icon

Dve pracovné zmluvy naraz. Ako postupovať pri práceneschopnosti?

13. mar 2025

Dobré ráno
Žienky tie ktoré sa vyznáte.
Môžem byť naraz na 2 TPP alebo hlúposť? Ide o to že mám prácu, kde som dlhšie a pracovná náplň je len na hodinu denne, ale musím tu byť od 7 do 15, vzala som si prácu na doma pre jednu firmu a tú budem robiť presne v tom istom čase ako som v práci.Stíhať to budem uplne v pohode..Ide mi o to, že sa ma v tej novej pýtali či to chcem ako TPP alebo čiastočný...
A čaká ma operácia kolena, pôjdem na PN ako to bude s tou prácou na doma keď budem doma na PN?
Ďakujem za vaše názory

lilianka28
13. mar 2025

Môžeš mať 2 TPP, len pracovné časy nesmieš vykazovať súbežne. Čiže vo výkaze dochádzky napr. na jednom výkaze pracovný čas bude od 7-15 hod., na druhom od 15-17 hod. Ako však budeš v skutočnosti robiť, je na dohode medzi tebou a zamestnávateľmi a či ti to budú tolerovať.
Keď budeš PN, lekár ti musí vystaviť 2 PN - pre každého zamestnávateľa.
Počas PN nemôžeš vykazovať prácu ani u jedného - ani keď to bude home office.

lilinka88
13. mar 2025

PN bude pravdepodobne vystavená elektronický, čiže automaticky bude napárovaná na všetky nemocenské poistenie, ktoré máš aktívne (čiže obe práce).
V prípade,že by si sa s dr dohodla,že tú prácu na doma môžeš vykonávať (samozrejme doma ako homeoffice), je nutné aby ju pri vystavovaní PN vylúčil

hiro
13. mar 2025

No, mam 2 a ako PN neviem ale inak vsetko je ako keby mas len jednu pracu. Ma to nevyhodu ze dovolenku si musis brat v oboch ale nemusis na rovnake dni a ma to aj rozne vyhody ze napriklad mas stravne z oboch TPP a za obe dostanes premie za odpracovane roky 🎁🎉

sticker