icon

Evidencia na úrade práce

28. máj 2025

Zdravim, v piatok som ukončila Bc. štúdium, plánujem pokračovať na Mgr. a v júni mám prijímacie skúšky. Bola som sa zaevidovať na úrad práce v meste môjho bydliska,(Trenčín), aby som nemusela platiť poistenie. Poslali ma odtiaľ preč, že sa mám zaregistrovať do Trnavy, kde kvôli štúdiu bývam, pretože tam vraj budem musieť často chodiť, budú ma zapájať do projektov a pod... Z evidencie sa môžem vraj vyradiť až po zápise. Máte podobnú skúsenosť? Určite nebudem popri štúdiu stíhať prácu na TPP, brigádu si hľadám, ale momentálne sa sústreďujem na prijímačky. Prečo by sa mi mali popri prípadnej brigáde snažiť hľadať prácu... Ako by ste to riešili

sweet20
28. máj 2025

A byvas v trencine ci v trnave? Ja som to trochu nepochopila... ked som to riesila , bola som v mieste trvaleho bydliska... inde som byt nemohla, tak mi to odvodnili

sweet20
28. máj 2025

Asi uz trochu chapem co sa pytas... sama si pisala v uvode, ze nechces platit poistenie... toto som mala aj ja... ked ma poslali niekxe na pohovor, hned som povedala, ze ides dalej studovat, ze musela si prist na pohovor.. tak som si aj "peciatky" zbierala cez leto do septembra... bud si budes platit, alebo inac to nejde a musis tam chodit.. proste tak to je

hankab
28. máj 2025
@sweet20

Asi uz trochu chapem co sa pytas... sama si pisala v uvode, ze nechces platit poistenie... toto som mala aj ja... ked ma poslali niekxe na pohovor, hned som povedala, ze ides dalej studovat, ze musela si prist na pohovor.. tak som si aj "peciatky" zbierala cez leto do septembra... bud si budes platit, alebo inac to nejde a musis tam chodit.. proste tak to je

@sweet20 ona sa ale pyta ci ju spravne poslali do Trnavy
Podla mna nie, mas trvaly pobyt v TN, registruje sa podla trvalého pobytu. Nema to nic s tym, ze intrak mas v TT. Tam nebyvas, si tam prechodne.

patka06
28. máj 2025

Registrovať sa musíš tam, kde máš TP

autor
28. máj 2025

Pardon ak som sa zle vyjadrila. Bývam v podnájme v Trnave. Skôr som od nikoho ešte nepočula, že by mu z úradu takto aktívne hľadali prácu, keď vedia že pokračujem v štúdiu. Počula som, že sa zvykne len prihlásiť a zaeviduju až po tom keď nenastúpia na štúdium v septembri. Slečnu predo mnou poslali preč pretože už bola prijatá... Ale vraj aj keď ma aj príjmu musím byť zaevidovana do septembra

autor
28. máj 2025

Tiež si myslím že ma mali zaevidovať v mieste TP. Bolo mi povedané že si mám do prechodného uviesť Trnavu a ísť tam vraj sa to môže

katka2602
28. máj 2025

Pracovníčka Ťa poslala tam, kde za zdržiavaš tj na obvyklý pobyt. Neurobila nič zlé, chcela aby si nemusela cestovať hore dolu. Ale ak sa budeš zdržiavať na TP tak chod tam. Žiadosť prijať musí. Keď budeš v evidencii musíš si plniť všetky povinnosti voči úradu čiže aj ísť na výberové konanie. Ale teda ak doložiš doklad o tom, že pokračuješ ďalej, tak by Ťa nemali nikam poslať a ak pošlú len povieš, že pokračuješ ďalej v štúdiu.

sarandon
28. máj 2025

A keď ťa na Mgr.štúdium neprijmú?

autor
28. máj 2025
@sarandon

A keď ťa na Mgr.štúdium neprijmú?

@sarandon to je dosť demotivujúca otázka 😂 nakoľko už teraz mám za prospech plný počet, v štúdiu sa mi darí, nehlási sa tam veľa ľudí... Zatiaľ počítam s tým že budem pokračovať. Ak nie nájdem si prácu na TPP aj sama, teraz sú to pre mňa len opletačky keď sa chcem sústrediť práve na prijímačky. Taktiež v lete mám naplánované brigády

michelle567
28. máj 2025

No len pozor na tie brigády keď si v evidencii je to ohraničené

nacomeno2
28. máj 2025

Chystáš sa na Mgr externe? Lebo pokiaľ si denný študent a pokračuješ v dennom štúdia na druhom stupni v rovnakom roku, tak sa nikde registrovať nemusíš, štát za teba potiahne aj prázdniny

nacomeno2
Autor odpoveď zmazal
autor
28. máj 2025
@nacomeno2

Chystáš sa na Mgr externe? Lebo pokiaľ si denný študent a pokračuješ v dennom štúdia na druhom stupni v rovnakom roku, tak sa nikde registrovať nemusíš, štát za teba potiahne aj prázdniny

@nacomeno2 pokračujem v dennom, vraj je potrebné sa registrovať. Netreba iba po maturite. Preto sa pýtam, všade vidím iné informácie..

