Dostali ste pokutu za nesplnenie kreditov?
Je tu niekto komu prisla pokuta za nesplnenie poctu kreditov? Ak ano v akej vyske,?
Ahoj, podľa § 42 Zákona č. 578/2004 Z.z. výsledok hodnotenia sústavného vzdelávania zasiela komora zdravotníckeho pracovníkovi. Ak je výsledné hodnotenie sústavného vzdelávania zdravotníckeho pracovníka „nesplnil“ (tzn. nezískal príslušný počet kreditov – neviem aké povolanie vykonáš), príslušná komora v hodnotení uloží zdravotníckemu pracovníkovi, aby najneskôr do šiestich mesiacov odstránil zistené nedostatky.
Ak zdravotnícky pracovník v lehote neodstráni zistené nedostatky, komora príslušná na vedenie registra rozhodne o doplnení vedomostí sústavného vzdelávania, ktoré zodpovedá chýbajúcemu počtu kreditov. V rozhodnutí o doplnení vedomostí sústavného vzdelávania komora príslušná na vedenie registra určí rozsah, spôsob a lehotu na doplnenie vedomostí sústavného vzdelávania.
Pokuta je v maximálnej výške 663€ a to v súlade s §82 ods. 4 ak poruší § 80 ods. 1 písm. b.
Niektoré komory to robia tak, že vypočítajú pomernú časť. Tzn. napríklad chýba 10 kreditov, preto uložia pokutu 663/50 * 10 = 132,60€
Ale netuším ako to robia napr. sestry.
(čo mi príde slušnejšie, ak niekomu chýba jeden kredit a ak niekomu chýba 50, tak je to rozdiel.)

Ja mám prehodnotenie teraz v apríli.. stretla som sa s pár ľuďmi, ktorí tvrdia že pokuta je dosť vysoká. Takže neviem čo je natom pravdy. Snažím sa naháňať kredity kde sa dá aby sa to zaobišlo bez pokuty.