Farba pera a jeho vplyv na právoplatnosť dokumentov
Ahojte,
vedel by mi niekto, prosím pekne, poradiť, či je z právneho hľadiska rozhodujúce, akým perom sú podpísané oficiálne dokumenty (zmluvy a pod.)?
Môže byť právoplatnosť dokumentu ovplyvnená ak je podpísaný napr. ružovým alebo fialovým perom?
Ďakujem krásne!
Väčšinou všade sa podpisuje modrým. Tie farebné si nechaj na iné veci
@strasko podpisuje sa modrym
Pravne to nie je nikde ukotvene ale naozaj cierne alebo farebne s nimi si vypis dennicek
Na dokumenty pouzi obycajne modre
Mne povedali ze modrým a čiernym môžem.
Nie je na to žiadny predpis, ale neviem si predstaviť prečo by niekto úradný dokument podpisoval ružovým perom.
Zvyčajne sa podpisuje modrým, resp. čiernym.
Čo sa týka dokazovania pravosti, je to jedno - na farebnej tlačiarni skopíruješ na nerozoznanie od originálu.
v sš podpisujeme len modrým
opravujem v št.správe
Ďakujem všetkým. Milé ako ste hneď usúdili, že sa pýtam pre vlastnú potrebu ;)
Ide mi len o to, že či keď niekto príde a bude trvať na podpise zmluvy nejakou "netradičnou" farbou z dôvodu nejakého jeho vlastného presvedčenia, štýlu, extravagancie, hocičoho, či je to z právneho hľadiska ok a je to len nevšedné alebo sa to nemôže.
co si pamatam na sk vzdy odomna vyzadovali modre.. v uk je to cierne ..ale zakonom dane to asi nieje ...
Podpisuje s vypĺňajú sa tlačivá v úradnom styku modrým perom( myslím farba náplne)
Pečiatky takisto
Iba guľatá so štátnym znakom je červená - aj to jej použitie usmerňuje samostatný predpis

nepoznám taký predpis , ale asi nie čiernym, lebo ako by si dokazovala pravosť podpisu že to nie je ofotená kópia? a asi nie červeným, tým zapisujú štátne orgány - ale netvrdím že je to tak, len ja na papiere na colnicu nepoužívam čiernu ani červenú… fialovú som neskúšala …