Len nakoniec sme dali Iba jedno lebo to nebolo možné
@veronika19895 myslím že väčšina vydatych sa zhodneme na Tom , aby to ženy nerobili. Avšak keď sa dám do kože žien , ktoré čakali manželstvo a nič z toho nebolo , asi by som dala. Žena obetuje doslova všetko, mužovi sa dynamika života prakticky nemení, to dieťa sa k jeho životu pridá. Matka - kariéra , postava, hormóny, materská, rodičovská, málo peňazí, ten návrat do práce , tie noci chorôb , zubov .... Muž tam len tak pri Tom celkom proste je a to aj ten čo sa zapája viac. Dlho som nad tým rozmýšľala, že nechcem jedného rodiča povysovat nad druhým, ale tá žena má toho proste viac v každom smere. Obzvlášť v tejto dobe, v tomto tlaku "ako byť najlepšiou matkou".
Takže chápem každú , ktorá to chce urobiť. Cítite sa ukrivdené, lebo ste ukrivdené. Robíte 90% ( naozaj , aj keď sa to nezdá ) a vaše dieťa sa volá inak. Také, bez úcty k tej matke.
@anonym_4dd93c bez ucty k tej matke je v prvom rade to, ze ta matka dala dietatu otcovo priezvisko. Naco ked neboli zobrati 🤷♀️ V prvom rade si vazim samu seba natolko, ze nedopustim aby malo dieta ine priezvisko ako ja ak mi na tom zalezi. Nedufam, nevydieram, zariadim sa. Takze asi tak…co chceli, to maju, lutost tu naozaj nie je na mieste.
Alebo aj štyri, ak bude mať tiež nezosobášených rodičov 🙈 ešte zo dve krstné mená k tomu, no uzas
@anonym_51aac3 pozri si mena slavnych ludi, kralovske slachticke rody. Maju aspon 5-6 mien vratane krstneho ci priezviska.
Decká sa vám poďakujú v škole. Písať meno na pol strany. 🤦
@anonym_51aac3 pozri si mena slavnych ludi, kralovske slachticke rody. Maju aspon 5-6 mien vratane krstneho ci priezviska.
@anonym_44de6d Pochybujem, že niekto tu, je zo šľachtického rodu. 😂😂😂 Ozaj odveci porovnanie.
@veronika19895 dalsia zbytocna somarina🙄dve mena dve priezviska super rodne cisla by rovno mohli hned fasovat dve keby sa nahodu rozhodnu ze nebudú jedno pohlavie🙄
@anonym_44de6d a čo to ma spoločne s tým o čom sa tu diskutuje? Je niektorá z tých matiek snáď kráľovná?
Po rozvode som si vzala dievčenské meno. Malý sa už veľmi teší, ako sa od noveho roka bude volať po svojom milovanom starom otcovi (mojom otcovi), ktorý je mu ako vlastny otec. Exmanžel by so zmenou mena nikdy nesúhlasil, takže je túto legislativnu zmenu vitam. Obvykle odsudzuju také, pre ktore je to len veľmi teoreticka úvaha a nestretavaju sa s viacerými aspektami nas, vo to prezivame. Inak robím so zahraničnými ludmi, kde sú dve priezviska bežne a normálne. A momentálne je mrte žien s dvomi priezviskami, prečo je to u deti iné? Kks zmenim a hotovo.
Po rozvode som si vzala dievčenské meno. Malý sa už veľmi teší, ako sa od noveho roka bude volať po svojom milovanom starom otcovi (mojom otcovi), ktorý je mu ako vlastny otec. Exmanžel by so zmenou mena nikdy nesúhlasil, takže je túto legislativnu zmenu vitam. Obvykle odsudzuju také, pre ktore je to len veľmi teoreticka úvaha a nestretavaju sa s viacerými aspektami nas, vo to prezivame. Inak robím so zahraničnými ludmi, kde sú dve priezviska bežne a normálne. A momentálne je mrte žien s dvomi priezviskami, prečo je to u deti iné? Kks zmenim a hotovo.
@nikussss lebo to je nepraktické a zbytočne dlhé?
@nikussss lebo to je nepraktické a zbytočne dlhé?
@anonym_34c436 a je lepšie keď ty sa voláš x a dieťa y. Už deti sú vo veku 5 a 3 roky a pýtajú sa prečo mám iné priezvisko. To vyzerá že to dieťa viac patrí tej rodine ako matke

Tie deti sa rodicom pri podpisivani naslesne oekne podakuju. Nie nerobila by som to.