icon

Elektronická PN

9. okt 2022

Som na PN a nemám o tom žiadne potvrdenie. Bola som pri lekarovi,povedal už je to elektrické a koniec
.. je to zvláštne ze o tom nemá pacient žiadne potvrdenie. Tiež neviem ci to mam nahlasovať zamestnávateľovi?
Máte s tým niekto skusenost?

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
samuelson35
9. okt 2022

Ja by som to aspoň ústne nahlásila zamestnávateľovi, aj to, že to bolo elektronicky podané. Nie všetci lekári to robia elektronicky. Mne takto zamestnanec nahlásil a nič na sociálke nebolo. Tak som volala lekárovi a povedali, že niekedy im to systém zamietne a museli vystaviť papierovú PN.

vulka
9. okt 2022

No však je nový zákon. Niet sa čomu čudovať.

pokojvdusi9
9. okt 2022

Kolega co je uz 3 mesiac na PN a doteraz mu socialka nevyplatila ani fuka tak od nas zamestnavatel radsej chce papierovu

slavkadi
9. okt 2022

Zamestnávateľ si to vie pozrieť v elektronickej pobočke, minimálne kvôli dochádzke dajte vedieť nadriadenému že ste PN. A vy ak sa zaregistrujete na socpoist, môžte na osobnom konte vidieť aj svoju ePN.

lilinka88
9. okt 2022

@pokojvdusi9 zamestnávateľ môže chcieť čo chce. Ak lekár vystavuje ePN, papierovú dať nemôže. Môžu Max vystaviť odpis ePN

lilinka88
9. okt 2022

Treba iba zamestnávateľovi ústne oznámiť,že ste PN a tá bola vystavená elektronicky. Zamestnávateľ vidí ePN v systéme elektronických služieb a sociálke cez tento systém zasiela formulár kde sa Vám vypláva výplata

risolino
9. okt 2022

Veď to je super... žiadne papieriky... zamestnávateľ len pošle oznámenie k tej ePN Socpoist o čísle účtu a deň, kedy zamestnanec naposledy pracoval. Vie to aj zamestnanec, ale len vtedy, keď má prístup do svojho účtu.