icon

Dorovnanie dávok v Rakúsku

yollanda
25. okt 2015

ahojte, formulare E401 a E411 mame hotove, ale zevraj existuje formular na dorovnanie mojho RP, respektive materskej. aky to je? pred druhou materskou som bola rok nezamestnana. mam teda na ten zahadny formular vobec narok?

Strana
z2
annav
28. okt 2015

@balkica prosim, ako dlho sa caka na vyrozumenie? My zijeme v AT, deti tu chodia skola, skolka, ziadost aj so vsetkymi prilohami sme podali pred polrokom a nic, ziaden list, ziadne pridavky. V septembri som tam bola, ci im teda chyba nieco k ziadosti a uradnicka povedala, ze nie, ze to mame kompletne, len proste ziadost nie je vybavena. Pytala som sa jej ako dlho, a ona ze to posuri, ked to tam mame tak dlho podane. A presli dalsie skoro 2 mesiace a nic.

balkica
28. okt 2015

@strelnica ano 🙂

balkica
28. okt 2015

@annav jooooj oni maju kopu casu..ale do pol roka by to malo byt..treba na nich naliehat, pripadne im pohrozit, vtedy sa vacsinou preberu a vybavia

strelnica
28. okt 2015

@balkica Dakujem, velmi si mi pomohla tym, ze sa teraz nemusim plasit

annav
28. okt 2015

@balkica len ako pohrozit? U nas to uz bude vyse polroka. Prave by sa nam uz tie peniaze zisli. Ked tam idem, vacsinou len sa slusne pytam, ci je vsetko ok so ziadostou a kedy to bude vybavene. O oni NIKDY nespomenu nijaky termin, ani lehotu, nic. Hlavne, ze dane, novu, poistky, vsetky poplatky a faktury my platime nacas.

balkica
28. okt 2015

No, toto neviem, ci je to nejak zakonom dane ten pol rok, ale najlepsie je tam poslat chlapa...Uz viac pripadov som pocula, ze tam boli osobne, a uz bez akychkolvek zdvorilosti im povedali, ze vsetko platia na cas, a ze ci im oni daju z vlastneho vrecka peniaze, lebo su to peniaze ktore Vam patria, vy mate vsetko vyplatene, tak by si laskavo plnili svoje povinnosti, lebo sa to bude riesit vyssie...Vtedy sa zlaknu a zrazu su za par dni peniaze na ucte
@annav

annav
28. okt 2015

@balkica fakt, to som este neskusila, chlap tam pojde so mnou! Aj v krankenkasse nam nemohli stale pre nejaky dovod dat zelene karty, chlap bol raz a bolo vybavene. Len potom si ten chlap domysla, ze bez neho nic nejde a citi sa pretazeny. Ale to je uz jeho osobna vec ;)

balkica
28. okt 2015

@annav aaale tak ho pochval, ze aky je super, ze to vybavil 😉 Ved silnejsie pohlavie :-P

strelnica
3. nov 2015

ahojte, zacala som studovat tie formulare E401 a E411, nedavaju mi velmi zmysel. vy ich asi podavate v pripade, ze pracujete v Rakusku, ale byvate na Slovensku, nie? Lebo my sme opacny pripad, ja som zamestnana na Slovensku (momentalne na materskej/rodicovskej, ale aj tak sa to rata) a byvame v Rakusku. Ste tu niektora v takej istej situacii? A tiez ste podavali tieto formulare?

annav
4. nov 2015

@strelnica my byvame v at, pracujeme sk. Tie formulare ti vyplnia na urade prace.

balkica
4. nov 2015

@annav mozno vyplnia, ale urcite nepotvrdia na sk

annav
4. nov 2015

@balkica mne ich tohtoroku v aprili komplet vyplnili a potvrdili, poslali postou a zaniesla som spolu s ostatnou dokumentaciou na finanzamt.

balkica
4. nov 2015

@annav ano, v aprili aj ja..potom sa zmenili zakony a uz to tak nefunguje

annav
5. nov 2015

@balkica fakt? Inak, nam stale nic nevyplatili. vam uz ano? My patrime pod bruck an der leitha finanzamt.

balkica
5. nov 2015

@annav no, bohuzial..Nam ano, ja mam schvalene FBH do decembra 2016 a patrim pod Vieden

kattyy3
6. máj 2016

Ahojte baby, prosim vie mi niektora z vas poradit kde po porode zacat a ako vybavit dorovnanie davok v Rakusku? My zijeme v AT ale pracujeme na SK? Dakujem

askimbenim69
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2