icon

Dostali ste pokutu za nesplnenie kreditov?

16. jan 2025

Je tu niekto komu prisla pokuta za nesplnenie poctu kreditov? Ak ano v akej vyske,?

flower1506
24. jan 2025

Ja mám prehodnotenie teraz v apríli.. stretla som sa s pár ľuďmi, ktorí tvrdia že pokuta je dosť vysoká. Takže neviem čo je natom pravdy. Snažím sa naháňať kredity kde sa dá aby sa to zaobišlo bez pokuty.

lenkit
12. feb 2025

Ahoj, podľa § 42 Zákona č. 578/2004 Z.z. výsledok hodnotenia sústavného vzdelávania zasiela komora zdravotníckeho pracovníkovi. Ak je výsledné hodnotenie sústavného vzdelávania zdravotníckeho pracovníka „nesplnil“ (tzn. nezískal príslušný počet kreditov – neviem aké povolanie vykonáš), príslušná komora v hodnotení uloží zdravotníckemu pracovníkovi, aby najneskôr do šiestich mesiacov odstránil zistené nedostatky.
Ak zdravotnícky pracovník v lehote neodstráni zistené nedostatky, komora príslušná na vedenie registra rozhodne o doplnení vedomostí sústavného vzdelávania, ktoré zodpovedá chýbajúcemu počtu kreditov. V rozhodnutí o doplnení vedomostí sústavného vzdelávania komora príslušná na vedenie registra určí rozsah, spôsob a lehotu na doplnenie vedomostí sústavného vzdelávania.
Pokuta je v maximálnej výške 663€ a to v súlade s §82 ods. 4 ak poruší § 80 ods. 1 písm. b.
Niektoré komory to robia tak, že vypočítajú pomernú časť. Tzn. napríklad chýba 10 kreditov, preto uložia pokutu 663/50 * 10 = 132,60€
Ale netuším ako to robia napr. sestry.
(čo mi príde slušnejšie, ak niekomu chýba jeden kredit a ak niekomu chýba 50, tak je to rozdiel.)