Druhé kolo testovania pre tých, ktorí sú v karanténe
Prosím Vás o radu. Som od soboty pozitívne testovaná na Covid. Manžel je negatívny, ale je somnou v 10 dňovej karanténe. Musí ísť na druhé kolo testovania, alebo už nemusí a lekár mu vydá nejaké potvrdenie, že bol v karanténe somnou? Priznaky žiadne nemá. ďakujem
@zdencaaaa 2kolo je cez vikend, cize ak si cez vikend v karantene, tak an plosne testovanie nejdes.
len by ma zaujimalo, ako toot budu riesit obchodnici, ci zamestnavatel. ci vedia vsetky tie podmienky a vynimky, lebo ak ta bude presviedcat, ze musis mat certifikat, tak to bude blbe. dvojmo by si testy absolvovat nemala.
@majamat teraz to citam, my co sme v karatnene a skoncime ju pre nas zakaz vychadzania neplati. Mne skor ide o pracu, aby ma tam niekto nekontroloval, na obchody kaslem. Kopirujem
V čase druhého kola testovania som v karanténe/ PN, ako mám postupovať?
Ak máte v čase druhého kola testovania antigénovými testami nariadenú izoláciu v domácom prostredí regionálnym úradom verejného zdravotníctva alebo nariadenú pracovnú neschopnosť z dôvodu karantény svojím všeobecným lekárom pre dospelých alebo všeobecným lekárom pre deti a dorast, nezúčastňujete sa druhého kola testovania, s cieľom eliminácie rizika nákazy ostatných. Po ukončení domácej izolácie alebo tzv. covidovej PN, pre Vás nebude platiť zákaz vychádzania.
Ak mam opakovaný test pozitívny a chcem aby môj muž odišiel preč z domu lebo musí ísť do roboty a ja ostanem doma v karantene dá sa to a poviem lekárke že odišiel
@mirkaleskova ak si s nim bola v kontakte, uz moze byt nakazeny.
neviem aky test si mala pozitivny, ci mas priznaky, ci bol mm testovany a akym testom. ako intenyivne ste boli spolu.
ak je to riziko, ze jw infikovany a niekto sa od neho nakazi, mohl by mat problemy. v karantene su aj ludia, co boli v kontakte

@rejcl44 Toto aj mňa zaujíma.