1andrea111
28. máj 2025

Nie je potrebné sa registrovať, zisti si to správne.

autor
28. máj 2025
@1andrea111

Nie je potrebné sa registrovať, zisti si to správne.

@1andrea111 nie je to povinné, ale v tom prípade by som si sama platila poistenie čo samozrejme nechcem

1andrea111
28. máj 2025

Nebudeš si platiť poistenie, budeš považovaná za študenta. Zavolaj si na zdravotnú poisťovňu a tam Ti povedia či si povinná platiť poistenie.

autor
28. máj 2025

Zo stránky ministerstva práce. Zaujímali ma Vaše konkrétne skúsenosti ďakujem

vrabcek15
28. máj 2025

Ahoj, robím na upsvare😊 pokiaľ by si študovala denne ani sa na úrade nemôžeš evidovať (v tej žiadosti sa to musí vyznačiť) zbehni na svojou zdravotnú poisťovňu a opýtaj sa ,či za teba budú platiť zdravotné poistenie keď im v septembri donesieš zo školy potvrdenie o štúdiu 😊(myslím, že áno, lebo doteraz za denných študentov platil zdravotné poistenie štát)😊

vrabcek15
28. máj 2025

Lenže pokračovanie s Bc. na Mgr. sa považuje za sústavnú prípravu na povolanie😊

autor
28. máj 2025
@vrabcek15

@vrabcek15 ďakujem pekne. Pani na úrade nebola veľmi príjemná a dosť ma to vyplašilo, aby som stále chodila na úrad a na pohovory kde neplánujem nastúpiť. Skúsim sa informovať na poisťovni 😊

autor
28. máj 2025
@vrabcek15

@vrabcek15 prosím Vás a pozastavia sa aj príspevky? Keďže by som nemala byť považovaná za nezaopatrené dieťa. A môžem nastúpiť na dohodu o brigádnickej činnosti? 🥺 Nikto mi nevedel odpovedať

olimuc
28. máj 2025

Asi zavisi na tom ako sa dany uradnik vyspi, alebo si kazdy robi, co chce … ja som sa registrovala na UPsvar, mimo miesta trvaleho bydliska, nikto neriesil, kde je TP a co tam hladam … bola som tam 1x a kedze so mala pracu uz fix tak som vyuzila obdobie na stahovanie. Do nicoho ta nezapoja ani nikam ta nezavolaju … pani ta len strasila, lebo videla, ze si ucho … asi maju z toho pocit zadostucinenia alebo sa naozaj zle vyspala …

nacomeno2
28. máj 2025

Riešila som podobnú situáciu dva roky dozadu. Normálne v lete za mňa platil zdravotku štát, k prídavku na dieťa som len hradu práce vyplnila čestné vyhlásenie, že pokračujem v štúdiu, po zápise som im doručila potvrdenie o návšteve školy. Ale naozaj teraz nič s úradom práce riešiť nemusíš, mám to z prvej ruky, včera som končila Ing 🙂

dennkka
29. máj 2025

Aké povinnosti má absolvent prvého stupňa vysokoškolského štúdia (bakalár)?
Rozhodujúce je, či pokračuje v štúdiu na druhom stupni. Ak áno, ostáva poistencom štátu, a to aj počas prázdnin až po zápis do druhého stupňa štúdia. Pokiaľ ale študent už dovŕšil 26 rokov, štát za neho do 30. roku života platí odvody len vtedy, ak ide o denné štúdium.

Prečítajte si celý článok na: https://www.podnikajte.sk/socialne-a-zdravotne-... © Podnikajte.sk

lienka.7
29. máj 2025
@anonym_autor

@nacomeno2 pokračujem v dennom, vraj je potrebné sa registrovať. Netreba iba po maturite. Preto sa pýtam, všade vidím iné informácie..

@autorka pokial suvise pokračuješ na Mgr., registrovať sa teraz v lete nemusis. Potom po zápise v septembri len dodas potvrdenie o tom, ze si opat študentkou.