icon

Finančné príspevky pre polosirotu

kiikkka
6. jún 2022

Dobrý deň. Chcem sa spýtať, akú finančnú výpomoc alebo dávky môžem ako polosirota získať?
Finančné sme skončili po smrti maminy horšie a peňazí od nikial stále nič. Ako študent strednej školy so sirotským dôchodkom (ešte stále ho potvrdzuju), čo ďalšieho môžem získať ako finančnú výpomoc,úľavu,...

melanta
6. jún 2022

Kamarát je vdovec s jedným dieťaťom. Dostáva vdovský a sirotský, na nič iné nárok nemá. Chodí do práce, finančne sa majú absolútne dobre.

klarissa25
6. jún 2022

Máš nárok na sirotský, otec na vdovský..ak boli manželia.. na čo by ešte mal byť nárok?

alenah31
6. jún 2022

@kiikkka este musis mat predsa druheho rodica nie? Ma voci tebe - kym denne studujes vyzivovaciu povinnost. Pri vybornom prospechu vies ziskat fin. stipendium. Okrem toho - ako student mozes pracovat na Dohodu o brig. praci studenta. Ake ine financie ocakavas?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
nafka0483
6. jún 2022

@kiikkka Na strednej neviem, ale na vysokej existuje socialne stipendium. Popytaj sa u vas ci skola nieco take ma. Pripadne prospechove.

radkamikic
6. jún 2022

Ludia ved sa neobuvajte do autora/ autorky....rana po maminej smrti je cerstva a este k tomu existencne problemy nikomu nerobia radost....na prispevky ma vplyv vela faktorov najlepsie poradia na socialnom oddeleni mesra alebo obce kde byvate ...moze obecposkytnut aj jednorazovy financny prispevok ak su splnene podmienky...a druhy rodic ma vyzivovaciu povinnst....ale treba byt realista,ziadna vypomoc nebyva velka dost sa vyskou odlisuju od reality v cenach a nakladoch

dadis
6. jún 2022

@kiikkka V prvom rade - uprimnu sustrast 😔. Skus sa okrem UPSVaR (davky) obratit na mesto/obec kvoli jednorazovej pomoci, riaditelku skoly (stipendium), popr. neziskovky ako https://tlacovespravy.sme.sk/c/22909359/na-slov.... Verim, ze to mate teraz tazke, drzim palce, nech sa vam coskoro lahsie dycha.

gabika128
6. jún 2022

@kiikkka na strednej som dostávala sociálne štipendium, skús sa popytat či máš na neho nárok.