icon

Exekúcia manžela

alexandra909
19. okt 2021

Prosím je možné že exekútor začal konanie voči mne ako spoluucastnikovi hoc dlh ma manžel z pred svadby este? Viem sa voči tomu odvolať pripadne viete poradiť čo mozem robiť?

ivkazba
19. okt 2021

Exekučné konanie môže byť vedené voči tomu, kto je dlžníkom. Ak ty nie si, nemôže byť voči tebe vedené exe konanie za inú osobu. Môže však siahnuť na majetok, ktorý je vo vlastníctve exekuovaného, aj keď nie je jediným vlastníkom.

alexandra909
autor
19. okt 2021

@ivkazba áno to som si myslela, ale pokiaľ nič nevlastníme polu prečo mi prišlo upovedomenie, ze voči mne prebieha exekučné konanie za manželov dlh

alexandra909
autor
19. okt 2021

@ivkazba koli tomu ze viem ze ho ma je všetko písané na mňa.

maciatkolulu
19. okt 2021

@alexandra909 kedy ste prepisovali?

janka_23
19. okt 2021

@alexandra909 nerucila si mu pri nejakej pôžičke? Pripadne nevolá sa ten dokument upovedomenie o začatí exekúcie zriadením záložného práva na nehnuteľnosti?

patka06
19. okt 2021

@alexandra909 Máte rozdelené BSM?

alexandra909
autor
19. okt 2021

@maciatkolulu neprepisovali keď sa kúpilo po svatbe tak na mna

alexandra909
autor
19. okt 2021

@patka06 nie, ale je to dlh z pred svadby

alexandra909
autor
19. okt 2021

@janka_23 nie nerucila, nie nemáme nehnutelnost

patka06
19. okt 2021

@alexandra909 dlh áno, ale teraz môžu siahnuť na jeho majetok a keďže nemáte BSM rozdelené má vo všetkom čo ste po svadbe nadobudli 1/2 /nehnuteľnosť, auto ... a pod./

nafka0483
19. okt 2021

@alexandra909 Co znamena ze ked sa kupilo po svadbe tak na teba? Ak to nie je vybate z BSM tak je to spolocne.

maminkadeticiek
19. okt 2021

No,to ste asi fakt nedomysleli.Chapem preco ste to asi vsetko pisali na teba,ale kedze ste manzeliantak naozaj polka vsetkeho co ste v manzelstve nadobudli je jeho a preto na to exekutor moze siahnut.

dagmara17
19. okt 2021

@maminkadeticiek Súhlasím, treba sa priamo u exekútora informovať, že na čo všetko môže siahnuť. Čo pod to vaše spoločné vlastníctvo spadá a tak podobne. Nech máš jasnú predstavu, čo čakal.

draik
19. okt 2021

@nafka0483
@maminkadeticiek
@patka06
Majetok v BSM nemožno postihnúť, ak ide o dlh spred manželstva, čo je prípad zadávateľky.

@alexandra909
Navštívte právnika s dokumentami, bude zrejme potrebné podať námietky voči exekúcii.

patka06
19. okt 2021

@draik to vážne? Poznám pár prípadov kde to exekútor bez váhania urobil

alexandra909
autor
19. okt 2021

@draik ďakujem veľmi práve v tomto som aj ja ze pokiaľ je to pred svadbou ja s tým nič nemám mat. Ďakujem, jasne právnika zháňam to som sa len chcela poradiť s niekym kto tým prešiel

nafka0483
19. okt 2021

@draik Ja som len napisala ze ak nieco nadobudli v manzelstve tak aj ked je to pisane len na nu tak to patri obom.
Ak neboli na kupu pouzite prostriedky spred manzelstva.

marca12
19. okt 2021

@alexandra909 prislo ti upovedomenie,tak je teraz na tebe,aby si sa branila. Co konkretne ide exekutor zabavit? Pise tam nieco konkretne? Ak si si vedoma,ze jeho upovedomenie sa tyka veci spred manzelstva,tak mu listom oznam a doloz datumy nadobudnutia,prefot sobasny list a da ti pokoj.