Dve pracovné zmluvy naraz. Ako postupovať pri práceneschopnosti?
Dobré ráno
Žienky tie ktoré sa vyznáte.
Môžem byť naraz na 2 TPP alebo hlúposť? Ide o to že mám prácu, kde som dlhšie a pracovná náplň je len na hodinu denne, ale musím tu byť od 7 do 15, vzala som si prácu na doma pre jednu firmu a tú budem robiť presne v tom istom čase ako som v práci.Stíhať to budem uplne v pohode..Ide mi o to, že sa ma v tej novej pýtali či to chcem ako TPP alebo čiastočný...
A čaká ma operácia kolena, pôjdem na PN ako to bude s tou prácou na doma keď budem doma na PN?
Ďakujem za vaše názory
PN bude pravdepodobne vystavená elektronický, čiže automaticky bude napárovaná na všetky nemocenské poistenie, ktoré máš aktívne (čiže obe práce).
V prípade,že by si sa s dr dohodla,že tú prácu na doma môžeš vykonávať (samozrejme doma ako homeoffice), je nutné aby ju pri vystavovaní PN vylúčil
No, mam 2 a ako PN neviem ale inak vsetko je ako keby mas len jednu pracu. Ma to nevyhodu ze dovolenku si musis brat v oboch ale nemusis na rovnake dni a ma to aj rozne vyhody ze napriklad mas stravne z oboch TPP a za obe dostanes premie za odpracovane roky 🎁🎉

Môžeš mať 2 TPP, len pracovné časy nesmieš vykazovať súbežne. Čiže vo výkaze dochádzky napr. na jednom výkaze pracovný čas bude od 7-15 hod., na druhom od 15-17 hod. Ako však budeš v skutočnosti robiť, je na dohode medzi tebou a zamestnávateľmi a či ti to budú tolerovať.
Keď budeš PN, lekár ti musí vystaviť 2 PN - pre každého zamestnávateľa.
Počas PN nemôžeš vykazovať prácu ani u jedného - ani keď to bude home office.